LIVE TEXT. Premierul Mihai Tudose şi Liviu Dragnea participă, la Mamaia, la inaugurarea hotelului Phoenicia Royal (galerie foto + video)

Primul ministru Mihai Tudose vine în această după-amiază la Mamaia. Potrivit programului postat pe site-ul Guvernului, premierul va participa de la ora 17.30 la o întâlnire cu reprezentanții patronatului din turism și la inaugurarea unei noi investiții. 

Şeful Guvernului a participat la inaugurarea primului hotel de 5 stele construit în acest an pe litoralul românesc - Phoenicia Royal. Evenimentul de lansare a noului hotel are loc azi, 18 iulie 2017, începând cu orele 20.00, la Phoenicia Royal, din cadrul complexului Phoenicia din Mamaia Nord -  Năvodari. Sunt așteptați aici membri ai Guvernului, autorităti centrale și locale, investitori din turism.

La eveniment participă şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, senatorul Nicolae Moga,  preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, Nicolae Bucovală, de la Asociaţia Patronatelor din Turism Mamaia, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, Vasile Blaga şi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca. 

UPDATE

Mohammad Murad a declarat că întâlnirile dintre mediul de afaceri şi cel politic trebuie să aibă o agendă comună.

"Cel mai important lucru e să fim în slujba ţării. Iubesc România. Avem nevoie de lucruri clare.  Nu doar controale.  Suntem oameni de bună-credinţă.  Am dat salarii bune angajăilor ca să nu plece în afară.  Azi inauguram un hotel de cinci stele care este ca cele de afară.  Mă bucur că azi domnul prim-ministru, domnul Dragnea şi ministrul Turismului sunt alături de noi" a declarat Mohammad Murad.                     

Nicolae Bucovală, de la Asociaşia Patronatelor din Turisim Mamaia, spune că România exportă forţă de muncă, ceea ce nu este în regulă. Acesta a mai spus că oamenii de afaceri investesc milioane de euro, dar recunoaşte că, la ora actuală, litoralul nu arată grozav.

"Pe litoral nu sunt spaţii verzi.  Se construieşte mult.  La cum arată acum Mamaia, nu mai arată a staţiune, ci a oraş.  Ne bucurăm că în ultimul timp turiştii aleg şi sudul litoralului.  Sunteţi prima guvernare care a atras atenţia turismului.  Sper într-o colaborare în viitor şi să rezolvăm problemele din turism", a conchis Nicolae Bucovală. 

Mohammad Murad îi atrage atenţia prim-ministrului că turismul se confruntă cu trei probleme. Una este lipsa forţei de muncă, în special de cameriste. În acest sens, a propus ca angajatorul din turism să fie scutit de impozit pentru angajaţi în sezonul rece. A doua este promovarea destinaţiilor turistice.

"Avem nevoie de o strategie de promovare" spune Murad.

A treia problemă ar fi necesitatea elaborării unui cadru legislativ pentru administrarea şi organizarea staţiunilor.  Ar mai fi o a patra problemă, spune patronul hotelului Phoenicia. Aceasta ar fi plajele care pot fi închiriate de oricine, nu doar de hotelieri. 

Prim-ministrul Mihai Tudose a precizat că turismul avea nevoie de un minister propriu.

"Şi uite, îl aveţi", susţine şeful Guvernului. "Vom relua discutiile privind fidelizarea forţei de munca pe litoral", a promis Tudose.

"Am început să avem promisiuni pe linii directe cu China în ceea ce priveşte promovarea.  Cât priveşte plajele, recunosc că este o tâmpenie.  Sunt convins că ministrul Turismului va veni cu o normalitate în turism. Primăria trebuie să fie un partener în relaţia cu investitorii din turism. Cred că şi turismul balnear trebuie luat în seamă, mai ales că exista pe litoral aşa ceva.  Ministrul Dobre trebuie să performeze şi eu am încredere în el", spune premierul Mihai Tudose. 

Primarul Decebal Făgădău a menţionat că şi Constanţa are nevoie de investiţii de milioane de euro, cum este acest hotel de cinci stele.

"Avem un regulament pentru Mamaia şi Satul de Vacanţă. Sper, domnule Murad, să veniţi şi în municipiul Constanţa cu o astfel de investiţie", a punctat Decebal Fagadau. 

Sentorul Nicolae Moga vorbeşte despre necesitatea unul spital regional la Constanţa.

"Judeţul Constanţa are cele mai puţine unităţi sanitare de stat din ţară. Vreau să vă smulg promisiunea că al patrulea spital regional se va deschide la Constanţa", a anunţat senatorul Nicolae Moga.

Pentru deschiderea hotelului, Murad a primit din partea agenţiilor de turism Cupa campionului.

Liviu Dragnea a subliniat că nu el decide unde vor fi amplasate spitalele regionale.  

