Preşedintele Klaus Iohannis, decorat de omologul lituanian

foto: Administrația Prezidențială Preşedintele Klaus Iohannis a fost decorat, joi, de omologul lituanian, Gitanas Nauseda, cu ''Marea Cruce a Ordinului pentru Meritele Lituaniei" - "Grand Cross of the Order for Merits to Lithuania".

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit omologului lituanian Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan.

Schimbul de decoraţii a avut loc după primirea la Palatul Prezidenţial din Vilnius a preşedintelui Klaus Iohannis de către omologul său lituanian., scrie Agerpres.ro. 

Preşedintele României a primit, în mai 2016, Ordinul Vytautas cel Mare în grad de Colan.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început, joi, vizita oficială în Lituania, el fiind primit la Palatul prezidenţial din Vilnius de omologul lituanian, Gitanas Nauseda. Şeful statului va avea o întrevedere şi cu preşedintele Parlamentului Republicii Lituania, Viktorija Cmilyte-Nielsen, şi va depune o coroană de flori la "Memorialul celor căzuţi în lupta pentru independenţă".

Vineri, a doua zi a vizitei în Lituania, preşedintele Klaus Iohannis va participa la simpozionul "The Idea of Europe", organizat la Kaunas de Universitatea Vytautas Magnus, unde va susţine o alocuţiune în cadrul panelului prezidenţial.

De asemenea, şeful statului va lua parte, împreună cu omologii din Lituania, Letonia şi Polonia, la un summit dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susţinerii Ucrainei şi Republicii Moldova şi promovării memoriei europene, cu accent pe combaterea dezinformării şi a tentativelor de rescriere a istoriei.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială în Letonia, la Riga. Omologul leton, Egils Levits, i-a conferit preşedintelui României Ordinul celor trei stele - Clasa I Comandant al Marii Cruci. La rândul său, Iohannis i-a conferit lui Levits Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Colan.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisar șef de poliție de la Constanța, decorat de Klaus Iohannis. Despre cine este vorba

02 Dec 2022 780

Președintele Klaus Iohannis a decorat mai mulți militari. Cine a primit Medalia Virtutea Militară clasa a III-a, de la Constanța

02 Dec 2022 425

IJJ Constanța Inspectorul șef, Daniel Ferencz, primul comandant al unității avansat la gradul de general în ultimii 17 ani

01 Dec 2022 940

Rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și șeful Statului Major al Forțelor Navale, avansați în grad de Ziua Națională a României

01 Dec 2022 1019

Cadre medicale decorate de președintele României de Ziua Națională a României (VIDEO

01 Dec 2022 555

Daniel Mihai Ferencz, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, avansat la gradul de general

30 Nov 2022 1171

Alexandru Dan Munteanu, prefectul județului Tulcea, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul „Bărbăție și Credință”

30 Nov 2022 556

Judecătoarea Ioana Alina Ilie, de la Curtea Supremă, iese la pensie! A „tranșat“ Dosarul retrocedărilor din Constanța

30 Nov 2022 538

Ultima oră! Președintele a semnat decretul de pensionare pentru magistrații Adina Florea și Silviu Ciocoiu

30 Nov 2022 803

Ovidiu Văleanu și Ioan Rus Doi generali de brigadă din STS părăsesc sistemul prin pensionare!

30 Nov 2022 1312

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit la Palatul Cotroceni, pe Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken

29 Nov 2022 615

Iohannis a trimis spre reexaminare Parlamentului o lege importantă. Vizate, administrațiile portuare

28 Nov 2022 552

Secretarul de stat al SUA, Antony J. Blinken va avea întrevederi la București cu președintele Klaus Iohannis

26 Nov 2022 521

Declaraţia comună a președinților României, Letoniei, Poloniei și Lituaniei privind securitatea regională şi integrarea europeană (GALERIE FOTO)

25 Nov 2022 562

Parlamentul, informat cu privire la creşterea participării României la o operaţie EUFOR Althea, în teatrul de operaţii Bosnia şi Herţegovina

23 Nov 2022 515