Președintele Iohannis, mesaj pentru tinerii liberali „Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile“

Președintele Klaus IohannisPreședintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 10 septembrie 2022, un mesaj cu ocazia Școlii de Vară a Tineretului Național Liberal „Next Level Leadership”.

Mesajul a fost prezentat în cadrul evenimentului ce se desfășoară în stațiunea Venus de către Cătălina Galer, Consilier de stat - Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Vă salut pe toți cei prezenți aici, la o nouă ediție a Școlii de vară a Tineretului Național Liberal, un eveniment despre care se poate afirma că a devenit deja unul cu o bogată tradiție.

Cred că este o bună ocazie pentru socializare, dar în același timp și o oportunitate pentru voi, tinerii liberali, de a vă dezvolta abilitățile și de a acumula cunoștințe și competențe valoroase pentru viitor, care vă vor folosi în parcursul profesional, și sper că și politic.

Tema din acest an, „Next Level Leadership”, este foarte potrivită pentru contextul internațional în care ne aflăm, dominat de crize multiple și de provocări complexe.

Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile, de a le gestiona și aloca în mod eficient și sustenabil, astfel încât impactul negativ generat de anumite evenimente să fie extrem de limitat. Una dintre cele mai importante provocări ale unui lider este aceea de a găsi metodele prin care să dea șansa tinerilor de a-și manifesta creativitatea și de a-și pune cunoștințele în practică. Sunt foarte mulți tineri care au un potențial uriaș, dar care nu sunt încurajați și cărora nu li se oferă cadrul în care să se poată manifesta. Când acest lucru se întâmplă, pierdem noi toți, pierde întreaga societate. Energia voastră debordantă și capitalul de inventivitate rămân, fără îndoială, cele mai de preț resurse ale oricărei societăți.

Dragi tineri liberali,

Orice decizie de impact luată la nivelul autorităților centrale și locale produce efecte care vă vor contura viitorul. Astfel, fac un apel pentru o participare cât mai extinsă și activă din partea voastră la dezbaterile asupra politicilor care vizează comunitățile din care faceți parte. Este fundamental ca proiectele care se află acum în dezbatere sau cele viitoare să cuprindă viziunea voastră. Vă încurajez să vă faceți auzite vocile și să aveți încredere în voi, în convingerile și în capacitățile voastre.


Îmi doresc să vă ghidați după valori și principii sănătoase, să fiți tot timpul bine informați și deschiși către cunoaștere, să vegheați la starea democrației și să o revitalizați prin inițiativele voastre, să semnalați și să vă opuneți derapajelor de orice tip, să pledați întotdeauna pentru transparență și echitate și să fiți mai implicați în procesele și deciziile care vă privesc.

Vă asigur de întreaga mea susținere și sunt convins că lecțiile învățate pe parcursul acestor zile vă vor ajuta în viitor în luarea celor mai bune decizii și, totodată, vă vor oferi imboldul necesar pentru a produce schimbările de care avem nevoie în România.

Vă urez mult succes în continuare!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele României, Klaus Iohannis, la reuniunea extraordinară a Consiliului European

18 Apr 2024 428

Președintele Iohannis a aprobat cererile de urmărire penală pentru Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, în ”Dosarul Mineriada”

16 Apr 2024 415

Iohannis a trimis spre reexaminare, legea care modifică OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân

08 Apr 2024 394

Președintele României, Klaus Iohannis România - un veritabil pilon de securitate şi stabilitate în regiunea Mării Negre şi pe Flancul Estic

07 Apr 2024 429

Președintele Klaus Iohannis „România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare permanentă a NATO“

29 Mar 2024 566

Ambasadorul Marii Britanii îl refuză pe Iohannis „Am spus că susținem candidatura lui Rutte”

16 Mar 2024 2844

Președintele Klaus Iohannis „Am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al NATO“ (VIDEO)

12 Mar 2024 822

Legea „2 Mai”, adoptată de Camera Deputaților. Ajunge la promulgare la președintele Klaus Iohannis

05 Mar 2024 664

Surse Klaus Iohannis are șanse la șefia Consiliului European. Răspunsul venit de la Bruxelles

02 Mar 2024 706

Reuniune de lucru la convocarea președintelui Franței, Macron, la care va participa și Klaus Iohannis

25 Feb 2024 617

Ședinţă CSAT Sprijin NATO pentru securitatea României. Focus pe Zona Dunării și Mării Negre

21 Feb 2024 599

Președintele României, Klaus Iohannis „Apartenența deplină a României la Spațiul Schengen cât mai curând va întări considerabil Uniunea”

07 Feb 2024 505

Președintele României - „Eu nu sunt împotriva unor comasări de alegeri“

07 Feb 2024 549

Președintele Klaus Iohannis despre posibilitatea ocupării unei funcții în UE - „Nu cred că este momentul să fac speculații“

07 Feb 2024 561

Președintele României, Klaus Iohannis Absorbția și utilizarea integrală a fondurilor europene - instrumentul cheie al modernizării şi dezvoltării României în aceşti ani

01 Feb 2024 833