Premierul Nicolae-Ionel Ciucă și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită oficială în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, general-maior Joseph McGee participă astăzi, 30 iulie 2022, începând cu ora 15:30, la ceremonia de prezentare a drapelului de luptă al unității americane, ce va avea loc în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

„Sunt foarte bucuros să fiu astăzi la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, un punct foarte important de apărare a Flancului Estic al NATO. Noile realități în regiunea Mării Negre și pe întregul Flanc Estic determinate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei au condus la adoptarea unui nou concept strategic al Alianței la Summitul de la Madrid care a recunoscut această regiune ca fiind de importanță strategică. Această decizie  a fost susținută cu argumente solide atât de președintele României cât și de președintele SUA.  Abordarea unitară a Flancului Estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu al NATO, iar  Summit-ul de la Madrid a marcat nașterea unei noi etape de descurajare și apărare colectivă.

După 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic SUA-România, președintele Biden a reiterat la Madrid angajamentul ferm al SUA față de securitatea regiunii Mării Negre, anunțând acțiuni suplimentare pentru întărirea descurajării și apărării NATO, contribuții care sunt de o importanță capitală. Președintele Biden a reiterat angajamentul SUA față de România. Acestea sunt dovezi reale ale angajamentului SUA față de securitatea flancului estic al NATO. 

Vreau să vă mulțumesc tuturor, bărbați și femei în uniformă, dislocați în România, pentru efortul dumneavoastră și pentru contribuția la securitatea noastră. Mulțumesc, de asemenea, familiilor dumneavoastră. Ele sunt adevărați stâlpi de susținere atunci când sunteți departe de casă.

Divizia 101 Aeropurtată, o unitate cu renume, de elită, are misiunea de a consolida flancul estic al NATO. Dragi militari ai Diviziei 101 Aeropurtată, vă mulțumesc că sunteți aici și sunt convins că, alături de militarii români și de cei al forțelor aliate dislocate aici, vă veți îndeplini misiunea. Prezența dumneavoastră este foarte binevenită. Împreună suntem mai puternici.

Pentru a ne adapta mai bine la această nouă paradigmă de Securitate, suntem într-o fază avansată cu implementarea Grupului de Luptă Multinațional, condus de Franța, cu participarea militarilor din Belgia și Țările de jos. Acesta va fi ridicat la nivel de brigadă.
Doresc, de asemenea, să transmit mulțumiri tuturor aliaților care contribuie la misiunile de descurajare și apărare pe Flancul Estic și în România.

Dragi militari, vă mulțumesc încă o dată pentru profesionalismul și dedicarea de care dați dovadă!“ - a declarat premierul Nicolae Ciucă. 


Potrivit unui comunicat al Guvernului României, cu acest prilej, forțe și mijloace aparținând Brigăzii 2 Combat Team, din cadrul Diviziei 101 Aeropurtate americane, dislocate în România în urma deciziilor Summit-ului de la Madrid, vor desfășura un exercițiu demonstrativ alături de militari ai Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”.

Totodată, va fi organizată și o expoziție de tehnică ce va include elicoptere de atac, tancuri, transportoare amfibii blindate, elemente de artilerie și de artilerie antiaeriană, precum și echipament specific de geniu și de acordare a primului ajutor din dotarea subunităților române și americane participante la exercițiu.

De asemenea, începând cu ora 16.45, generalul Daniel Petrescu și generalul-maior Joseph McGee vor susține o conferință de presă comună dedicată acestui eveniment.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Marinei Române Mai multe concerte susținute de Muzica Militară a Forțelor Navale vor avea loc la Constanța, Brăila, Mangalia, București și Mamaia (GALERIE FOTO)

11 Aug 2022 571

Evenimente în Tulcea, Mangalia, București, Brăila, Constanța și Mamaia Programul concertelor de muzică militară, susținute cu prilejul Zilei Marinei Române

06 Aug 2022 833

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu „În prezent, suntem în măsură să răspundem oricărei provocări de securitate și să contribuim la stabilitatea regională“ (GALERIE FOTO)

31 Jul 2022 759

Doi militari au leșinat în timpul evenimentului din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Intervine elicopterul SMURD (VIDEO)

30 Jul 2022 2882

Premierul Nicolae Ciucă participă la un exercițiu militar în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța

29 Jul 2022 856

Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța

26 Jul 2022 604

Unitatea Militară 01853 Capu Midia scoate la concurs 18 posturi vacante

02 Jul 2022 1813

A fost descoperit un laborator clandestin de droguri, lângă o baza militară, în Belgia

29 Jun 2022 592

Monument comemorativ pentru militarii decedați în accidentul aviatic din 2 martie 2022, amplasat în Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Jun 2022 1327

LIVE VIDEO+TEXT Zi istorică, la Baza militară Mihail Kogălniceanu. Președintele Emmanuel Macron, declarații de presă alături de Klaus Iohannis (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Jun 2022 1177

Un nou transport de tehnică militară a ajuns la Baza Mihail Kogălniceanu din județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Jun 2022 984

Președintele Franței, Emmanuel Macron, în vizită la Baza Mihail Kogălniceanu. Detalii despre eveniment

14 Jun 2022 689

Iată ce firme au primit 1,4 miliarde de lei pentru lucrările la Baza Mihail Kogălniceanu

14 Jun 2022 1961

Exercițiul medical interinstituțional MASCAL 22, desfășurat în trei baze militare printre care și cea de la Mihail Kogălniceanu

25 May 2022 682

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a ajuns la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 May 2022 1105