Președintele Palestinei, Mahmoud Abbas în vizită oficială în România. Va fi primit de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: Administrația PrezidențialăPreședintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marți, 19 iulie 2022, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în țara noastră, la invitația Președintelui României.

Potrivit Administrației Prezidențiale, vizita oficială a Președintelui palestinian în România reflectă și reconfirmă soliditatea relației bilaterale, care este profundă și de lungă durată.

„Cu prilejul consultărilor oficiale, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Mahmoud Abbas vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și consolida aspectele sectoriale ale cooperării bilaterale, pe toate domeniile de interes comun, cu accent pe dialogul politic, afacerile interne, educație, domeniul economic și comercial.

Totodată, agenda de discuții a celor doi înalți oficiali va mai cuprinde un schimb de opinii cu privire la evoluțiile cu impact regional în Orientul Mijlociu, stadiul și perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu (PPOM), situația de securitate și efectele generate de agresiunea ilegală și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei“ - se mai arată în comunicatul citat. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Autorității Naționale Palestiniene, decorat cu Ordinul Naţional ''Steaua României''

19 Jul 2022 593

Premierul Cioloș susține astăzi alocuțiunea națională în cadrul sesiunii Adunării Generale ONU

21 Sep 2016 788

Comunicat de presă - MAE Întrevederea ministrului Bogdan Aurescu cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas

19 Oct 2015 710