Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria D – „Arta spectacolului”, Teatrului de Stat Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 13 ianuarie 2022, decretele de decorare a unor personalități și instituții din domeniul cultural, cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, astfel, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră dedicată artei muzicale românești și universale, pentru dăruirea de care a dat dovadă în îndrumarea tinerelor generații, devenind un reper la nivel național și internațional, binemeritând titlul de „Rege al naiului”, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler lui Zamfir Gheorghe, interpret, compozitor și dirijor.

Totodată, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră academică, reprezentând excelența artistică și culturală românească, pentru promovarea imaginii țării noastre în mediile artei internaționale, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler profesorului universitar doctor Dumitrescu Mircia, membru corespondent al Academiei Române.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră artistică, în care talentul și dăruirea au dat viață și frumusețe marilor roluri interpretate, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler lui Codrescu Constantin, actor.

În semn de apreciere pentru talentul literar și importantele contribuții aduse la promovarea culturii și civilizației românești, precum și pentru facilitarea cunoașterii literaturii italiene în țara noastră, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Vasile Gheorghe (Geo), scriitor și traducător.

Totodată, în semn de apreciere pentru talentul literar și importantele contribuții aduse la promovarea culturii și civilizației românești, Președintele României a conferit:

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, lui Hădărig Ioan, scriitor;
Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, lui Topciu Luan, scriitor și traducător.

De asemenea, în semn de apreciere pentru măiestria artistică și pentru talentul, dăruirea și profesionalismul prin care a contribuit la îmbogățirea culturii naționale și a spiritualității universale, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria C – „Artele plastice”, lui Balog Ștefan, artist plastic, și lui Macovei Dumitru, artist plastic.


În semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea de care au dat dovadă generațiile de slujitori ai scenei, dând viață unui număr însemnat de personaje și contribuind, pe această cale, la progresul artei teatrale românești, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria D – „Arta spectacolului”, Teatrului de Stat Constanța.

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea culturală a țării noastre, pentru dăruirea pusă în procesul de educare prin artă, dovedind excelență la nivel național și internațional, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, lui Paraschiv Christian, artist plastic.

Sursa foto+video: Administrația Prezidențială

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Drapelul de Luptă al Diviziei 2 Infanterie „Getica” și cel al Statului Major al Forțelor Terestre, decorate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

24 Jan 2024 716

Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Național de Istorie a României decorat de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale

15 Jan 2024 1083

Recomandările pompierilor la decorarea bradului de Crăciun

19 Dec 2023 773

Mai mulți militari, decorați de președintele Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a României

30 Nov 2023 1237

Decrete de decorare a unor personalități din domeniile sanitar și învățământ, semnate de președintele României

30 Nov 2023 962

José Maria Neves, Preşedintele Republicii Cabo Verde, decorat de președintele Klaus Iohannis

20 Nov 2023 859

Decret semnat de Iohannis Ordinul Naţional ''Steaua României'' conferit lui Menachem Hacohen, Marele Rabin al României

13 Oct 2023 917

MAIDiscursul ministrului Afacerilor Interne Cătălin Predoiu

13 Sep 2023 563

Decrete de decorare semnate de Președintele României, Klaus Iohannis, oferite salvatorilor de la Crevedia

13 Sep 2023 1770

Ziua Limbii Române. Dimitrescu-Niculescu Florica și Igor Şarov decorați de Klaus Iohannis

31 Aug 2023 744

Decrete de decorare semnate de Președintele României, Klaus Iohannis

28 Aug 2023 831

Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan, oferit preşedintelui Republicii Federale Germania

24 May 2023 902

Ministrul Aurescu a înmânat Ordinul Național „Serviciul Credincios” lui David Muniz, fost însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei SUA la București

19 May 2023 1110

Cinci spitale decorate de președintele României, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății

07 Apr 2023 1247

Președintele Klaus Iohannis a decorat mai mulți militari. Cine a primit Medalia Virtutea Militară clasa a III-a, de la Constanța

02 Dec 2022 2433