Actualitate

LIVE TEXT. Premierul Mihai Tudose şi Liviu Dragnea participă, la Mamaia, la inaugurarea hotelului Phoenicia Royal (galerie foto + video)

Primul ministru Mihai Tudose vine în această după-amiază la Mamaia. Potrivit programului postat pe site-ul Guvernului, premierul va participa de la ora 17.30 la o întâlnire cu reprezentanții patronatului din turism și la inaugurarea unei noi investiții. 

Şeful Guvernului a participat la inaugurarea primului hotel de 5 stele construit în acest an pe litoralul românesc - Phoenicia Royal. Evenimentul de lansare a noului hotel are loc azi, 18 iulie 2017, începând cu orele 20.00, la Phoenicia Royal, din cadrul complexului Phoenicia din Mamaia Nord -  Năvodari. Sunt așteptați aici membri ai Guvernului, autorităti centrale și locale, investitori din turism.

La eveniment participă şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, senatorul Nicolae Moga,  preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, Nicolae Bucovală, de la Asociaţia Patronatelor din Turism Mamaia, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, Vasile Blaga şi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca. 

UPDATE

Mohammad Murad a declarat că întâlnirile dintre mediul de afaceri şi cel politic trebuie să aibă o agendă comună.

"Cel mai important lucru e să fim în slujba ţării. Iubesc România. Avem nevoie de lucruri clare.  Nu doar controale.  Suntem oameni de bună-credinţă.  Am dat salarii bune angajăilor ca să nu plece în afară.  Azi inauguram un hotel de cinci stele care este ca cele de afară.  Mă bucur că azi domnul prim-ministru, domnul Dragnea şi ministrul Turismului sunt alături de noi" a declarat Mohammad Murad.                     

Nicolae Bucovală, de la Asociaşia Patronatelor din Turisim Mamaia, spune că România exportă forţă de muncă, ceea ce nu este în regulă. Acesta a mai spus că oamenii de afaceri investesc milioane de euro, dar recunoaşte că, la ora actuală, litoralul nu arată grozav.

"Pe litoral nu sunt spaţii verzi.  Se construieşte mult.  La cum arată acum Mamaia, nu mai arată a staţiune, ci a oraş.  Ne bucurăm că în ultimul timp turiştii aleg şi sudul litoralului.  Sunteţi prima guvernare care a atras atenţia turismului.  Sper într-o colaborare în viitor şi să rezolvăm problemele din turism", a conchis Nicolae Bucovală. 

Mohammad Murad îi atrage atenţia prim-ministrului că turismul se confruntă cu trei probleme. Una este lipsa forţei de muncă, în special de cameriste. În acest sens, a propus ca angajatorul din turism să fie scutit de impozit pentru angajaţi în sezonul rece. A doua este promovarea destinaţiilor turistice.

"Avem nevoie de o strategie de promovare" spune Murad.

A treia problemă ar fi necesitatea elaborării unui cadru legislativ pentru administrarea şi organizarea staţiunilor.  Ar mai fi o a patra problemă, spune patronul hotelului Phoenicia. Aceasta ar fi plajele care pot fi închiriate de oricine, nu doar de hotelieri. 

Prim-ministrul Mihai Tudose a precizat că turismul avea nevoie de un minister propriu.

"Şi uite, îl aveţi", susţine şeful Guvernului. "Vom relua discutiile privind fidelizarea forţei de munca pe litoral", a promis Tudose.

"Am început să avem promisiuni pe linii directe cu China în ceea ce priveşte promovarea.  Cât priveşte plajele, recunosc că este o tâmpenie.  Sunt convins că ministrul Turismului va veni cu o normalitate în turism. Primăria trebuie să fie un partener în relaţia cu investitorii din turism. Cred că şi turismul balnear trebuie luat în seamă, mai ales că exista pe litoral aşa ceva.  Ministrul Dobre trebuie să performeze şi eu am încredere în el", spune premierul Mihai Tudose. 

Primarul Decebal Făgădău a menţionat că şi Constanţa are nevoie de investiţii de milioane de euro, cum este acest hotel de cinci stele.

"Avem un regulament pentru Mamaia şi Satul de Vacanţă. Sper, domnule Murad, să veniţi şi în municipiul Constanţa cu o astfel de investiţie", a punctat Decebal Fagadau. 

Sentorul Nicolae Moga vorbeşte despre necesitatea unul spital regional la Constanţa.

"Judeţul Constanţa are cele mai puţine unităţi sanitare de stat din ţară. Vreau să vă smulg promisiunea că al patrulea spital regional se va deschide la Constanţa", a anunţat senatorul Nicolae Moga.

Pentru deschiderea hotelului, Murad a primit din partea agenţiilor de turism Cupa campionului.

Liviu Dragnea a subliniat că nu el decide unde vor fi amplasate spitalele regionale.  

"Dacă aş fi in Guvern, aş înclina pentru Constanţa . Toate problemele pot fi rezolvate.  Sper că Master Planul în turism să fie gata anul acesta, ca să poată fi cuprins în bugetul pe anul viitor.  Un alt proiect de suflet al meu este Strategia Dunării", a adăugat Liviu Dragnea.

