Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă „David Popovici este purtătorul de stindard al generației sale“

David Popovici. Foto: COSRPrim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe campionul mondial la înot David Popovici.

Șeful Executivului l-a felicitat pentru performanțele extraordinare obținute la Campionatul Mondial de Natație-Înot Seniori de la Budapesta, unde sportivul român a câștigat două medalii de aur la probele de 200, respectiv 100 de metri liber.

”M-am bucurat să îi strâng mâna și să îl felicit personal pe David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toți mândri. L-am sfătuit să rămână același om cu obiectivele sale, cu disponibilitate la eforturi pentru că drumul lui va fi de acum înainte mai lung și mai greu. Seriozitatea, dorința de a performa, dedicarea, dar și pasiunea pentru sport reprezintă un model de urmat pentru tânăra generație, care are nevoie de astfel de exemple pentru a avea deplină încredere în viitor. David Popovici este purtătorul de stindard al acestei generații și sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanța obținută se va produce un declic în sportul românesc”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.


De asemenea, prim-ministrul a transmis mulțumiri și aprecieri antrenorilor și părinților, care au ghidat și susținut cariera tânărului sportiv.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, premierul Ciucă a menționat că Guvernul susține reformarea sistemului sportiv românesc. Strategia Națională pentru Sport este elaborată de Ministerul Sportului și va fi promovată în curând având în vedere că reprezintă un obiectiv al Programului de Guvernare.

Guvernul a aprobat astăzi hotărârea prin care David Popovici va fi premiat cu 1 milion de lei, suma netă, pentru rezultatele excepționale obținute la Campionatul Mondial de Natație.

David Popovici este primul sportiv care în ultimii 49 de ani a obținut titlul mondial concomitent în probele de 100 și 200 metri liberi, la campionatele mondiale. De asemenea, sportivul român a doborât recordurile mondiale de juniori atât în proba de 200 de metri liber, cât și în proba de 100 de metri liber.

La întâlnire au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consilierul onorific Gheorghe Popescu, președintele Federaţiei Române de Nataţie și Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, secretarul general al FRNPM, Matei Giurcăneanu, tatăl sportivului, Mihai Popovici, precum și antrenorul Adrian Rădulescu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Natație David Popovici, în finală la Euro, cu nou record continental! Patrick Dinu s-a oprit în serii

12 Aug 2022 864

CS Farul Constanța Dublu medaliat european la juniori, luna trecută, Patrick Dinu concurează și la competiția continentală de seniori

06 Aug 2022 936

Înotătorul David Popovici și antrenorul său, decorați de Iohannis pentru performanțele tânărului sportiv (VIDEO)

20 Jul 2022 570

Înotătorul David Popovici și antrenorul său, decorați de președintele Klaus Iohannis

18 Jul 2022 512

CE Înot Juniori România, locul trei în clasamentul pe medalii al competiției de la Otopeni

10 Jul 2022 776

Înot David Popovici a cucerit a patra sa medalie de aur, în finala de la 100 m liber

10 Jul 2022 639

Înot David Popovici s-a calificat lejer în semifinale la 100 m liber

09 Jul 2022 591

Campionatele Europene de înot pentru juniori România se menţine pe podium în clasamentul medaliilor, după ziua de vineri

08 Jul 2022 519

Campionatele Europene de înot David Popovici s-a calificat în a treia finală continentală, la 50 m liber

07 Jul 2022 522

„Am fost o ștafetă de nota 10!“ Patrick Dinu, din Constanța, irezistibil în cursa către aurul european. Lăudat și de David Popovici (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Jul 2022 1303

Campionatul European de Natație Patrick Dinu și Bianca Costea, în ștafeta combinată de 4x100 liber a României medaliată cu argint (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Jul 2022 602

Natație Constănțeanul Patrick Dinu, campion european de juniori. În ștafetă cu David Popovici și alți băieți de aur! (GALERIE FOTO)

05 Jul 2022 1027

UPDATE. Constanța La Campionatul European de înot pentru juniori concurează și Patrick Dinu, Eva Paraschiv, Bianca Costea și Andra Gorecki (GALERIE FOTO)

05 Jul 2022 852

Dublul campion mondial David Popovici „Sunt onorat să reprezint țara aceasta frumoasă“ (GALERIE FOTO)

26 Jun 2022 669

David Popovici a ajuns la București

26 Jun 2022 490