Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor Liderii coaliţiei de guvernare au decis împreună să continue în această formulă cu Nicolae Ciucă premier (VIDEO)

Kelemen Hunor. Foto: Guvernul RomânieiPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că liderii coaliţiei de guvernare au decis împreună să continue în această formulă cu Nicolae Ciucă premier şi să dea un răspuns "exact aşa cum doreşte societatea", conform Agerpres.ro

"În momentul în care noi am format această coaliţie, acum un an şi jumătate, ştiam că trecem printr-o perioadă foarte dificilă, ne-am asumat împreună această responsabilitate, spunând că trebuie să existe o predictibilitate. În continuare sunt convins că e nevoie de predictibilitate, e nevoie de responsabilitate şi e nevoie de a întări încrederea în societate. Există emoţii în societate, cunoaştem problemele societăţii şi ne-am asumat să le rezolvăm. În această perioadă de când suntem la guvernare am avut, sigur, între ghilimele spun, dar dumneavoastră veţi înţelege exact ce vreau să spun, multe incendii. Cu o mână am stins incendiile, cu mâna cealaltă am construit, fiindcă ăsta este rostul guvernării: să guvernăm pentru oameni, pentru societate şi asta am făcut asta vom face şi în continuare", a afirmat Kelemen Hunor, la Palatul Victoria, într-o declaraţie comună cu premierul Nicolae Ciucă şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.


El a spus că problemele din sistemul de învăţământ sunt cunoscute pentru Guvern şi pentru această coaliţie şi pot fi rezolvate.

"Rezolvarea este în mâna Guvernului, în mâna Parlamentului şi rezolvarea trebuie să fie una etapizată, dar avem nevoie de învăţământ de calitate, cum avem nevoie de servicii de calitate, servicii publice de calitate pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate şi vom reuşi să le rezolvăm, aşa cum am reuşit şi până acum din 2020 şi apoi din 2021. Aseară am decis împreună, aşa cum au zis şi colegii mei, să continuăm în această formulă cu Nicolae Ciucă premier şi să dăm răspuns exact aşa cum doreşte societatea şi aşa cum ne-am asumat în programul de guvernare. De aceea, eu sunt în continuare optimist, am încredere în forţele noastre şi am încredere în oameni că ştiu că trecem printr-o perioadă grea", a adăugat Kelemen Hunor. 
Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării, a depus jurământul de învestitură în funcţie - VIDEO

31 Oct 2022 902

Kelemen Hunor declarații despre prețul carburanților. Ce spune vicepremierul

14 Jun 2022 1088

Kelemen Hunor despre taxa de solidaritate - „Are puţine şanse să fie introdusă“

14 Jun 2022 830

MAE, decizie de a-l contacta pe ambasadorul Ungariei la București, după o declarație a președintelui Novak

21 May 2022 1154

Noii miniștri ai Proiectelor Europene și Cercetării au depus jurământul la Cotroceni (VIDEO)

03 May 2022 1230

Proiectul legii offshore va fi depus mâine în Parlamentul României

14 Apr 2022 955

Kelemen Hunor despre criza economică generată de războiul din Ucraina. "Trebuie să ne pregătim mental, cu toţii"

12 Apr 2022 1015

Ciolacu, despre Planul "Sprijin pentru România" "Mai mult de jumătate din populaţia României va beneficia de o formă de protecţie în faţa scumpirilor"

11 Apr 2022 899

Kelemen Hunor „Trecem printr-o perioadă grea. Urmează o criză economică”

06 Apr 2022 1049

Membrii Guvernului condus de Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură. Ce a declarat președintele Klaus Iohannis (VIDEO)

25 Nov 2021 1186

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului României

25 Nov 2021 1181

Miniştrii Cabinetului Ciucă, audiaţi în comisiile reunite ale Parlamentului. Cine a primit avize favorabile

24 Nov 2021 1234

Kelemen Hunor, președintele UDMR Guvernul va avea două ministere nou-înființate

21 Nov 2021 1482

Kelemen Hunor UDMR păstrează Ministerele Dezvoltării, Mediului şi Sportului

20 Nov 2021 2375

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, elaborare a programului de guvernare cu reprezentanţii UDMR

23 Oct 2021 2694