Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, mesaj cu prilejul Zilei Internaționale de luptă împotriva violenței asupra femeilor

Premierul Nicolae Ciucă. Foto: GuvernPremierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale de luptă împotriva violenței asupra femeilor. 

„De mai bine de 20 de ani, dedicăm ziua de 25 noiembrie luptei împotriva unei anomalii sociale, anacronică și globală: violența împotriva femeilor și fetelor.

De la hărțuire și violență sexuală, domestică, trafic de persoane, căsătorie forțată, femei și fete din întreaga lume suferă atacuri sistematice la adresa libertății, demnității, integrității fizice, precum și asupra sănătății lor psihice și emoționale.

Pandemia, războiul, criza energetică și cea economică au avut consecințe extrem de dureroase mai ales asupra femeilor și fetelor, ridicând în mod alarmant nivelul de violență manifestat împotriva lor.

Victimele violenței de gen provin din medii dintre cele mai diverse, sunt persoane de genuri și orientări sexuale variate, fac parte din categoria migranților sau refugiaților, reprezintă minorități etnice sau sunt persoane cu dizabilități. Ele trebuie înțelese și ascultate pentru a fi ajutate.

Înțelegerea resorturilor emoționale, credințelor și stereotipurilor, precum și a condiționărilor și limitărilor socio-economice care stau la baza acestui fenomen reprezintă fundamentul pe care articulăm componenta de prevenție în lupta contra violenței de gen.

Sunt pașii esențiali pe care i-am urmat și, prin care, la nivel de guvern, construim politici și măsuri de sprijin pentru victime, adaptate realității din teren, precum și programe de informare/instruire și prevenire aplicate și personalizate. În primul nostru an de guvernare am reușit să facem pași decisivi pentru crearea de servicii integrate moderne în sprijinul victimelor violenței domestice, de centre de intervenție pentru victimele violenței sexuale și campanii de informare în rândul copiilor și tinerilor. Și autoritățile și-au adaptat și îmbunătățit capacitatea de răspuns pentru a oferi un sprijin adecvat victimelor violenței domestice și violenței de gen.

Salut inițiativa Ministerului  Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse de a promova Campania pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor (25 noiembrie – 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului) pentru a atrage atenția opiniei publice și a factorilor de decizie asupra violenței domestice și a violenței împotriva femeilor.

Violența de gen este o încălcare flagrantă a drepturilor naturale ale omului și înseamnă pierderea umanității, cu grave consecințe trans-generaționale.


Consider că avem cu toții obligația să educăm generațiile viitoare în spiritul armoniei  care există în mod natural, indiferent de gen. Omenia și respectul trebuie să guverneze relațiile între oameni pentru a ajunge mai aproape de o societate a firescului, în care violența să nu-și mai găsească locul“ - a precizat premierul Nicolae Ciucă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Când vor primi românii acasă cardurile pentru energie. Premierul Ciucă a făcut anunțul

31 Jan 2023 610

Stare de alertă la nivelul județului Vrancea din cauza vremii nefavorabile (DOCUMENT)

28 Jan 2023 732

Premierul Nicolae Ciucă Guvernul va aproba continuarea Programului „Noua Casă“ (VIDEO)

26 Jan 2023 472

Premierul Nicolae Ciucă, la Iași „Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor“ (VIDEO)

24 Jan 2023 489

Premierul Nicolae Ciucă „Unirea Moldovei cu Țara Românească sub același domnitor este un exemplu autentic de unitate a voinței românilor“

24 Jan 2023 504

Anchetă în urma accidentului mortal de la Complexul Energetic Oltenia. Declarațiile premierului Nicolae Ciucă (VIDEO)

18 Jan 2023 502

Nicolae Ciucă, de Ziua Culturii Naționale- „Omagiez memoria tuturor creatorilor români din toate timpurile“

15 Jan 2023 421

Ciucă a făcut anunțul De când vor putea fi folosite tichetele pentru plata facturilor la energie

11 Jan 2023 760

România a devenit a 19-a cea mai complexă și sofisticată economie a lumii! Anunțul premierului Ciucă

11 Jan 2023 606

Premierul a discutat cu reprezentanţii Romgaz despre punerea în producţie de noi sonde

10 Jan 2023 562

16 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Ce mesaj a transmis premierul Ciucă

01 Jan 2023 755

Ciucă salută preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către Suedia. Ce mesaj a postat pe Twitter

01 Jan 2023 747

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj la finalul anului 2022. „Am traversat, împreună, unul dintre cei mai grei ani din ultima vreme“

31 Dec 2022 642

De la 1 ianuarie, Guvernul nu mai prelungește măsura de compensare cu 50 de bani a preţului la carburant

28 Dec 2022 1207

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă Încurajăm investițiile sud-coreene în producerea energiei verzi și tehnologiilor digitale

23 Dec 2022 742