Dragnea mai punctează că trebuie purtată şi o discuţie privind TVA-ul platit de agenţiile de turism.

"Încurajez ca autorităţile locale să se înâlnească cu hotelierii.  Cât priveşte plajele, sunt de acord că nu e în regulă ca turistul să stea la un hotel şi să se bronzeze pe o plajă administrată de altcineva", a completat Dragnea.

Ulterior, a urmat ceremonia tăierii panglicii hotelului de cinci stele, coordonată de Anca Ţurcaşiu.

"Suntem onoraţi ca îi avem oaspeţi pe prim-ministru, ministrul Turismului, primarul Chelaru, Mohammed Murat, care vor tăia panglica" , a anunţat Anca Ţurcaşiu. 

Panglica a fost tăiată de primul ministru Mihai Tudose, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, Mohammad Murat şi primarul din Năvodari, Florin Chelaru. 

Mohammad Murad a precizat că hotelul inaugurat azi este o investiţie în care a fost implicat personal. 

"Am plecat de la ideea că oamenii care vin sunt mai stresaţi în România şi trebuie trataţi. Prin culorile pe care le-am folosit, prin lumină, prin faptul că toate produsele noastre sunt bio, avem fermă, astfel încât putem să oferim un turism mai special.  E important să facem o investiţie prin care să arătăm ce are ţara aceasta mai frumos, astfel încât să aşezăm România pe un loc frumos pe harta turistică" , a precizat Mohammad Murad. 


Cine este Mohammad Murad

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), prezent în Top 300 Cei mai bogați români, cu o avere de 93 de milioane de euro, a deschis oficial un hotel de cinci stele situat în cadrul complexului Phoenicia din Mamaia Nord - Năvodari. Omul de afaceri a investit o sumă de circa 7 milioane de euro în noua unitate hotelieră de lux de pe litoralul românesc.

Noul hotel este structurat în 144 de spaţii de cazare, însemnând camere, apartamente şi duplexuri cu terase ce depăşesc suprafaţa de 130 de metri pătraţi. Toate spaţiile de cazare au finisaje şi dotări de lux.

Lanţul Phoenicia are deja şapte hoteluri deschise pe litoral, urmând ca anul viitor să inaugureze alte patru, din care trei sunt în renovare, iar unul este investiţie greenfield.

"Anul viitor vom deschide complexul hotelier Belvedere, Amfiteatru şi Panoramic în Neptun Olimp, aflate acum în curs de renovare, de trei şi patru stele, şi Boutique Hotel la Năvodari, la anul, care este construit de la zero şi se doreşte ca standardul să fie de cinci stele plus", spun reprezentanţii lanţului Phoenicia. Aceştia subliniază că Phoenicia Royal vine să întregească sfera de leisure a grupului hotelier Phoenicia, a cărui istorie începe în 1997, odată cu achiziţionarea hotelului Majestic Mamaia.

Murad are la mare peste 4.000 de locuri de cazare funcţionale în mai multe hoteluri în Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp şi Neptun. Omul de afaceri a construit în ultimii zece ani mai mult de 2.000 de locuinţe în blocuri şi vile în Bucureşti şi Constanţa.

Sursa foto:ZIUA de Constanţa
Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Punctul de Trecere a Frontierei Lipniţa a intrat sub administrarea Primăriei localităţii. Ce trebuie să facă aceasta în termen de cinci ani

12 Sep 2018 547

Mesaj ironic pentru liderul PSD Liviu Dragnea. Ce a transmis un fost jurnalist dintr-un hotel din Constanța

23 Aug 2018 872

Bursa.roÎn cazul vânzării Şantierului Naval din Mangalia, Ministerul Economiei ignoră regulile bursei, iar ASF se face că nu vede

05 Mar 2018 583

Este stabilitate în PSD Constanţa. Ce oameni importanţi din fruntea organizaţiei spun asta

08 Feb 2018 1934

Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica nu mai este consilier de stat al premierului. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

31 Jan 2018 2689

Ce a declarat vicepremierul Viorel Ștefan despre preluarea de către stat a șantierului naval Mangalia

29 Jan 2018 844

Sondaj de opinie Cât va rezista guvernul condus de Viorica Dăncilă?

29 Jan 2018 1321

Sevil Shhaideh nu revine în Guvern! Anunț făcut de Liviu Dragnea

28 Jan 2018 1377

Ce mesaj a transmis fostul premier Mihai Tudose la aniversarea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române

24 Jan 2018 640

Florin Vodiță, eliberat din funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului după două luni

23 Jan 2018 620

Marius-Iulian Carabulea a demisionat din funcția de secretar general adjunct al Guvernului. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

19 Jan 2018 765

A fost schimbat omul lui Tudose. Cine este noul șef al Corpului de control al primului ministru

19 Jan 2018 1519

Cine este noul președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Decizia publicată în Monitorul Oficial

18 Jan 2018 922

Ce scrie presa internațională despre numirea noului premier, Viorica Dăncilă

17 Jan 2018 813

Prima ședință de Guvern de după demisia premierului Mihai Tudose. Ce proiecte de acte normative vor fi analizate

