Președintele CJC, Mihai Lupu, întâlnire cu reprezentații mediului academic. Ce subiecte au dezbătut

  • Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a întâlnit, astăzi, cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța.
  • Acesta a solicitat universităților să aibă un rol activ în viața socio-economică a județului.
  • Au fost prezenți reprezentanți din partea  Academiei Navale Mircea cel Bătrân, Universității Andrei Șaguna și Universității Maritime Constanța. 
Astăzi, 25 noiembrie, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța.
 
Se continuă astfel seria de discuții dedicate mediului universitar constănțean. Au fost prezenți comandorul conf. univ. dr. ing. Alecu Toma și comandorul prof. univ. dr. Ali Beazit, președintele senatului din partea Academiei Navale Mircea cel Bătrân, doamna rector conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur și domnul prof. univ. dr.  Cornel Panait președintele senatului, din partea Universității Maritime Constanța precum și domnul rector Adrian Cristian Papari și prof. univ. dr. Aurel Papari, din partea Universității Andrei Șaguna.
 
 Discuțiile purtate cu conducerile universităților s-au axat în principal pe intenția fermă de parteneriat cu mediului academic, conștientizându-se atât din partea Consiliului Județean Constanța cât și din partea universităților, importanța vitală a acestui parteneriat în dezvoltarea regională și implicit în ceea ce privește politica în domeniul forței de muncă și stabilitatea ei pe termen mediu și lung.
 
Președintele Consiliului Județean Constanța a solicitat universităților să aibă un rol activ în viața socio-economică a județului, indicându-se  chiar punctual o serie de proiecte care vor avea efecte pozitive pentru toate părțile implicate.  
 
Reprezentanții universităților au indicat faptul că studenții constănțeni nu au o locație destinată lor și s-a propus ca Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” să devină Casa de Cultură a Studenților, în parteneriat cu universitățile. Proiectele elaborate în laborator până în prezent cu impact social nu au fost promovate de către autorități și se dorește realizarea unei platforme online.  Conducerea Universității Maritime Constanța și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini învățământul preuniversitar prin punerea la dispoziția acestora a laboratoarelor proprii.
 

Cercetarea universitară este un factor esențial pentru dezvoltarea județului și de aceea este absolut necesară susținerea financiară atât prin accesarea fondurilor europene cât și prin fondurile Consiliului Județean Constanța, pentru proiecte de cercetare care să ducă la valorificarea și fructificarea acestora pe plan local și intrarea lor în circuitul internațional.

Pe viitor conducerea Consiliului Județean Constanța își dorește un dialog permanent și eficient cu universitățile din Constanța și va dezvolta cât mai multe proiecte în parteneriat cu acestea, au transmis reprezentanții CJC.

Sursa foto: CJC

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Solomon IOAN

01 Feb, 2021 09:41

Felicitari CJ. Constanta ,in intentia parteneriatului cu mediul academic,avand printre alte dezbateri si integrarea noilor absolventi in viata socio-economica a judetului.

Articole asemanatoare

Universitatea Maritimă Constanţa angajează referent de specialitate

25 May 2021 1044

Ce firmă asigură energia electrică pentru Universitatea Maritimă din Constanța

20 May 2021 2109

Finanțare pentru Universitatea Maritimă din Constanța prin Fondul de Dezvoltare Instituțională

11 May 2021 1153

Universitatea Maritimă din Constanța derulează un proiect de cercetare cu finanțare europeană SmartDelta

29 Apr 2021 683

Universitatea Maritimă din Constanța, coorganizatoarea unei conferințe globale, aflată la a patra ediție

02 Apr 2021 731

Universitatea Maritimă Constanţa angajează

25 Mar 2021 1606

Post vacant la Universitatea Maritimă din Constanţa

20 Mar 2021 1925

Târg de joburi online organizat de Liga studenților umeciști

15 Mar 2021 966

Universitatea Maritimă Constanța Studenții se implică în reducerea abandonului școlar

11 Mar 2021 619

Dezamăgirea prof. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România „Dragi părinți, vă plângeți că se fură în țara asta și voi îi învățați pe urmașii voștri să fure?”

01 Mar 2021 1758

Acces online al studenților Universității Maritime din Constanța la simulatoarele de navigație

24 Feb 2021 698

Cu toate că ISJ Constanța nu se implică Peste 1.000 de elevi constănțeni participă la Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”, sprijinită logistic de UMC

20 Feb 2021 1825

De luni, 22 februarie Universitatea „Ovidius” va relua cursurile semestrului II în sistem hibrid

17 Feb 2021 1407

Post vacant la Universitatea Maritimă din Constanţa

01 Feb 2021 1607

Universitatea Maritimă Constanţa scoate la concurs un post vacant

29 Jan 2021 1532