Preotul Daniel Balaș despre pomelnicele din biserică. "Eu nu am înțeles niciodată, cum să plătești pe cineva să se roage pentru tine?!" (VIDEO)

Daniel Balaș Foto captură video Facebook/ Daniel Balaș

Preotul Daniel Balaș s-a adresat urmăritorilor paginii sale de pe Facebook într-un scurt discurs în care își spune opinia despre pomelnicele din biserici. Acesta menționează că voia să vorbească despre asta de când era la parohie, înainte să fie suspendat de la slujire de Arhipiscopia Tomisului, dar nu a făcut-o pentru a nu-i supăra pe credincioși.Acesta relatează cazul unei tinere care i-a scris despre intenția de a merge la o mânăstire din Focșani, la un părinte, să afle lucruri despre viitor. Daniel Balaș a sfătuit-o să nu se ducă, să stea acasă, să trăiască prezentul, cât despre viitor, acesta "stă în mâinile lui Dumnezeu". Tânăra s-a dus, totuși și a primit binecuvântarea preotului, contra unei sume de bani.
Pornind de la cazul tinerei care a făcut două drumuri până la Focșani, Daniel Balaș se adresează urmăritorilor paginii sale cărora le transmite că trebuie să se roage singuri pentru ei, din suflet, dar și că pomelnicele din biserică sunt formale, în opinia lui:"Eu nu am înțeles niciodată, cum să plătești pe cineva să se roage pentru tine?! Când Dumnezeu ascultă și rugăciunea unei furnicuțe."
"Nu contează unde te rogi, ci cum te rogi, eu m-am săturat de rugăciunea formală. Eu am vrut să le zic la parohie, nu mai aduceți pomelnice, eu m-am simțit josnic. Cum să mă rog eu pentru cineva pe care nu îl cunosc?!"


"Cea mai adevărată rugăciune este seara sau în orice moment al zilei când ai pace în tine și vrei să vorbești cu Dumnezeu, acolo e cea mai curată rugăciune a ta, te-a conectat direct cu El.

Rugați-vă din tot sufletul vostru și vă garantez că vi se vor îndeplini toate dorințele pe care le aveți", spune preotul în încheiere.
Daniel Balaș, suspendat de la slujire
Ar fi urmat ca Arhiepiscopia Tomisului să-l audieze pe Daniel Balaș "în legătură cu comportamentul și motivațiile acestuia”,  după ce l-a suspendat de la slujire, însă acesta a anunțat că nu se va prezenta: „Nu mă mai așteptați la audieri, că nu mai vin”, a transmis preotul într-o postare video pe pagina sa.Daniel Balaș a menționat în reacția sa față de decizia Arhiepiscopiei că s-a lovit de problema fondurilor insuficiente în ceea ce privește salariile preoților, alegând să plece la muncă în străinătate și că s-a întors în România și a slujit „din dragoste” pentru biserică. Acesta a mai spus că plătea toate demersurile necesare slujbelor duminică de duminică (...) din banii săi, însă „nu s-a autosesizat nimeni, dar dacă am spus niște adevăruri, imediat, toată instituția a sărit în aer” . 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un preot, martor la tragedia de la ieșire din pădurea Babadag „Dragi părinti, educați-vă copiii, responsabilizati-i atunci când le dați o mașină pe mână“ (GALERIE FOTO)

28 Jan 2023 1794

Calendar-Ortodox 28 ianuarie - pomenirea preacuviosului părinte Efrem Sirul

28 Jan 2023 506

Percheziții la persoane suspecte de înșelăciune. Spuneau că sunt preoți și pot rezolva diverse probleme contra unor sume de bani

06 Dec 2022 1015

Fost preot din Constanța, menținut în arest! A luat 11 ani de închisoare pentru pornografie infantilă

22 Nov 2022 6493

Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni, filmat când lovește o femeie. Anunțul Poliției (VIDEO)

10 Nov 2022 3315

11 ani de închisoare pentru un fost preot din județul Constanța! Ce solicită acum la tribunal

07 Nov 2022 3237

Un preot din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului a câștigat Trofeul Festivalului „Crizantema de Aur”! Despre cine este vorba

23 Oct 2022 1221

Certificat de urbanism pentru Biserica Sf. Nectarie din zona CET-Medeea. Ce lucrări sunt vizate

20 Oct 2022 2246

ZIUA LIVE Protoiereu Mihai Jan, părintele paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului I Constanța, despre despre amplele lucrări de restaurare desfășurate la biserică (VIDEO)

14 Oct 2022 1817

ZIUA LIVE. Interviu live cu protoiereu Mihai Jan, părintele paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului I Constanța, în zi de mare sărbătoare

13 Oct 2022 1537

Calendar-Ortodox 29 septembrie - pomenirea Preacuviosului Chiriac Sihastrul

29 Sep 2022 668

Familia Lipan administrează afacerile familiei Iscru, din Dăeni. Schimbare de administrator la Vatopediou Holding și Bizantine Art Proiect

26 Sep 2022 1310

Hotărârea nu este definitivă Titlul de doctor al unui preot, anulat în instanță, la cererea Universității Ovidius! (MINUTA+DOCUMENT)

07 Sep 2022 6128

Calendar ortodox 5 septembrie 2022. Ce sărbătoare este luni?

05 Sep 2022 1471

Calendar creștin ortodox 30 august 2022. Astăzi îi pomenim pe Sfinții Alexandru, Ioan si Pavel cel Nou

30 Aug 2022 929