Premierul Nicolae Ciucă, de Ziua Națională a României „Să nu uităm niciodată sacrificiile înaintașilor noștri, pe care îi cinstim cu respect“ (VIDEO)

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, prin care susține că are încredere că „vom reuși să trecem împreună prin aceste greutăți“. 

De asemenea, Ciucă a precizat că nu trebuie să „uităm niciodată sacrificiile înaintașilor noștri, pe care îi cinstim cu respect și prin grija pentru absolut toți românii și pentru toate regiunile istorice ale României“
 

”1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna, în istoria poporului român, drept ziua triumfului idealului național: unitatea. Rostită pentru prima dată în Revoluția de la 1848 și săvârșită doar parțial la 1859, Marea Unire a avut loc după un lung șir de lupte, după nenumărate sacrificii umane și materiale.

Marea Unire a rezultat în urma exercitării dreptului la autodeterminare exprimat la Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia. În mod democratic, s-a decis unirea Basarabiei, Bucovinei și a Transilvaniei cu România. Marea Unire este încununarea victorioasă a voinței românilor și rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României. O lecție despre perseverență și coeziune, care acum ne este deosebit de utilă și necesară. Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm.

Am încredere că vom reuși să trecem împreună prin aceste greutăți și am încredere în curajul și credința românilor că unitatea rămâne una dintre valorile de neprețuit ale națiunii noastre, care ne inspiră și ne motivează să mergem mai departe.

Pentru mine, eroii acestui an sunt românii, care, în ciuda crizei generate de pandemia de COVID-19 și a suferințelor, au muncit, au fost solidari, au făcut sacrificii și au depus zi de zi eforturi în această luptă dură cu virusul. Le mulțumesc în mod special și tuturor celor care fac parte din personalul medical și au luptat în linia întâi pentru a salva vieți și pentru limitarea efectelor pandemiei.

Dar, să nu uităm niciodată sacrificiile înaintașilor noștri, pe care îi cinstim cu respect și prin grija pentru absolut toți românii și pentru toate regiunile istorice ale României. Ne onorăm trecutul, cu speranța că lecțiile istoriei reprezintă un exemplu pentru fiecare dintre noi să luptăm pentru un viitor mai bun și mai prosper.

Dragi români,

De Ziua noastră Națională, pe data de 1 Decembrie, la începerea ceremoniilor, vă îndemn pe toți cei care simțiți și trăiți românește să ne gândim, împreună, timp de un minut, la eroii neamului românesc, care s-au jertfit pentru Marea Unire. Un minut în care să ne regăsim cu toții, indiferent unde suntem, indiferent de opțiunile conjuncturale, indiferent de opțiunile politice.Am încredere că vom trece cu bine peste aceste grele încercări, privind, azi, la mai bine de un secol de la Unirea tuturor românilor, la reușita extraordinară a înaintașilor noștri. Prin determinarea, unitatea și sacrificiile lor, au oferit sens vieții lor atunci și viitorului nostru astăzi.

La mulți ani, dragi români!

Trăiască România!“ - este mesajul prim=ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă.  


 

Sursa foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Sursa video: Guvernul României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă Sf. Constantin și Elena reprezintă repere de curaj, speranţă şi credinţă

21 May 2022 404

Vergil Chițac și-a depus candidatura pentru funcția de vicepreședinte al PNL

21 May 2022 897

Premierul Nicolae Ciucă, în vizită la societatea Farmec SA din Cluj-Napoca

20 May 2022 330

Premierul Ciucă „România este pe primul loc în Europa la ceea ce înseamnă numărul de doamne şi domnişoare aflate în topul managementului companiilor“ (VIDEO)

20 May 2022 2020

Nicolae Ciucă „Prezenţa soldaţilor portughezi în România, la Caracal, reprezintă o dovadă de înaltă solidaritate şi prietenie“ (VIDEO)

19 May 2022 385

Nicolae Ciucă, despre Smaranda Brăescu „Meritele prin care această româncă s-a remarcat în lume reprezintă un exemplu și pentru tinerii României de astăzi“

19 May 2022 340

Proiectul legii offshore a fost adoptat

18 May 2022 425

Nicolae Ciucă Sistemul de impozitare nu va fi modificat în cursul acestui an (VIDEO)

18 May 2022 365

Ciucă a discutat cu directorul Grupului Carlyle International Energy Partners, principalul acţionar al companiei Black Sea Oil&Gas despre dezvoltarea Proiectulului de la Midia

17 May 2022 417

Ciucă, întâlnire cu reprezentanții Asociației Profesionale a Ciobanilor la Palatul Victoria

17 May 2022 344

Reuniune la Palatul Victoria a Comitetului de monitorizare a PNRR

16 May 2022 423

Premierul, discuție cu reprezentanţii companiei Lockheed Martin

16 May 2022 1229

Credite garantate de stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. Anunțul premierului de Ziua Familiei

15 May 2022 599

Ziua Națională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Ce mesaj a transmis premierul Nicolae Ciucă

14 May 2022 414

Lotul olimpic de matematică al României, întâlnire cu premierul și ministrul Educației

13 May 2022 554