Președintele Consiliului Director al KazMunayGas, vizită pe platforma industrială Petromidia (GALERIE FOTO)





Președintele Consiliului Director al KazMunayGas (KMG), Magzum Myrzagaliyev, a vizitat astăzi rafinăria Petromidia și șantierul centralei pe cogenerare aflat în proximitatea unității de producție din Năvodari.
 

„Succesul proiectelor derulate în cadrul grupului de companii KMG se datorează oamenilor pasionați, specialiști seniori în domeniul energiei, mentori pentru generațiile tinere, care își dedică întreaga viață profesională dezvoltării acestui domeniu strategic. Sunt mândru să cunosc echipa din România și să aflu despre eforturile lor constante de îmbunătățire a activelor KMG locale, dar și de consolidare a poziției Rompetrol ca lider stabil și responsabil în regiune”, a declarat Magzum Myrzagaliyev, Președintele Consiliului Director al KMG.


Delegația oficială, din care au mai făcut parte Bulat Zakirov (Vicepreședinte Consiliu Director KMG), Vassily Lavrenov (Vicepreședinte Consiliu Director KMG) și Ilias Kuldzhanov (CEO KMG International), a realizat un tur complet al Petromidiei cu opriri în două puncte importante - Centrul de Comandă al Rafinăriei (CCR) și instalațiile realizate prin cel mai amplu program de investiții din istoria rafinăriei., trasmit reprezentanții KMG International.

În Centrul de Comandă al Rafinăriei (CCR), specialiștii rafinăriei au prezentat delegației KMG modalitatea de monitorizare continuă a producției, folosind instrumente și aplicații precum Advanced Process Control, un soft complex de control predictiv al instalațiilor și fluxurilor operaționale.

Potrivit sursei citate, ulltimul punct de pe agendă a inclus prezentarea instalațiilor construite și modernizate în cadrul pachetului de investiții de 380 de milioane de dolari, care a permis creșterea capacității rafinăriei, de la 3,8 milioane de tone/an, la peste 5 milioane de tone/an, facilitând tranziția către producția de carburanți Euro5, înainte de termenele impuse de Uniunea Europeană.

Ulterior vizitei din rafinărie, delegația condusă de Magzum Myrzagaliyev s-a deplasat pe șantierul centralei pe cogenerare, cel mai important proiect de dezvoltare derulat în prezent de KMG International, prin Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR).

„Prin construcția centralei pe cogenerare, urmărim un efect sinergic, pentru că rafinăria va beneficia direct de producția de energie a centralei. Astfel, cel mai mare activ al KMG din afara Kazahstanului va face un nou pas în dezvoltarea sa, își va eficientiza procesele și costurile și, la fel de important, va avea un impact în scădere asupra factorilor de mediu”, a adăugat Magzum Myrzagaliyev.


Centrala, care va fi operată de Rompetrol Energy (companie membră a Grupului KMG International), va genera aproximativ 80 MW energie electrică – din care circa 60-70 MW pentru acoperirea integrală a necesarului de energie electrică a platformei Petromidia și abur tehnologic de până la 180 de tone/oră.

Totodată, cu ajutorul turbinelor SGT-750, sosite în România la finele anului trecut, activitatea de producție a energiei va consemna scăderi semnificative în generarea emisiilor de dioxid  de carbon, cu reduceri estimate de circa 290kt CO2 pentru producția de energie electrică și o economisire a resurselor energetice de aproximativ 1,2 MWh.



foto: KMG International
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 589

Directorul Casei de Cultură Constanța, decedat într-un accident rutier! Mergea la o înmormântare

20 Jan 2024 13700

Firme Constanța Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA actualizează contractul de împrumut pentru centrala în cogenerare de la Petromidia

02 Jan 2024 887

RETROSPECTIVĂ 2023! Incendii violente în județul Constanța! Elevi evacuați de la o școală din Constanța și Planul Roșu de Intervenție activat la Rafinăria Petromidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Dec 2023 1297

Schimbare în conducerea Rompetrol Rafinare! Cine a fost numit la conducerea companiei

25 Sep 2023 1344

Midia Marine Terminal a finalizat cu succes lucrările la terminalul offshore

01 Sep 2023 930

Explozia din Crevedia, în atenția specialiștilor de la INSEMEX Petroșani! Ce tragedii au investigat la Constanța

28 Aug 2023 1319

Doi ani de la explozia de la Rafinăria Petromidia! Cum s-a produs tragedia care a curmat vieți

02 Jul 2023 1331

Anchetă după explozia urmată de incendiu de la Petromidia! Specialiștii INSEMEX Petroșani cercetează cauza deflagrației

27 Jun 2023 1142

Consiliul Local Constanța, chemat să aprobe încetarea asocierii pe 25 de ani parafată în mandatul primarului Gheorghe Mihăeși (DOCUMENT)

27 Jun 2023 4488

UPDATE. Intervenție de urgență pe strada Traian din Constanța!

26 Jun 2023 1664

Rompetrol Rafinare, informații de ultim moment despre incendiul de la Rafinăria Midia Năvodari!

22 Jun 2023 1543

Ce spune ISU Dobrogea despre incendiul de la Petromidia (VIDEO)

22 Jun 2023 1355

Marian Becheanu, de la ITM Constanța, despre incidentul de la Petromidia „E foarte probabil să facem o expertiză tehnică care să răspundă la întrebarea care a fost cauza evenimentului” (VIDEO)

22 Jun 2023 1565

Eroii zilei! Ei sunt pompierii care au intervenit la stingerea incendiului de la rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO)

21 Jun 2023 4408