Președintele României „Sărbătorim astăzi Ziua educației financiare, într-un context puternic marcat de volatilitate“

Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația PrezidențialăPreședintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 11 aprilie 2023, un mesaj cu prilejul Zilei educației financiare.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Sărbătorim astăzi Ziua educației financiare, într-un context puternic marcat de volatilitate și de o viteză în creștere a schimbărilor din economie și societate. O bună educație economică și financiară este esențială deopotrivă pentru cetățeni și pentru calitatea deciziei de politică economică.

Ziua națională dedicată educației financiare aduce în prim-plan nevoia unui nivel adecvat de cunoștințe și abilități cu privire la gestionarea resurselor financiare, ca etapă esențială în asigurarea bunăstării economice și sociale, a cetățenilor și a țării în ansamblu.

Ziua educației financiare reprezintă, de asemenea, o ocazie potrivită de a reflecta asupra modului în care oferta de educație economică și financiară răspunde, cu adevărat, competențelor necesare în economia actuală.

Există o serie de inițiative orientate spre educarea copiilor, informarea și formarea adulților, pregătirea specialiștilor din acest domeniu - la fel cum există profesioniști dedicați, care se străduiesc să țină pasul cu vremurile, să transmită cunoștințe și să dezvolte competențe care să răspundă unor nevoi reale.

Calitatea politicilor economice, a legilor și a actului de guvernare trebuie să se sprijine pe o educație economică sănătoasă, care să genereze decizii și măsuri responsabile, prin care să revenim sustenabil în zona stabilității monetare și a echilibrelor macroeconomice.

Educația financiară reprezintă, totodată, mijlocul indispensabil pentru a atinge obiective naționale esențiale, precum creșterea susținută a intermedierii financiare, dezvoltarea competitivă a pieței de capital și consolidarea unui sistem de asigurări sustenabil în România.

Anul trecut, am acordat Înaltul Patronaj unei inițiative comune din partea mediului financiar-bancar și a comunității academice de a promova educația financiară, ca prioritate, și de a acționa concret, prin derularea de programe și proiecte dedicate. Îmi doresc ca această inițiativă să se dezvolte, activitățile să se diversifice, iar rezultatele să se dovedească pe măsura așteptărilor.


Îi încurajez pe promotorii educației financiare să rămână consecvenți în abordare, proactivi și conectați la nevoile reale ale societății și, nu în ultimul rând, să colaboreze și să extindă rețeaua de parteneriate, pentru a beneficia de o educație economică și financiară proprice dezvoltării țării noastre“ - a transmis președintele Klaus Iohannis.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

George Cristian Maior, fostul șef al SRI, acreditat ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Haşemit al Iordaniei

25 Sep 2023 448

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că posibilitatea de a da în judecată Austria în cazul Spațiului Schengen „trebuie foarte bine analizată"

20 Sep 2023 703

MAE Întrevederile bilaterale ale ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu în cea de-a doua zi a săptămânii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU

20 Sep 2023 343

Stimularea schimburilor comerciale prin Portul Constanța, printre subiectele discutate de președintele Iohannis cu omologul său din Kazahstan

19 Sep 2023 520

Întrevederile bilaterale ale ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu în prima zi a săptămânii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU (FOTO)

19 Sep 2023 369

MAE Întrevederile bilaterale ale ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu în prima zi a săptămânii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU

19 Sep 2023 526

Decizia nu este definitivă Un revoluționar constănțean a câștigat procesul intentat președintelui Iohannis (DOCUMENT)

17 Sep 2023 984

Președintele României conduce delegația României la Adunarea Generală a ONU

16 Sep 2023 506

Președintele Iohannis, după ridicarea MCV-ului „Astăzi este o zi extrem de importantă nu doar pentru sistemul de justiție, ci este o zi importantă pentru România“

15 Sep 2023 440

Decrete de decorare semnate de Președintele României, Klaus Iohannis, oferite salvatorilor de la Crevedia

13 Sep 2023 1100

Bărbatul urmărit național pentru trafic de droguri, încarcerat de polițiștii din Arad! Cât va sta după gratii

12 Sep 2023 472

Klaus Iohannis anunță În viitorul CSAT vom discuta despre consumul de droguri în școli

11 Sep 2023 448

Președintele Klaus Iohannis „Comemorăm 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu, unul dintre martirii și eroii emblematici și carismatici ai țării noastre“

10 Sep 2023 585

Noi bucăți de dronă rusească, găsite la Tulcea. Reacția lui Klaus Iohannis

09 Sep 2023 644

Știri din județul Constanța Locuitorii din Costinești, pasați între autorități. Giratoriul de la intersecția DN39 se află în licitație publică organizată de CNAIR (DOCUMENTE)

08 Sep 2023 842