Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European

Premierul Nicolae Ciucă, sursa foto: Facebook/Guvernul RomânieiPrim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut astăzi o întrevedere cu Manfred Weber, președintele Grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE) din Parlamentul European. Grupul PPE este cea mai mare grupare politică din cadrul legislativului european de la Bruxelles, reunind 179 de deputați europeni.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, în cadrul schimbului de opinii, premierul României a asigurat că Guvernul este angajat deplin și consecvent să implementeze reformele și să accelereze programul de investiții pentru aplicarea, de manieră cuprinzătoare și coerentă, a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că România înțelege pe deplin beneficiile semnificative ale politicii de coeziune, iar avantajele importante pe care le aduce această politică europeană pot fi mai bine utilizate inclusiv prin anumite flexibilități care să amelioreze capacitatea de absorbție a statelor membre. Guvernul României va valorifica la maximum toate instrumentele europene pentru intervenția în sprijinul mediului de afaceri și al întreprinderilor românești, obligate să opereze pe o piață afectate de criza energetică și de situația de securitate din vecinătatea imediată a României.

Premierul României a subliniat că impactul sever și multidimensional al agresiunii militare ruse asupra Ucrainei reclamă solidaritate sporită și acțiuni susținute de asistare a refugiaților ucraineni. În strânsă conexiune, obiectivele imediate la nivel UE trebuie să vizeze consolidarea rezilienței energetice, prin accesarea de noi surse care pentru România înseamnă gaz natural și energie nucleară ca resurse de tranziție“ - au precizat reprezentanții Guvernului României.   


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciucă, anunț despre actul normativ pentru compensarea preţului la caburant (VIDEO)

21 Sep 2022 390

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României

20 Sep 2022 411

Președintele PNL, Nicolae Ciucă Programul voucherelor de 50 de euro la fiecare două luni ar putea continua și în 2023

19 Sep 2022 802

Nicolae Ciucă „În luna octombrie avem în vedere să înaintăm Comisiei Europene a doua cerere de plată din PNRR“

16 Sep 2022 416

Anunț de ultimă oră! Când se va lua o decizie privind prelungirea plafonării preţului carburanţilor (VIDEO)

16 Sep 2022 441

Ciucă, despre datoria publică a României „A scăzut faţă de anul trecut şi sperăm să o menţinem în această tendinţă“ (VIDEO)

16 Sep 2022 673

Premierul Nicolae Ciucă „Avem toate premisele să putem să închidem anul pe o creştere economică“ (VIDEO)

14 Sep 2022 866

Premierul Nicolae Ciucă „Rolul nostru în regiunea Mării Negre este tot mai relevant și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți să ni-l asumăm“

13 Sep 2022 475

Premierul Nicolae Ciucă a primit-o la Palatul Victoria pe Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova. Ce subiecte au fost analizate (VIDEO)

13 Sep 2022 462

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Pompierilor „Celebrăm astăzi curajul, devotamentul și tenacitatea celor care salvează vieți“

13 Sep 2022 433

Premierul Nicolae Ciucă „Au trecut 21 de ani de la atacurile teroriste care au însemnat șoc, teamă și durere pentru întreaga lume“

11 Sep 2022 437

Nicolae Ciucă la întîlnirea cu Organizația de Femei a PNL „Nu doar o dată am făcut public angajamentul meu de a promova mai multe femei pe listele locale și parlamentare“ (GALERIE FOTO)

10 Sep 2022 509

Întâlnire oficială la Palatul Victoria! Premierul Nicolae Ciucă l-a primit pe ministrul Agriculturii din Republica Moldova

09 Sep 2022 436

Nicolae Ciucă Un număr de 2.098 de cetăţeni români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air au apelat la serviciile consulare (VIDEO)

07 Sep 2022 502

Adrian Ţuţuianu, numit secretar general adjunct al Guvernului. Date din CV (DOCUMENTE)

06 Sep 2022 685