Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, întrevedere cu reprezentanții sindicatelor din industria de apărare și aeronautică (GALERIE FOTO)

Sursa foto: Facebook/Guvernul RomânieiPrim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din industria de apărare și aeronautică.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, cu această ocazie, a fost analizată situația companiilor românești de stat din aceste sectoare de activitate.

“Industria de apărare și cea aeronautică trebuie susținute prin investiții, tehnologii noi și specialiști motivați, care să asigure continuarea tradiției noastre, dar să ofere și perspective de performanță și competitivitate produselor românești. În acest sens, activitățile de cercetare-dezvoltare, inclusiv componenta de Inteligență artificială, alături de parteneriatele cu companiile relevante la nivel european și global vor trebui dublate de un cadru legislativ revizuit, coerent și unitar, care să reducă birocrația și să consolideze capacitățile naționale de producție. Guvernul susține puternic investițiile necesare industriei de apărare, pentru că un sistem de apărare puternic are nevoie de o industrie pe măsură”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.


Reprezentanții sindicatelor au apreciat valoarea finanțărilor guvernamentale în aceste domenii, subliniind importanta managementului profesionist la conducerea companiilor din cele două sectoare. Aceștia au semnalat nevoia de a permite specialiștilor să își poată valorifica experiența acumulată pentru o perioadă cât mai îndelungată, dar și de a genera un cadru atractiv pentru noile generații de ingineri și experți în domeniul industriei de apărare și cel aeronautic.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Nicolae Ciucă „Dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă este o investiţie necesară viitorului României“ (VIDEO)

09 Jun 2023 415

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Învățătorului „Trecem acum printr-un moment de răscruce pentru învățământul din România, de care depinde viitorul copiilor noștri“

05 Jun 2023 459

Ce mesaj a transmis Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer

04 Jun 2023 465

Premierul Nicolae Ciucă „Ordonanţa de urgenţă de astăzi schimbă radical modul de salarizare în educaţie“ (VIDEO)

01 Jun 2023 641

Guvernul anunță că va crește salariile profesorilor! Iată cu cât

31 May 2023 871

Primul ministru Nicolae Ciucă „Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ și să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice“ (VIDEO)

26 May 2023 495

Ce mesaj a transmis premierul Nicolae Ciucă de Ziua Eroilor

25 May 2023 435

Premierul Nicolae Ciucă „Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul“

24 May 2023 488

Premierul, Nicolae Ciucă „Am convocat mâine o întâlnire cu sindicatele, la Guvern“

20 May 2023 700

Premierul Nicolae Ciucă Totul în materie de securitate s-a rescris şi trebuie revizuit în regiunea Mării Negre din cauza războiului din Ucraina (VIDEO)

18 May 2023 450

Studiu mediaTRUST Miniștrii PSD au dominat media în luna aprilie

17 May 2023 619

Președintele PNL Nicolae Ciucă, despre rotativa guvernamentală „Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic, în afară de rămânerea în protocol.

16 May 2023 802

Premierul Nicolae Ciucă „Cu prilejul Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, onorăm memoria şi suferinţele acelor români care au înfruntat regimul comunist“

14 May 2023 541

Premierul Nicolae Ciucă „Prim-ministrul Coreei de Sud a agreat colaborarea în ceea ce priveşte deschiderea noilor reactoare 3 şi 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă“

10 May 2023 806

Premierul Nicolae Ciucă Suma propusă prin proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare este de 5 miliarde de lei

09 May 2023 651