Președintele Klaus Iohannis, mesaj transmis cu prilejul „Zilei Forțelor Terestre”


Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 23 aprilie a.c., un mesaj cu prilejul „Zilei Forțelor Terestre”.

„Sărbătoarea de astăzi, 23 aprilie, are semnificații aparte pentru poporul român. Celebrăm „Ziua Forţelor Terestre”, o componentă importantă a Armatei României, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, ca o recunoaștere a dăruirii, curajului și devotamentului militarilor noștri.

Forţele Terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe, cu misiuni dintre cele mai complexe, asigură, în această perioadă, un sprijin esențial în contextul efortului național de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României.

Militari și mijloace tehnice aparținând Forţelor Terestre participă, alături de alte instituţii publice din sistemul naţional de securitate, la punerea în aplicare a măsurilor stabilite în baza decretului de instituire a stării de urgență.

Astfel, Forțele Terestre desfășoară cu succes misiuni în scopul întăririi prezenței și fluidizării traficului, al transportului de echipamente medicale și alte materiale, precum și al însoțirii convoaielor de transport persoane.

De asemenea, cadrele militare participă la misiunile de decontaminare și dezinfectare a căilor rutiere, de distribuire a pachetelor cu produse alimentare și de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus. Pentru eficiența cu care vă duceți la îndeplinire toate aceste îndatoriri, vă mulțumim!

Dragi militari ai Forțelor Terestre, fie că vă pregătiți în poligoane şi tabere de instrucţie din ţară, fie că vă aflați în acţiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest sau Irak, dați dovadă de competenţă şi profesionalism.

Imaginea foarte bună de care se bucură România în mediul aliat, de contribuitor activ la securitatea și menținerea păcii în regiune și în Europa, se datorează şi dumneavoastră, militarii Forțelor Terestre. Ați demonstrat spirit de sacrificiu exemplar, o pregătire riguroasă și o capacitate de integrare deplină în structurile Nord-Atlantice.


Sunt convins că veți participa în continuare, așa cum ați făcut și până acum,  la eforturile pentru consolidarea profilului strategic al României în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord şi al Uniunii Europene.

Vă încurajez să  acţionați pentru accelerarea procesului de dezvoltare a capacităţii operaţionale a structurii proprii de forţe,  precum şi pentru iniţierea şi derularea unor programe de înzestrare, în vederea asigurării de capabilităţi moderne şi eficiente.

La ceas aniversar, transmit tuturor militarilor români din Forţele Terestre, aflați la datorie sub faldurile drapelului tricolor, precum și  personalului civil, felicitări, urări de sănătate și succes în îndeplinirea misiunilor.

La mulți ani, Forțele Terestre!”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti” Comandantul garnizoanei Constanţa a participat la Ziua Forţelor Terestre

23 Apr 2021 847

Florin Cîțu de Ziua Forțelor Terestre „Indiferent de specificul misiunilor lor, oamenii din structurile Forțelor Terestre și-au îndeplinit datoria cu seriozitate“

23 Apr 2021 506

23 aprilie - Ziua Forțelor Terestre. Cum va fi marcat evenimentul la Brigada 9 Mecanizată Mărășești

23 Apr 2021 853

Ceremonial militar, la Brigada 9 Mecanizată ,,Mărăşeşti”, cu prilejul Zilei Forţelor Terestre

22 Apr 2021 831

Nicolae Ciucă „Ziua Forţelor Terestre ne surprinde astăzi pe front, îndeplinindu-ne datoria sacră de protejare a poporului român“ (video)

23 Apr 2020 1164

Mesajul premierului Ludovic Orban, cu prilejul „Zilei Forțelor Terestre”

23 Apr 2020 1323

De Ziua Forțelor Terestre, președintele Iohannis a decorat drapelul de luptă al Statului Major al Forțelor Terestre

23 Apr 2019 1826

Ştiaţi că...? Pe 3 noiembrie, este sărbătorită „Ziua Vânătorilor de Munte“

03 Nov 2018 972

Înaintări în grad surpriză cu prilejul Zilei Forțelor Terestre. Cine sunt cele trei sportive înaintate în grad (video)

23 Apr 2018 2028

Constanța. Armamentul militarilor de la Brigada 9 Mecanizată Mărășești bucuria copiilor. Fotografii de care își vor aminti când vor fi mari (galerie foto)

22 Apr 2018 2431

Desfășurare impresionantă de forțe de Ziua Forțelor Terestre în parcarea unui mall din Constanța. Participă militarii Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ (fotoreportaj+video)

21 Apr 2018 3172

Ziua Forțelor Terestre sărbătorită de Brigada 9 Mecanizată Mărășești la un mall din Constanța. Expoziție de tehnică militară în parcarea mall-ului (galerie foto-video)

21 Apr 2018 2651

Ziua Forțelor Terestre serbată la Constanța. Brigada 9 Mecanizată Mărășești a organizat un simpozion (galerie foto)

20 Apr 2018 1720

Ziua Forțelor Terestre serbată la Batalionul 348 Apărare Antiaeriană “Dobrogea” Murfatlar. Militarii au primit vizita elevilor (galerie foto)

19 Apr 2018 2040

Ziua Forțelor Terestre sărbătorită în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan

17 Apr 2018 2295