Președintele CJ Constanța „Istoria demonstrează că Partidul Național Liberal este un partid de construcție politică“

147 de ani de la înființarea PNL. Foto: facebook/Mihai LupuPreședintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a transmis un mesaj la aniversarea a 147 de ani de la înființarea PNL. 

„Istoria demonstrează că Partidul Național Liberal este un partid de construcție politică, instituțională, economică, socială. Liderii liberali au fost întemeietori, constructori și reformatori. Întemeietori sunt Ion Brătianu, Mihail Kogălniceanu și liberalii radicali animați de elanul revoluționar al lui 1848 și al Unirii Principatelor, temperat ulterior de realitatea guvernării. Întemeieri sunt Independența (1877), proclamarea ca Regat (1881), Marea Unire (1918), adoptarea Constituției din 1923, cea mai modernă din Europa la acea vreme, sau relansarea economică după criza din 1929–1933.

După ce au întemeiat, liberalii au avut apoi de construit o țară. Constructori și reformatori au fost Dimitrie Studza, Eugeniu Carada, Vasile Lascăr și Spiru Haret, Ionel și Vintilă Brătianu, I.G. Duca. Construcții sunt întemeierea BNR, a Academiei, a băncilor populare, Bursei de valori, așezarea justiției, administrației publice și educației pe baze moderne, crearea industriei naționale și a capitalului românesc. Construcție reformatoare este transformarea Bucureștiului într-o capitală europeană, în mandatul de primar al lui Vintilă Brătianu (1907-1910).

Pentru PNL, România modernă înseamnă România Europeană. De la începuturile sale și mai ales în ultimii 30 de ani, PNL a ales Europa, a mers mereu spre Europa și a susținut cu succes aderarea noastră la UE și la NATO. Astăzi România este parte din comunitatea euro-atlantică pentru că PNL a militat și a acționat mereu către acest obiectiv.
 
După aproape un secol și jumătate, PNL și-a asumat din nou responsabilitatea la guvernare într-un moment cheie pentru România: gestionarea unor crize globale, pe de-o parte, precum pandemia sau războiul din Ucraina și derularea unui program istoric de investiții europene, la un nivel fără precedent.
 
PNL va rămâne un apărător și un garant al valorilor fundamentale care au dus România în Europa: libertate și democrație, o economie liberă, creștere prin investiții, o justiție independentă, presă liberă. Sunt lucruri pe care le-am apărat în cele mai negre momente ale istoriei. Proiectul PNL pentru următorul deceniu, la aproape un secol și jumătate de existență este: „A doua modernizare a României” – care înseamnă ridicarea țării, a comunităților, a infrastructurii, a economiei, a școlii și educației românești (România Educată).
La mulți ani, PNL! La mulți ani, liberali!“ - a transmis președintele CJ Constanța. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă îi cere public lui Marcel Ciolacu să prezinte cum arată ”dezastrul” din Portul Constanța

16 Aug 2022 1219

Declarație de avere Deputatul Marian Crușoveanu, cinci terenuri și două clădiri. E și asociat în două firme (DOCUMENTE)

15 Aug 2022 638

Septimiu Bourceanu, PNL Cu ocazia sărbătorii Sfintei Fecioare Maria si a Zilei Marinei Române le transmit gânduri bune tuturor celor care îi poartă numele și le urez un sincer LA MULȚI ANI!

15 Aug 2022 203

Vergil Chițac, anunț de ultimă oră despre Regulamentul parcărilor

12 Aug 2022 2686

Declarații de avere Deputatul constănțean Bogdan Bola deține mai multe terenuri în județul Constanța. Evoluția averii (DOCUMENTE)

12 Aug 2022 817

Declarații de avere! Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat – averea și interesele! Din 2013 până în prezent (DOCUMENTE)

11 Aug 2022 886

Ministrul cercetării, Sebastian-Ioan Burduja, are locuințe din județul Constanța până în SUA (DOCUMENTE)

09 Aug 2022 1306

Echipa PNL Agigea și Lazu Mihai Oancea - „Construim și dezvoltăm împreună o echipă formată din oameni minunați și responsabili”

06 Aug 2022 1203

Declarație de avere! Cum a evoluat averea deputatului Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța! Case, terenuri și bani (DOCUMENTE)

03 Aug 2022 1200

Președintele PNL Constanța, anunț important. Câți bani primește Constanța pentru subvenționarea gigacaloriei?

01 Aug 2022 1135

Președintele PMP, Eugen Tomac a declarat la Constanța că partidul a depășit pragul electoral de 5%

01 Aug 2022 820

Noi mandate pentru Consiliul de Administrație al CNI SA. Printre administratori se află și soția senatorului care a câștigat funcția de vicepreședinte PNL în competiția directă cu Vergil Chiţac!

29 Jul 2022 865

Finanțarea adecvată a învățământului pune bazele României educate!

26 Jul 2022 711

PNL Constanța „Este nevoie să motivăm cadrele didactice pentru a crea și a atrage profesioniști“

26 Jul 2022 534

Mesaje de condoleanțe după trecerea în neființă a fostului parlamentar PNL, Mircea Iustian

22 Jul 2022 9020