Actualitate

Premierul Viorica Dăncilă, declarații după ce PSD a pierdut majoritatea în Parlament

Viorica Dăncilă, după ce PSD  a pierdut majoritatea în Parlament, a făcut declarații de presă cu privire la moțiunea de cenzură. Dăncilă a avut reacții dure la adresa Opoziției pe care a numit-o ”adunătură de interese” care a demonstrat că nu are majoritate, deși ordinea de zi propusă de PSD a fost respinsă.

Opoziția a reușit să preia majoritatea în plen cu ajutorul câtorva social-democrați, printre care și Paul Stănescu, principalul rival al premierului în PSD, potrivit presei centrale.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, ca o reacție a impotrivirii Opoziției de a se reuni sâmbătă pentru votul moțiunii de cenzură, a declarat:

„Această tărăganare a votului chiar de semnatarii ei arată cât de mult își doresc să ajungă la guvernare. Este prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă pentru votul despre care spun că și-l doresc atât de tare? Nu sunt cei de la PNL cei care voiau să se lucreze și sâmbăta? Este uluitoare ipocrizia lor. Să se uite în ochii votanților și să le spună că în weekend nu mișcă un deget pentru țară. V-ați arătat micimea, că sunteți neserioși și comozi. Este rușinos și este împotriva intereselor țării să mențineți această stare de instabilitate în care românii au de suferit. Rămâneți aceeași adunătură de interese.”

Viorica Dăncilă, a mai susţinut că CCR a dat dreptate Guvernului prin ultimele decizii şi i-a cerut şefului statului să numească miniştri interimari imediat şi să motiveze în scris respingerile făcute:

"CCR dă dreptate Guvernului, preşedintele a încălcat flagrant Constituţia. Îi cer preşedintelui să numească miniştri interimari imediat, nu de îndată, pentru că am văzut cu toţii ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer, de asemenea, aşa cum a decis Curtea, să motiveze în scris respingerile făcute, aşa cum era normal încă de la început. Să ia o scurtă pauză de la poze, lansări de carte şi şedinţe de campanie în sediul PNL şi să-şi aducă aminte că încă este preşedintele în funcţie şi că are atribuţii constituţionale pe care este obligat să le şi exercite", a spus Dăncilă într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doliu în politica românească. Un fost consilier al Vioricăi Dăncilă a încetat din viață. A lucrat în cadrul GSP

10 Dec 2019 545

CEx al PSD a decis organizarea unui congres ordinar al partidului. Când va avea loc

04 Dec 2019 288

George Vişan (PSD) - „Nu sunt de acord cu o reformare internă gen formă fără fond. Cel mai greu este la firul ierbii!“

29 Nov 2019 622

Oficial de la AEP. PSD şi Viorica Dăncilă, cheltuieli de patru ori mai mari decât ale preşedintelui Iohannis, în al doilea tur al prezidenţialelor

29 Nov 2019 1254

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD. Cine vine la conducerea partidului. Ce spune Dăncilă

27 Nov 2019 1684

Surse Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze marți, în cadrul CEx PSD

25 Nov 2019 801

Ce scrie presa internaţională despre rezultatul alegerilor prezidenţiale din România "Înfrângere istorică a stângii la prezidențialele din România"

25 Nov 2019 574

Alegeri prezidențiale 2019 Avem primele rezultate cu victoria categorică a lui Iohannis în Constanța

24 Nov 2019 1212

Viorica Dăncilă, primele declarații după rezultatul exit-poll

24 Nov 2019 341

UPDATE Alegeri prezidențiale 2019 Politicienii României unde și pentru ce au votat. Declarații la urne

24 Nov 2019 879

Viorica Dăncilă, ultimul discurs electoral

22 Nov 2019 530

Viorica Dăncilă "Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară"

22 Nov 2019 368

Direcția Națională Anticorupție Viorica Dăncilă nu a fost citată la DNA!

21 Nov 2019 452

Precizări ale Vioricăi Dăncilă despre folosirea expresiei „ăștia” din diaspora

20 Nov 2019 426

Înaintea dezbaterii publice a preşedintelui României Viorica Dăncilă, atac furibund la Klaus Iohannis

19 Nov 2019 565