17 Jan 2018 690

Premierul interimar Mihai Fifor va anunța miercuri deciziile luate cu privire la conducerea Poliției Române

16 Jan 2018 669

Ce a declarat europarlamentarul Viorica Dăncilă după ce PSD a propus-o pentru funcția de premier

16 Jan 2018 807

Prim-ministrul Japoniei, în premieră în România. Întâlnirea programată cu Mihai Tudose a fost anulată. Cine l-a primit pe premier

16 Jan 2018 1493

Decizii publicate în Monitorul Oficial. Mai multe demisii din aparatul de lucru al Guvernului

16 Jan 2018 862

Este oficial. Mihai Tudose nu mai este prim-ministru. Decizia publicată în Monitorul Oficial

16 Jan 2018 758

Ce decizii a semnat fostul premier Mihai Tudose. Au fost publicate în Monitorul Oficial. Cine este vizat de aceste decizii

16 Jan 2018 602

Ministrul Mihai Fifor a fost desemnat ca premier interimar de președintele Klaus Iohannis. Ce a mai declarat șeful statului

16 Jan 2018 773

Raportul întocmit de șeful IGPR, Bogdan Despescu a ajuns la MAI. Ce măsuri se vor lua

16 Jan 2018 865

Surse. Președintele Klaus Iohannis nu e de acord ca Paul Stănescu să fie premier interimar

16 Jan 2018 871

Surse politice Mai mulți miniștri își vor da demisia odată cu Mihai Tudose. Cine a alimentat acest zvon. Nume și de la Constanța

16 Jan 2018 2297

Declarația lui Liviu Dragnea după demisia lui Tudose - „Se pare că eu am mână foarte proastă”

15 Jan 2018 484

Declarația lui Mihai Tudose după ședința CEx

15 Jan 2018 500

Ședința CEx. Mihai Tudose și-a dat demisia!

15 Jan 2018 649

Preşedintele executiv PSD, Niculae Bădălău - ”Tudose nu mai poate lucra cu Dan. Unul dintre ei trebuie să plece!"

14 Jan 2018 749

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, mesaj de susținere pentru premierul Mihai Tudose. Ce a transmis acesta

13 Jan 2018 1106

Schimbare la vârful Ministerului Turismului. Cine vine, cine pleacă și de ce

13 Jan 2018 1739

Ce măsuri va lua Liviu Dragnea pentru a detensiona situația din interiorul guvernului

12 Jan 2018 522

Armata Română va primi transportoare blindate pentru trupe 8x8 Piranha V. Contractul de achiziție, semnat la MApN

12 Jan 2018 939

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu o delegație a companiei Ford

12 Jan 2018 629

Sindicaliştii din Poliţie, apel urgent către premier - "Poliția Română nu este la cheremul nimănui"

12 Jan 2018 763

Decizia de numire a fostului fotbalist Gică Popescu în funcția de consilier de stat al premierului, publicată în Monitorul Oficial

11 Jan 2018 1410

Mihai Tudose a trimis Corpul de Control la CNAIR pentru verificări

11 Jan 2018 670

Federaţia Sindicatelor din Penitenciare, scrisoare dură către Tudose - "Mii de beneficiari ai graţierii mascate. Câţi sunt violatori şi pedofili?"

11 Jan 2018 705

Ce a declarat premierul Mihai Tudose despre solicitarea Familiei Regale referitoare la Palatul Elisabeta

10 Jan 2018 555

Consilier surpriză în echipa premierului Mihai Tudose. Ce fotbalist celebru a acceptat să lucreze cu primul ministru

10 Jan 2018 410

Premierul Mihai Tudose consideră că pentru anumite infracţiuni şi pedeapsa cu moartea „este puţin"

10 Jan 2018 586

Primul ministru Mihai Tudose vrea un Guvern cu mai puține ministere. Ce a declarat despre programul de guvernare

10 Jan 2018 413

Statul Român vrea să cumpere 51% din acțiunile deținute de Daewoo la Șantierul Naval Mangalia

10 Jan 2018 772

Premierul Mihai Tudose ”Eu nu mai am ce să discut cu ministrul Carmen Dan după ce m-a mințit. Dacă își dă demisia, eu o accept”

10 Jan 2018 656

Situație tensionată între ministrul Carmen Dan și premierul Mihai Tudose. Ce i-a transmis șeful Executivului

10 Jan 2018 682

Vești proaste pentru Casa Regală a României. Ce a decis Guvernul în ședința de astăzi

10 Jan 2018 665

Liviu Dragnea se va întâlni cu şefii organizaţiilor teritoriale

10 Jan 2018 371

Mihai Tudose nu vrea să-l demită pe şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu

10 Jan 2018 1822

Propunerea de numire a noului ministru al Apelor şi Pădurilor a ajuns la Palatul Cotroceni

09 Jan 2018 483

Demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu, amânată. Premierul Mihai Tudose vrea să discute cu acesta înainte de a lua o decizie

09 Jan 2018 804