Președintele Iohannis, mesaj pentru tinerii liberali „Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile“

Președintele Klaus IohannisPreședintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 10 septembrie 2022, un mesaj cu ocazia Școlii de Vară a Tineretului Național Liberal „Next Level Leadership”.

Mesajul a fost prezentat în cadrul evenimentului ce se desfășoară în stațiunea Venus de către Cătălina Galer, Consilier de stat - Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Vă salut pe toți cei prezenți aici, la o nouă ediție a Școlii de vară a Tineretului Național Liberal, un eveniment despre care se poate afirma că a devenit deja unul cu o bogată tradiție.

Cred că este o bună ocazie pentru socializare, dar în același timp și o oportunitate pentru voi, tinerii liberali, de a vă dezvolta abilitățile și de a acumula cunoștințe și competențe valoroase pentru viitor, care vă vor folosi în parcursul profesional, și sper că și politic.

Tema din acest an, „Next Level Leadership”, este foarte potrivită pentru contextul internațional în care ne aflăm, dominat de crize multiple și de provocări complexe.

Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile, de a le gestiona și aloca în mod eficient și sustenabil, astfel încât impactul negativ generat de anumite evenimente să fie extrem de limitat. Una dintre cele mai importante provocări ale unui lider este aceea de a găsi metodele prin care să dea șansa tinerilor de a-și manifesta creativitatea și de a-și pune cunoștințele în practică. Sunt foarte mulți tineri care au un potențial uriaș, dar care nu sunt încurajați și cărora nu li se oferă cadrul în care să se poată manifesta. Când acest lucru se întâmplă, pierdem noi toți, pierde întreaga societate. Energia voastră debordantă și capitalul de inventivitate rămân, fără îndoială, cele mai de preț resurse ale oricărei societăți.

Dragi tineri liberali,

Orice decizie de impact luată la nivelul autorităților centrale și locale produce efecte care vă vor contura viitorul. Astfel, fac un apel pentru o participare cât mai extinsă și activă din partea voastră la dezbaterile asupra politicilor care vizează comunitățile din care faceți parte. Este fundamental ca proiectele care se află acum în dezbatere sau cele viitoare să cuprindă viziunea voastră. Vă încurajez să vă faceți auzite vocile și să aveți încredere în voi, în convingerile și în capacitățile voastre.


Îmi doresc să vă ghidați după valori și principii sănătoase, să fiți tot timpul bine informați și deschiși către cunoaștere, să vegheați la starea democrației și să o revitalizați prin inițiativele voastre, să semnalați și să vă opuneți derapajelor de orice tip, să pledați întotdeauna pentru transparență și echitate și să fiți mai implicați în procesele și deciziile care vă privesc.

Vă asigur de întreaga mea susținere și sunt convins că lecțiile învățate pe parcursul acestor zile vă vor ajuta în viitor în luarea celor mai bune decizii și, totodată, vă vor oferi imboldul necesar pentru a produce schimbările de care avem nevoie în România.

Vă urez mult succes în continuare!


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Klaus Iohannis, decorat de omologul lituanian

24 Nov 2022 427

Contractele de închiriere ale locuinţelor ANL, prelungite succesiv pe 5 ani!

21 Nov 2022 677

Președintele României, Klaus Iohannis a promulgat Legile Justiției

15 Nov 2022 594

Rămas fără titlul de „luptător cu rol determinant", un revoluționar constănțean îl cheamă în judecată pe președintele Iohannis

04 Nov 2022 880

Un judecător de la Curtea de Apel Constanța iese la pensie. Decretul, semnat de Klaus Iohannis

04 Nov 2022 649

Klaus Iohannis a semnat decretele! Legi importante pentru România

31 Oct 2022 566

LIVE Imagini de la eveniment. Salome Zourabichvili, preşedintele Georgiei, prezentă în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Oct 2022 1193

Salome Zourabichvili, preşedintele Georgiei a ajuns la Constanța (VIDEO)

12 Oct 2022 1009

Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili, în vizită oficială în România. Va fi primită de președintele Klaus Iohannis

10 Oct 2022 526

Președintele României „E nevoie de măsuri mai hotărâte decât am avut până acum, pentru a duce prețul energiei în jos“ (VIDEO)

07 Oct 2022 456

Absolventă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân" și a Universității Maritime Constanța, Ligia Deca este noul ministru al Educaţiei

03 Oct 2022 3857

Președintele Klaus Iohannis, mesaj la deschiderea anului universitar „România Educată este un proiect important pentru societatea noastră. |Avem nevoie de toleranță zero în privința plagiatului“

03 Oct 2022 568

Preşedintele Klaus Iohannis participă la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

19 Sep 2022 640

Decrete semnate, azi, de președintele României

14 Sep 2022 647

UPDATE Conducerea PSD participă la Școala Politică de Vară a TSD de la Costinești. Ce au declarat Marcel Ciolacu și Gabriela Firea?

09 Sep 2022 1511