"Dacă aş fi in Guvern, aş înclina pentru Constanţa . Toate problemele pot fi rezolvate.  Sper că Master Planul în turism să fie gata anul acesta, ca să poată fi cuprins în bugetul pe anul viitor.  Un alt proiect de suflet al meu este Strategia Dunării", a adăugat Liviu Dragnea.

Dragnea mai punctează că trebuie purtată şi o discuţie privind TVA-ul platit de agenţiile de turism.

"Încurajez ca autorităţile locale să se înâlnească cu hotelierii.  Cât priveşte plajele, sunt de acord că nu e în regulă ca turistul să stea la un hotel şi să se bronzeze pe o plajă administrată de altcineva", a completat Dragnea.

Ulterior, a urmat ceremonia tăierii panglicii hotelului de cinci stele, coordonată de Anca Ţurcaşiu.

"Suntem onoraţi ca îi avem oaspeţi pe prim-ministru, ministrul Turismului, primarul Chelaru, Mohammed Murat, care vor tăia panglica" , a anunţat Anca Ţurcaşiu. 

Panglica a fost tăiată de primul ministru Mihai Tudose, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, Mohammad Murat şi primarul din Năvodari, Florin Chelaru. 

Mohammad Murad a precizat că hotelul inaugurat azi este o investiţie în care a fost implicat personal. 

"Am plecat de la ideea că oamenii care vin sunt mai stresaţi în România şi trebuie trataţi. Prin culorile pe care le-am folosit, prin lumină, prin faptul că toate produsele noastre sunt bio, avem fermă, astfel încât putem să oferim un turism mai special.  E important să facem o investiţie prin care să arătăm ce are ţara aceasta mai frumos, astfel încât să aşezăm România pe un loc frumos pe harta turistică" , a precizat Mohammad Murad. 


Cine este Mohammad Murad



Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), prezent în Top 300 Cei mai bogați români, cu o avere de 93 de milioane de euro, a deschis oficial un hotel de cinci stele situat în cadrul complexului Phoenicia din Mamaia Nord - Năvodari. Omul de afaceri a investit o sumă de circa 7 milioane de euro în noua unitate hotelieră de lux de pe litoralul românesc.

Noul hotel este structurat în 144 de spaţii de cazare, însemnând camere, apartamente şi duplexuri cu terase ce depăşesc suprafaţa de 130 de metri pătraţi. Toate spaţiile de cazare au finisaje şi dotări de lux.

Lanţul Phoenicia are deja şapte hoteluri deschise pe litoral, urmând ca anul viitor să inaugureze alte patru, din care trei sunt în renovare, iar unul este investiţie greenfield.

"Anul viitor vom deschide complexul hotelier Belvedere, Amfiteatru şi Panoramic în Neptun Olimp, aflate acum în curs de renovare, de trei şi patru stele, şi Boutique Hotel la Năvodari, la anul, care este construit de la zero şi se doreşte ca standardul să fie de cinci stele plus", spun reprezentanţii lanţului Phoenicia. Aceştia subliniază că Phoenicia Royal vine să întregească sfera de leisure a grupului hotelier Phoenicia, a cărui istorie începe în 1997, odată cu achiziţionarea hotelului Majestic Mamaia.

Murad are la mare peste 4.000 de locuri de cazare funcţionale în mai multe hoteluri în Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp şi Neptun. Omul de afaceri a construit în ultimii zece ani mai mult de 2.000 de locuinţe în blocuri şi vile în Bucureşti şi Constanţa.

Sursa foto:ZIUA de Constanţa




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 603

Au fost făcute cunoscute numele candidaţilor la alegerile europarlamentare din partea alianței PSD-PNL

13 Mar 2024 875

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 545

Reproșul lui Ciolacu - „Astăzi la SNC ar fi trebuit să fiu însoțit de candidatul la Primărie" Amfiteatrul Centrului de afaceri Năvodari, transformat în "templul social democrat"

09 Feb 2024 1267

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1545

Mihai Tudose, PSD „Pensiile vor crește de anul viitor cu mai mult de acel procent de 5,7%, iar salariul minim de la 2.550 la 3.000“ (VIDEO)

30 Aug 2022 1510

Ministrul Sorin Grindeanu „Taxa de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR. E foarte ușor să tăiem non-stop. Această sumă de unde o iau?“ (VIDEO)

30 Aug 2022 1603

Ionuț Stroe, PNL Liberalii „s-au obişnuit“ cu solicitarea social-democratului Mihai Tudose de a fi remaniat ministrul Energiei, Virgil Popescu

30 Aug 2022 991

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 septembrie 2021

23 Sep 2021 1682

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 aprilie 2021

07 Apr 2021 2062

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 05 iunie 2020

11 Jun 2020 1787

Mihai Eleodor Mandreş, eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice

24 Apr 2020 2145

Mihai Tudose a demisionat din Pro România!

02 Dec 2019 2227

Ludovic Orban a decis Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit secretar de stat

29 Nov 2019 3100

Preşedintele PRO România, Victor Ponta a renunţat la mandatul de europarlamentar

13 Jun 2019 2015