Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, în vizită de lucru în România

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Foto: Facebook/Roberto MetsolaPreşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, efectuează luni şi marţi o vizită de lucru în România.

Luni, Roberta Metsola va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă, dar şi cu preşedinţii Camerei şi Senatului - Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu, conform Agerpres.ro

De la ora 18,00, preşedinta Parlamentului European se va adresa parlamentarilor români, care se vor reuni în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

La şedinţa Parlamentului vor lua cuvântul şi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi premierul Nicolae Ciucă. Vor fi invitaţi membrii Guvernului, europarlamentarii români şi şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti.

Marţi, Roberta Metsola se va întâlni cu tinerii în cadrul evenimentului "Împreună suntem Europa", organizat de Biroul PE în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Potrivit instituţiei de învăţământ superior, în cadrul dialogului cu Metsola, tinerii vor putea afla care sunt beneficiile democraţiei parlamentare europene, cum pot să influenţeze politica europeană şi de ce e important să se implice în protejarea democraţiei europene, cum afectează deciziile şi politicile adoptate de Parlamentul European viaţa de zi cu zi.

"Evenimentul este o oportunitate pentru toţi tinerii de a interacţiona direct cu preşedinta singurului organism european ales prin vot direct de către cetăţeni şi singurului Parlament transnaţional din lume, dar şi de a se inspira reciproc şi de a-şi schimba opiniile", a transmis universitatea

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj al Parlamentului European. Câți români sunt îngrijorați de creșterea costului vieții?

12 Jan 2023 650

Aderarea României la Schengen, una din temele discutate de premierul Ciucă cu preşedintele Parlamentului European

26 Oct 2022 808

Premierul Nicolae Ciucă consideră că aderarea României la spaţiul Schengen este o proritate

01 Jun 2022 980

Tanczos Barna s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Parlamentului European

18 May 2022 695

Klaus Iohannis, întrevedere cu Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola

18 Feb 2022 974