Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, întrevedere cu reprezentanții sindicatelor din industria de apărare și aeronautică (GALERIE FOTO)

Sursa foto: Facebook/Guvernul RomânieiPrim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din industria de apărare și aeronautică.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, cu această ocazie, a fost analizată situația companiilor românești de stat din aceste sectoare de activitate.

“Industria de apărare și cea aeronautică trebuie susținute prin investiții, tehnologii noi și specialiști motivați, care să asigure continuarea tradiției noastre, dar să ofere și perspective de performanță și competitivitate produselor românești. În acest sens, activitățile de cercetare-dezvoltare, inclusiv componenta de Inteligență artificială, alături de parteneriatele cu companiile relevante la nivel european și global vor trebui dublate de un cadru legislativ revizuit, coerent și unitar, care să reducă birocrația și să consolideze capacitățile naționale de producție. Guvernul susține puternic investițiile necesare industriei de apărare, pentru că un sistem de apărare puternic are nevoie de o industrie pe măsură”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.


Reprezentanții sindicatelor au apreciat valoarea finanțărilor guvernamentale în aceste domenii, subliniind importanta managementului profesionist la conducerea companiilor din cele două sectoare. Aceștia au semnalat nevoia de a permite specialiștilor să își poată valorifica experiența acumulată pentru o perioadă cât mai îndelungată, dar și de a genera un cadru atractiv pentru noile generații de ingineri și experți în domeniul industriei de apărare și cel aeronautic.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț de ultimă oră al președintelui PNL Nicolae Ciucă despre alegerile prezidențiale

12 Jun 2024 432

Este oficial Nicolae Ciucă anunță că PNL va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale

11 Jun 2024 551

După bătaia din Parlamentul României Reacția lui Nicolae Ciucă - „Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat”

21 May 2024 500

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, își lansează în luna iunie cartea „Un ostaș în slujba țării”

20 May 2024 491

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „România își aniversează astăzi al 147-lea an de independență“

10 May 2024 421

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 602

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 502

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 533

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 1146

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 861

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1667

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 989

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 445

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 697

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 1087