Președintele Klaus Iohannis „Aducem un pios omagiu celor care au căzut la datorie sub faldurile tricolorului românesc“

Președintele Klaus IohannisPreşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 11 noiembrie 2022, un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii.

„Sărbătorim astăzi Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii, în semn de recunoaştere a curajului şi patriotismului de care aceştia au dat dovadă departe de ţară şi familii, în teatrele de operaţii de pe diferite continente.

Este o zi cu simbolistică aparte, pe 11 noiembrie 1918 fiind semnat Armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania, care a pus capăt Primului Război Mondial.

Prin simţul datoriei şi profesionalismul manifestate pe câmpul de luptă, militarii noştri se bucură de respectul şi aprecierea camarazilor din statele aliate şi partenere. Le suntem recunoscători veteranilor din teatrele de operaţii pentru devotamentul lor, pentru că au pus pe primul plan apărarea valorilor democratice euro-atlantice şi securitatea României.

Totodată, aducem un pios omagiu celor care au căzut la datorie sub faldurile tricolorului românesc. Jertfa lor supremă nu va fi niciodată uitată.

Mulţumim astăzi şi veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial, precum şi militarilor care, în prezent, execută misiuni internaţionale sub egida NATO, Uniunii Europene, ONU şi coaliţiilor la care ţara noastră este parte.

Sacrificiul veteranilor de război din teatrele de operaţii capătă o semnificaţie mai profundă în această perioadă în care suntem martorii războiului brutal declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, care a dus la pierderi de vieţi omeneşti şi a pus la grea încercare o întreagă naţiune.

România, alături de aliaţi şi parteneri, este pe deplin angajată în efortul comun de gestionare a acestei crize şi de sprijinire a poporului ucrainean.

Dragi veterani din teatrele de operaţii,
Dumneavoastră reprezentaţi adevărate repere ale dragostei de ţară şi ale luptei în numele idealurilor naţionale. Sunteţi, în acelaşi timp, modele de abnegaţie pentru generaţiile viitoare. Vă mulţumim şi vă asigurăm de respectul şi recunoştinţa noastră!De asemenea, mulţumim familiilor dumneavoastră pentru eforturile remarcabile de a vă sprijini constant pentru a vă desfăşura misiunile în teatrele de operaţii.

La mulţi ani!“ - se arată în mesajul președintelui României. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul lui Iohannis de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

27 Jan 2023 230

Președintele României „Unirea celor două Principate a fost un proces complex, care s-a desfășurat într-un context internațional dificil“ (VIDEO)

24 Jan 2023 480

Trei decrete importante, semnate de Iohannis!

21 Jan 2023 668

Anul 2023, „Anul cultural Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu”. Ce alte decrete a mai semnat Klaus Iohannis

12 Jan 2023 626

Iohannis a promulgat legea România va participa cu 3 milioane de dolari la construirea Muzeului Victimelor Comunismului din Washington (DOCUMENT)

10 Jan 2023 1190

11 iunie, declarată „Ziua Victoriei Revoluției de la 1848”. Legea, promulgată de Președinte (DOUCMENT)

10 Jan 2023 659

Mesajul lui Iohannis după semnarea celei de-a trei declarații comune NATO-UE

10 Jan 2023 609

A fost promulgată legea privind regimul deşeurilor. Ce obligații revin autorităților locale?

08 Jan 2023 687

Iohannis, către magistrați „Luaţi atitudine când independenţa justiţiei e periclitată prin încercări de imixtiuni politice“ (VIDEO)

05 Jan 2023 584

Terenurile de sport din curtea școlilor vor putea fi folosite de toți cei care vor să facă mișcare. Ce prevede legea promulgată de președintele României

04 Jan 2023 865

Magistrat din Curtea de Apel Constanța, la pensie. Președintele a semnat decretul

03 Jan 2023 900

Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Anul Nou „România se dezvoltă în fiecare zi şi face progrese vizibile în toate domeniile“ (VIDEO)

31 Dec 2022 721

Iohannis a transmis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind administrarea porturilor

30 Dec 2022 757

O nouă lege promulgată de Klaus Iohannis. Vizează circulaţia pe drumurile publice

30 Dec 2022 820

Cunoscuți judecători din Constanța ies la pensie! Despre cine este vorba

30 Dec 2022 1465