Preşedintele Klaus Iohannis, întrevedere cu autorităţile locale din Kyoto. „Raporturile dintre țările noastre au fost ridicate la cel mai înalt nivel“ (VIDEO)

Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 8 martie 2023, o alocuțiune în cadrul întrevederii cu autoritățile locale din Kyoto, Japonia.

Vă prezentăm în continuare alocuțiunea Președintelui României:

Domnule guvernator Nishiwaki,

Domnule viceprimar Sakakoshi,

Domnule vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie Yamaguchi,

Domnule ambasador Himeno,

Distinse gazde,


Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă cu care ați întâmpinat delegația României! Mă aflu pentru prima dată la Kyoto și vă mărturisesc că sunt deosebit de impresionat de frumusețea acestui loc unic în lume, pe bună dreptate renumit pentru istoria milenară atât de bine păstrată.


În egală măsură, am fost extrem de impresionat de locuitorii orașului. Entuziasmul și căldura din inimile lor, precum și măiestria cu care păstrează viu patrimoniul local îmi vor rămâne pentru totdeauna adânc întipărite în suflet.

Vizita la Kyoto completează în cel mai fericit mod succesul vizitei pe care am întreprins-o ieri la Tokyo.

Am avut onoarea de a fi primit împreună cu soția mea, Carmen, în audiență de Majestatea Sa Împăratul Naruhito și de Majestatea Sa Împărăteasa Michiko.

Convorbirea a reliefat cât de profunde sunt legăturile dintre națiunile română și japoneză, construite de-a lungul istoriei noastre comune de peste o sută de ani. Aceste legături reprezintă totodată fundamentul pentru intensificarea cooperării dintre țările noastre în viitor.

Împreună cu Prim-ministrul Kishida am făcut un pas istoric către o nouă etapă a relațiilor diplomatice dintre România și Japonia. Am semnat Parteneriatul Strategic bilateral. Raporturile dintre țările noastre au fost astfel ridicate la cel mai înalt nivel.

Este un moment care constituie o rampă de accelerare a dezvoltării cooperării româno-nipone, prin extinderea portofoliului de acțiuni și proiecte comune în toate domeniile de interes comun.

Am exprimat angajamentul României pentru materializarea acestora, în beneficiul popoarelor noastre și în logica orientării spre viitor.

România și Japonia sunt acum mai apropiate decât oricând. În actualul context global, marcat de război și de tensiuni regionale, este important să ne bazăm unii pe ceilalți pentru a apăra valorile fundamentale care ne definesc – dorința de pace și securitate, libertatea, democrația și drepturile omului, ordinea internațională bazată pe reguli.

Pe acest fundal, doresc să îmi exprim deplina încredere în dezvoltarea continuă a legăturilor dintre țările și cetățenii noștri, dintre orașele noastre. Sper ca în curând Kyoto să se poată înfrăți cu o localitate din România, pentru a oferi ocazia punerii în practică a potențialului uman și economic încă nedescoperit dintre comunitățile noastre.

Vă mulțumesc!

Președinte

Klaus Iohannis
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, de Ziua Eroilor „Cea mai nobilă cale de a le cinsti memoria este de a continua lupta pe care au început-o” (VIDEO)

25 May 2023 425

Președintele Klaus Iohannis „Germania este, de mulți ani, primul partener comercial al României“ (VIDEO)

24 May 2023 500

Președintele Klaus Iohannis „După părerea mea, calendarul inițial al rotativa guvernamentale poate fi respectat“

24 May 2023 575

Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan, oferit preşedintelui Republicii Federale Germania

24 May 2023 419

UPDATE. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier „Germania este de multă vreme de părere că locul României este în Spaţiul Schengen“ (VIDEO)

24 May 2023 464

Președintele Klaus Iohannis „S-au găsit soluţii pentru o serie de puncte revendicate de sindicate“

24 May 2023 556

Legea care face referire la ordinea judecării proceselor în materie civilă, sesizată la Curtea Constituțională

24 May 2023 364

MAEDin Agenda de lucru a MAE de miercuri, 24 mai 2023, vă semnalăm

24 May 2023 243

Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la voucherele de vacanță

22 May 2023 662

Președintele Klaus Iohannis „Implementarea proiectului SMR în parteneriat cu SUA va permite producția de energie curată și va spori securitatea energetică“

20 May 2023 610

Ministrul Aurescu a înmânat Ordinul Național „Serviciul Credincios” lui David Muniz, fost însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA la București

19 May 2023 515

Klaus Iohannis îl primeşte miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Republicii Federale Germania

19 May 2023 428

Klaus Iohannis a promulgat o lege despre Rezervaţia Biosferei ''Delta Dunării''

19 May 2023 487

Cine a fost propus șef în Judecătoria Constanța (DOCUMENTE)

17 May 2023 1029

Klaus Iohannis a promulgat proiectul! Preţurile finale facturate se plafonează

11 May 2023 798