Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu Ursula von der Leyen, pentru îndeplinirea angajamentelor și obiectivelor europene comune



Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, marți, 21 decembrie 2021, o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în contextul vizitei efectuate la Bruxelles.


Potrivit Guvernului României, în cadrul întrevederii, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat prioritățile Guvernului României pentru perioada imediat următoare.

 

„Premierul României s-a referit la eforturile de gestionare a pandemiei, atât sub aspect sanitar, cât din perspectiva implicațiilor în plan economic și social și a mulțumit președintelui Comisiei pentru implicarea instituției europene în susținerea acestor eforturi, inclusiv în ce privește campania de vaccinare din România. De asemenea, a prezentat eforturile de relansare economică, pe baza Planului Național de Redresare și Reziliență, și a subliniat preocuparea pentru asigurarea stabilității fiscal-bugetare, obiectiv reflectat inclusiv în proiecția bugetară pentru anul viitor. În acest sens, a dat asigurări privind determinarea Guvernului pentru adoptarea măsurilor necesare accesării fondurilor disponibile prin PNRR”, se arată în document. 



În discuțiile cu președintele Comisiei Europene, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a asigurat cu privire la disponibilitatea deplină a Guvernului României pentru cooperarea deschisă și pe baze constructive cu Comisia Europeană, în vederea îndeplinirii angajamentelor și obiectivelor europene comune.


Cu referire la prioritățile agendei europene, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că România susține eforturile de avansare a politicilor europene în scopul consolidării rezilienței Uniunii, în urma lecțiilor învățate din pandemie, astfel încât Uniunea și statele membre să aibă la dispoziție instrumente și soluții eficiente care să le permită să fie mai bine pregătite în fața oricăror provocări sau crize în viitor.


De asemenea, premierul României a subliniat contribuția deosebită a unui Spațiu Schengen integrat, fără fragmentări, la obiectivul consolidării pieței interne, context în care a reiterat apelul privind necesitatea unei decizii cât mai rapide referitoare la aderarea României la spațiul Schengen, mulțumind, totodată, Comisiei Europene pentru sprijinul constant în acest demers, reconfirmat și cu ocazia întrevederii cu președintele Comisiei.



Totodată, premierul Ciucă a reamintit obiectivul României de finalizare a Mecanismului de Cooperare și Verificare, subliniind angajamentul Guvernului de a promova reformele necesare în acest sens.



Premierul României a făcut referire și la obiectivul major al Uniunii vizând dubla tranziție verde și digitală, asigurând de susținerea României pentru avansarea acestuia, ca premisă pentru dezvoltarea în perspectivă a Uniunii și a statelor sale membre, pentru adaptarea la cerințele unei economii a viitorului. 

 

„În discuțiile cu președintele Comisiei Europene au fost abordate și aspecte ale agendei externe a Uniunii, mai ales în contextul evoluțiilor îngrijorătoare din Ucraina și al celor de la granița UE cu Belarus. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a exprimat, în acest context, îngrijorarea cu privire la acțiunile militare ale Rusiei în Ucraina și în zona Mării Negre, pledând pentru transmiterea din partea UE a unui mesaj unitar și ferm de descurajare a escaladării situației de securitate”, au adăugat aceștia. 



Președintele Comisiei Europene a asigurat asupra seriozității cu care instituțiile europene se apleacă asupra acestui dosar și cu privire la coordonarea strânsă a acțiunii cu Statele Unite și ceilalți parteneri, fiind reiterat mesajul comun că, în cazul continuării escaladării situației, costurile vor fi foarte mari pentru partea rusă.



Sursă foto și video: Guvernul României 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 357

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 411

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 850

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 658

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1212

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 739

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 358

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 579

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 946

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 588

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1187

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 572

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 692

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 770

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 754