Premierul Nicolae Ciucă „Au trecut 21 de ani de la atacurile teroriste care au însemnat șoc, teamă și durere pentru întreaga lume“

Comemorare atentate 11 septembrie 2001. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiPremierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj la 21 de ani de la atentatele teroriste din Statele Unite ale Americii. 

”Au trecut 21 de ani de la atacurile teroriste care au însemnat șoc, teamă și durere pentru întreaga lume. Tragedia națiunii americane, împărtășită de întreaga planetă, a lovit în fibra libertății și democrației – încrederea și respectul față de celălalt.

Cinstim memoria celor care au plecat dintre noi și suntem alături de supraviețuitorii și salvatorii atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Aceste peste două decenii au însemnat o tranziție lungă și anevoioasă de la șoc și teamă până la echilibru și solidaritate: între cetățenii planetei și între națiunile lumii.

Soliditatea comunității internaționale a fost dovedită din nou prin modul concertat în care amenințările la adresa păcii și securității internaționale au fost adresate, într-o luptă necontenită împotriva terorismului și pentru protejarea democrației.

România a fost si rămâne solidară Statelor Unite ale Americii.

Militarii noștri, în misiuni dintre cele mai complexe, au dovedit profesionalism și dedicare, contribuind la apărarea păcii și valorilor democratice. În cele mai importante misiuni, în Irak și Afghanistan, militarii români au fost solidari față de partenerul american, luptând alături de societățile democratice împotriva terorismului și pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale. Camarazilor mei le sunt recunoscător și încă o dată le mulțumesc!

Spiritul lor de sacrificiu ne inspiră și astăzi când trăim din nou în realitatea războiului din apropierea granițelor. Iar exemplul lor ne arată că solidaritatea și umanitatea sunt cheia către poarta securității regionale și globale.

Parteneriatul strategic România-SUA continuă să fie un pivot pentru stabilitatea în regiune și pe continent, mai ales în contextul războiului din Ucraina. România este acum un teritoriu securizat, un stat care are capacitatea să-și apere cetățenii și teritoriul în această perioadă dificilă, să fie linie de siguranță a Uniunii Europene.


Lecția celor 21 de ani, în care toate societățile democratice s-au coalizat împotriva terorismului, ne este călăuză pentru conviețuirea în pace și siguranță”.

Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă de Ziua Bucovinei „Astăzi este sărbătoarea mândrei și dulcei Bucovine, un moment de suflet al tuturor românilor bucovineni”

28 Nov 2022 396

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, mesaj cu prilejul Zilei Internaționale de luptă împotriva violenței asupra femeilor

25 Nov 2022 423

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj după publicarea raportului referitor la implementarea de către România a acquis-ului Schengen

23 Nov 2022 695

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă „Am primit cu satisfacție raportul privind România din cadrul MCV, prezentat de Comisia Europeană“

23 Nov 2022 458

Prima ședință comună a Guvernelor României și Spaniei, găzduită la Castellón de la Plana

22 Nov 2022 506

Guvernul s-a înțeles! Cu cât ar urma să crească pensiile de la 1 ianuarie 2023

22 Nov 2022 1224

Premierul Nicolae Ciucă „La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alții, nici pe partenerii de guvernare“

19 Nov 2022 579

Nicolae Ciucă „Suntem pregătiţi să ne îndeplinim responsabilităţile şi să facem parte din Schengen“

16 Nov 2022 506

Premierul Nicolae Ciucă „Mâine vom avea o întâlnire tripartită la Guvern pentru a discuta mărirea salariului minim“ (VIDEO)

15 Nov 2022 564

Premierul Nicolae Ciucă Consumatorii casnici care consumă peste 255 Kwh vor beneficia de preţul de 1,3 lei (VIDEO)

11 Nov 2022 782

UPDATE. Nicolae Ciucă Hotărâri care vizează continuarea lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii în porturile Constanţa şi Galaţi, adoptate de Guvern (VIDEO)

09 Nov 2022 613

Premierul Nicolae Ciucă „Avem nevoie de hidrocentrale, sunt bani ai României care au fost investiţi“

03 Nov 2022 870

Premierul Ciucă, anunț de ultimă oră despre plafonarea preţului la lemnele de foc (VIDEO)

02 Nov 2022 506

Nicolae Ciucă, mesaj de condoleanțe după tragedia de la Seul Guvernul României este alături de Republica Coreea şi de poporul sud-coreean

30 Oct 2022 603

Nicolae Ciucă Securitatea alimentară şi cea energetică sunt prioritare în perioada viitoare (VIDEO)

30 Oct 2022 568