Actualitate

LIVE TEXT. Premierul Mihai Tudose şi Liviu Dragnea participă, la Mamaia, la inaugurarea hotelului Phoenicia Royal (galerie foto + video)

Primul ministru Mihai Tudose vine în această după-amiază la Mamaia. Potrivit programului postat pe site-ul Guvernului, premierul va participa de la ora 17.30 la o întâlnire cu reprezentanții patronatului din turism și la inaugurarea unei noi investiții. 

Şeful Guvernului a participat la inaugurarea primului hotel de 5 stele construit în acest an pe litoralul românesc - Phoenicia Royal. Evenimentul de lansare a noului hotel are loc azi, 18 iulie 2017, începând cu orele 20.00, la Phoenicia Royal, din cadrul complexului Phoenicia din Mamaia Nord -  Năvodari. Sunt așteptați aici membri ai Guvernului, autorităti centrale și locale, investitori din turism.

La eveniment participă şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, senatorul Nicolae Moga,  preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, Nicolae Bucovală, de la Asociaţia Patronatelor din Turism Mamaia, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, Vasile Blaga şi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca. 

UPDATE

Mohammad Murad a declarat că întâlnirile dintre mediul de afaceri şi cel politic trebuie să aibă o agendă comună.

"Cel mai important lucru e să fim în slujba ţării. Iubesc România. Avem nevoie de lucruri clare.  Nu doar controale.  Suntem oameni de bună-credinţă.  Am dat salarii bune angajăilor ca să nu plece în afară.  Azi inauguram un hotel de cinci stele care este ca cele de afară.  Mă bucur că azi domnul prim-ministru, domnul Dragnea şi ministrul Turismului sunt alături de noi" a declarat Mohammad Murad.                     

Nicolae Bucovală, de la Asociaşia Patronatelor din Turisim Mamaia, spune că România exportă forţă de muncă, ceea ce nu este în regulă. Acesta a mai spus că oamenii de afaceri investesc milioane de euro, dar recunoaşte că, la ora actuală, litoralul nu arată grozav.

"Pe litoral nu sunt spaţii verzi.  Se construieşte mult.  La cum arată acum Mamaia, nu mai arată a staţiune, ci a oraş.  Ne bucurăm că în ultimul timp turiştii aleg şi sudul litoralului.  Sunteţi prima guvernare care a atras atenţia turismului.  Sper într-o colaborare în viitor şi să rezolvăm problemele din turism", a conchis Nicolae Bucovală. 

Mohammad Murad îi atrage atenţia prim-ministrului că turismul se confruntă cu trei probleme. Una este lipsa forţei de muncă, în special de cameriste. În acest sens, a propus ca angajatorul din turism să fie scutit de impozit pentru angajaţi în sezonul rece. A doua este promovarea destinaţiilor turistice.

"Avem nevoie de o strategie de promovare" spune Murad.

A treia problemă ar fi necesitatea elaborării unui cadru legislativ pentru administrarea şi organizarea staţiunilor.  Ar mai fi o a patra problemă, spune patronul hotelului Phoenicia. Aceasta ar fi plajele care pot fi închiriate de oricine, nu doar de hotelieri. 

Prim-ministrul Mihai Tudose a precizat că turismul avea nevoie de un minister propriu.

"Şi uite, îl aveţi", susţine şeful Guvernului. "Vom relua discutiile privind fidelizarea forţei de munca pe litoral", a promis Tudose.

"Am început să avem promisiuni pe linii directe cu China în ceea ce priveşte promovarea.  Cât priveşte plajele, recunosc că este o tâmpenie.  Sunt convins că ministrul Turismului va veni cu o normalitate în turism. Primăria trebuie să fie un partener în relaţia cu investitorii din turism. Cred că şi turismul balnear trebuie luat în seamă, mai ales că exista pe litoral aşa ceva.  Ministrul Dobre trebuie să performeze şi eu am încredere în el", spune premierul Mihai Tudose. 

Primarul Decebal Făgădău a menţionat că şi Constanţa are nevoie de investiţii de milioane de euro, cum este acest hotel de cinci stele.

"Avem un regulament pentru Mamaia şi Satul de Vacanţă. Sper, domnule Murad, să veniţi şi în municipiul Constanţa cu o astfel de investiţie", a punctat Decebal Fagadau. 

Sentorul Nicolae Moga vorbeşte despre necesitatea unul spital regional la Constanţa.

