Președintele Iohannis a numit un consilier la Departamentul Climă şi Sustenabilitate. Despre cine este vorba

  • Klaus Iohannis a numit-o luni pe Alexandra-Maria Bocșe în funcția de consilier de stat care va conduce Departamentul Climă și Sustenabilitate din Administrația Prezidențială, potrivit unui comunicat al instituției.
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 august a.c., decretul pentru numirea doamnei Alexandra-Maria Bocșe în funcția de consilier de stat (Departamentul Climă și Sustenabilitate) – la data de 1 septembrie 2020.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, noua consilieră a absolvit un doctorat în Politică şi Studii Internaţionale la Universitatea din Cambridge, în 2017, printre primii din an. A beneficiat de o bursă de excelenţă academică de la Trinity College Cambridge în timpul doctoratului.

Portofoliul său de cercetare şi analiză include diverse publicaţii de politici publice şi academice în jurnale de top în domeniile climei şi energiei: Climate Policy, International Environmental Agreements: Politics, Law and Economics and Energy Research and Social Science sau Relaţii Internaţionale: Geopolitics, European Security. De asemenea, a scris o carte despre reţelele internaţionale de politici energetice şi de mediu, care va fi publicată de Palgrave Macmillan în toamna acestui an.

Departamentul Climă şi Sustenabilitate este structura Administraţiei Prezidenţiale care oferă preşedintelui României informaţii şi analize cu privire la evoluţiile naţionale şi internaţionale din domeniul schimbărilor climatice şi sustenabilităţii, scrie agerpres.ro. Departamentul facilitează dialogul şi cooperarea Administraţiei Prezidenţiale cu instituţii publice, organizaţii neguvernamentale, entităţi private, instituţii de învăţământ superior şi institute de cercetare, active atât la nivel intern, cât şi internaţional, pentru a optimiza răspunsul României la schimbările climatice şi a creşte vizibilitatea României ca actor implicat în gestionarea schimbărilor climatice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii locali din Constanța vor vota pentru aprobarea Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă al municipiului (DOCUMENT)

25 Mar 2024 467

Planul de acțiune pentru energie durabilă și climă al municipiului Constanța, în consultare publică (DOCUMENT)

24 Jan 2024 701

Celeste Saulo, început în forță la Organizaţia Meteorologică Mondială. Viziunea ei pentru combaterea schimbărilor climatice

04 Jan 2024 671

Știri Constanța Constănțenii, invitați să completeze chestionarul “Elaborare Plan de Acțiune pentru Energie Durabilă și Climă (PAEDC) al municipiului Constanța”

07 Nov 2023 738

Acord de finanțare pentru proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța (GALERIE FOTO)

20 Oct 2023 761

Olanda Peste 2000 de persoane au fost arestate la protestul pentru climă de la Haga

10 Sep 2023 660

„Urgenţă climatică fără precedent“. Dezbateri intense la summitul G20 de la New Delhi

09 Sep 2023 745

#citeșteDobrogea Istoria Dobrogei – Bibliografie - Clearh (sec. IV. î. H.) – „Vieți”

17 Jun 2023 2938

Casa Județeană de Pensii Constanța investește în servicii de igienizare

06 Jun 2023 1338

O companie din București va furniza aere condiționate pentru ADI ITI Delta Dunării (DOCUMENT)

31 Mar 2023 1250

Fotoreportaj Iarna în Delta Dunării. Paradis natural în orice anotimp (GALERIE FOTO)

10 Feb 2023 1513

Licitația pentru sistemul de climatizare din sala tehnică APP Constanţa organizată de Romatsa, contestată la CNSC. Ce decizii au fost luate?

01 Dec 2022 997

Caracterizarea climatică a lunii decembrie, luna de început a iernii. Temperaturi și precipitații

30 Nov 2022 1393

Iohannis „Schimbările climatice au implicaţii directe asupra siguranţei şi bunăstării cetăţenilor“

04 Oct 2022 976

Un raport privind schimbările climatice și soluțiile pentru România, lansat în dezbatere publică la Cotroceni

08 Sep 2022 907