Președintele Klaus Iohannis respinge propunerile de remaniere


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului, potrivit Agerpress

"În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern, nu doar pentru că acest Guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni
 

El a motivat respingerea propunerilor pentru Ministerul Justiţiei, Educaţiei, precum şi propunerea de vicepremier pe teme economice.

"Resping propunerea pentru ministrul Justiţiei. Nu voi tolera să fie ignorat votul dat în 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD şi ALDE de a destructura justiţia, de a opri lupta anticorupţie şi de a baroniza total România. PSD şi ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituţiilor şi nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor şi în care cred şi eu. Resping propunerea pentru Ministerul Educaţiei. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educaţia - zona în care nu avem nevoie de soluţii ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă şi nici nu este în stare să le facă. Resping propunerea pentru funcţia de vicepremier pentru teme economice. De asemenea, există decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale, pe care nu vreau să le periclitez cu numiri precum cea vehiculată de PSD. România are un drum european, un drum prin care îşi consolidează statul de drept şi valorile democratice, şi nu pot accepta propuneri contrare acestei direcţii", a afirmat Iohannis.


Şeful statului a subliniat că un guvern PSD nu este potrivit pentru România.

"Degringolada de la nivelul guvernării, care s-a accentuat în aceste zile, confirmă dispreţul cu care PSD şi ALDE continuă să-i trateze pe români. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetăţeanului şi de guvernarea acestei ţări pentru oameni. Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani şi jumătate de guvernare haotică, incompetentă şi coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD şi ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD şi ALDE, pur şi simplu se fac că nu îl înţeleg. Într-o Românie normală, un vot precum cel de la referendumul din 26 mai ar fi determinat demisia imediată a Guvernului. Când 6,4 milioane de români îţi spun direct că duci ţara pe un drum greşit, nu îţi mai rămâne nimic altceva de făcut decât să pleci acasă. În continuare sunt convins că un guvern PSD nu este potrivit pentru România şi nu poate să rămână în funcţiune. Această guvernare toxică este încă ţinută în viaţă de configuraţia parlamentară votată în decembrie 2016", a declarat preşedintele.


Iohannis a precizat că nu va gira, prin deciziile sale, susţinerea actualului guvern.

"PSD şi ALDE, deopotrivă, sunt vinovate pentru eşecul acestei guvernări. Încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini şi de a se ţine departe de această guvernare sunt pur şi simplu ridicole. După ce ai stat la aceeaşi masă cu PSD şi ai luat măsuri împotriva românilor şi a României, după ce ai girat masacrarea legilor justiţiei şi adoptarea de măsuri economice greşite, nu mai păcăleşti pe nimeni că nu eşti vinovat", a punctat şeful statului.


Premierul Viorica Dăncilă a transmis, luni, la Palatul Cotroceni, propunerile de noi miniştri la Educaţie, Justiţie şi Interne.

Comitetul Executiv al PSD a validat, săptămâna trecută, ca propuneri de noi miniştri pe Dana Gîrbovan la Justiţie, Şerban Valeca la Educaţie şi Mihai Fifor la Afaceri Interne.

De asemenea, au fost validate ca propuneri de vicepremier, Ana Birchall la parteneriate strategice şi Iulian Iancu, pe probleme economice, conform Agerpress.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis va promulga legile privind respingerea OUG 13 și aprobarea OUG 14

23 Feb 2017 1664