"Judeţul Constanţa are cele mai puţine unităţi sanitare de stat din ţară. Vreau să vă smulg promisiunea că al patrulea spital regional se va deschide la Constanţa", a anunţat senatorul Nicolae Moga.

Pentru deschiderea hotelului, Murad a primit din partea agenţiilor de turism Cupa campionului.

Liviu Dragnea a subliniat că nu el decide unde vor fi amplasate spitalele regionale.  

"Dacă aş fi in Guvern, aş înclina pentru Constanţa . Toate problemele pot fi rezolvate.  Sper că Master Planul în turism să fie gata anul acesta, ca să poată fi cuprins în bugetul pe anul viitor.  Un alt proiect de suflet al meu este Strategia Dunării", a adăugat Liviu Dragnea.

Dragnea mai punctează că trebuie purtată şi o discuţie privind TVA-ul platit de agenţiile de turism.

"Încurajez ca autorităţile locale să se înâlnească cu hotelierii.  Cât priveşte plajele, sunt de acord că nu e în regulă ca turistul să stea la un hotel şi să se bronzeze pe o plajă administrată de altcineva", a completat Dragnea.

Ulterior, a urmat ceremonia tăierii panglicii hotelului de cinci stele, coordonată de Anca Ţurcaşiu.

"Suntem onoraţi ca îi avem oaspeţi pe prim-ministru, ministrul Turismului, primarul Chelaru, Mohammed Murat, care vor tăia panglica" , a anunţat Anca Ţurcaşiu. 

Panglica a fost tăiată de primul ministru Mihai Tudose, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, Mohammad Murat şi primarul din Năvodari, Florin Chelaru. 

Mohammad Murad a precizat că hotelul inaugurat azi este o investiţie în care a fost implicat personal. 

"Am plecat de la ideea că oamenii care vin sunt mai stresaţi în România şi trebuie trataţi. Prin culorile pe care le-am folosit, prin lumină, prin faptul că toate produsele noastre sunt bio, avem fermă, astfel încât putem să oferim un turism mai special.  E important să facem o investiţie prin care să arătăm ce are ţara aceasta mai frumos, astfel încât să aşezăm România pe un loc frumos pe harta turistică" , a precizat Mohammad Murad. 


Cine este Mohammad Murad

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), prezent în Top 300 Cei mai bogați români, cu o avere de 93 de milioane de euro, a deschis oficial un hotel de cinci stele situat în cadrul complexului Phoenicia din Mamaia Nord - Năvodari. Omul de afaceri a investit o sumă de circa 7 milioane de euro în noua unitate hotelieră de lux de pe litoralul românesc.

Noul hotel este structurat în 144 de spaţii de cazare, însemnând camere, apartamente şi duplexuri cu terase ce depăşesc suprafaţa de 130 de metri pătraţi. Toate spaţiile de cazare au finisaje şi dotări de lux.

Lanţul Phoenicia are deja şapte hoteluri deschise pe litoral, urmând ca anul viitor să inaugureze alte patru, din care trei sunt în renovare, iar unul este investiţie greenfield.

"Anul viitor vom deschide complexul hotelier Belvedere, Amfiteatru şi Panoramic în Neptun Olimp, aflate acum în curs de renovare, de trei şi patru stele, şi Boutique Hotel la Năvodari, la anul, care este construit de la zero şi se doreşte ca standardul să fie de cinci stele plus", spun reprezentanţii lanţului Phoenicia. Aceştia subliniază că Phoenicia Royal vine să întregească sfera de leisure a grupului hotelier Phoenicia, a cărui istorie începe în 1997, odată cu achiziţionarea hotelului Majestic Mamaia.

Murad are la mare peste 4.000 de locuri de cazare funcţionale în mai multe hoteluri în Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp şi Neptun. Omul de afaceri a construit în ultimii zece ani mai mult de 2.000 de locuinţe în blocuri şi vile în Bucureşti şi Constanţa.

Sursa foto:ZIUA de Constanţa
Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Harry-Ilan Laufer, numit consilier onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă

17 Dec 2018 255

Guvernele PSD au rulat șase vicepremieri și peste 60 de miniștri Constănțenii care au ocupat portofolii în cabinetele Grindeanu și Tudose

26 Nov 2018 1006

Punctul de Trecere a Frontierei Lipniţa a intrat sub administrarea Primăriei localităţii. Ce trebuie să facă aceasta în termen de cinci ani

12 Sep 2018 575

Mesaj ironic pentru liderul PSD Liviu Dragnea. Ce a transmis un fost jurnalist dintr-un hotel din Constanța

23 Aug 2018 941