Premierul Nicolae Ciucă „Este clar că acest război va produce efecte nu doar în țările de graniță, ci vor fi efecte în toată lumea“

Nicolae Ciucă, premierul României. Sursa foto: Facebook/Guvernul RomânieiPremierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat astăzi, alături de reprezentanți ai ministerelor, de consilierul de stat Mădălina Turza și de șeful Departamentului de Stat pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la o întâlnire cu societatea civilă și organizațiile internaționale implicate în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României, întâlnirea a avut ca scop principal integrarea eforturilor autorităților cu cele ale societății civile prin dialog și coordonare cu privire la necesitățile din teren și implementarea unui mod de lucru eficient.

”După trei săptămâni grele, trei săptămâni de război și gestionare a implicațiilor lui, nu putem să nu apreciem eforturile societății civile de a oferi sprijin. Este imperios necesar să lucrăm împreună, să ne adaptăm și să identificăm noi metode de lucru care să ne ajute să gestionăm aceasta situație. Discuția de astăzi cu factorii implicați atât din partea Guvernului și a ministerelor, dar și a instituțiilor și a ONG-urilor, ne ajută să evaluăm eficacitatea mecanismelor pe care le-am înființat și a liniilor de implementare. Este clar că acest război va produce efecte nu doar în țările de graniță, ci vor fi efecte asupra a tot ce înseamnă activitatea economică a întregului continent și a lumii. Este important să fim pregătiți să gestionăm aceste efecte negative”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă


Pentru a acoperi nevoile apărute la numeroasele puncte de frontieră tranzitate în momentul de față de refugiații din Ucraina, premierul a apelat la colaborarea și implicarea activă a administrației publice locale și a subliniat nevoia de uniformizare a practicilor și procedurilor pentru toate județele.

Conform Biroului de Presă al Executivului, având în vedere evoluția fluxului de refugiați,  au fost evaluate metode de coordonare pentru asigurarea măsurilor de protecție pe termen mediu și lung, precum: locurile de muncă, cazare sau, în cazul tinerilor studenți, înmatriculare în învățământul superior. De asemenea, a fost abordat subiectul modalităților de sprijin destinat organizațiilor neguvernamentale, în contextul parteneriatului cu instituțiile statului pentru sprijinirea și facilitarea accesului la servicii adaptate nevoilor pentru refugiații din Ucraina.

În urma întâlnirii a fost reiterată necesitatea continuării discuțiilor recurente între societatea civilă și ministerele de linie, în scopul asigurării unui sprijin organizat și coerent.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 380

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 430

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 913

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 701

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1288

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 766

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 362

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 591

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 973

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 609

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1207

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 586

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 704

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 782

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 778