Prima apariție a lui Dragnea PSD l-ar putea sacrifica pe Iordache

Liviu Dragnea vorbește, în aceste momente, la România TV despre abrogarea OUG 13. 

„După moțiunea de cenzură, după picarea ei miercuri, să aibă premierul și ministrul Justiției o discuție și premierul să ia o decizie dacă îl ține pe ministrul Justiție. Mi se pare o abordare firească. I-am zis premierului că e decizia lui. Înțeleg că ministrul Justiției și-a asumat această comunicare defectuoasă.

Despre organizarea protestului de la Cotroceni: Acesta a fost unul dintre motivele principale pentru care am făcut acea declaraţie. Am vorbit cu mulţi şefi de filiale locale care au presiuni şi care vor un singur lucru - vrem să apărăm votul din decembrie. Pentru a încerca să stăpânim această dorinţa, am avut acea întâlnire şi discuţie din coaliţie şi cu PM Grindean                        
Apel către toţi românii: să fim calmi şi să nu escaladăm aceste proteste. A fost şi în interiorul partidului, şi adresat publicului. Niciunul, nici eu, nici Tăriceanu, nici altcineva nu profită din aşa ceva.                        

Vin tot felul de informaţii, unele poate sunt greşite. Dar mesajul preşedintelui Iohannis chiar şi de mine este aşteptat. E mediatorul naţiunii.                        

Preşedintele i-a trimis premierului o scrisoare prin care a cerut retragerea ordonanţei, lucru pe care premierul l-a făcut.E dreptul constituţional al lui Iohannis să aibă un mesaj în parlament marţi. Şi pe mine mă interesează. Dacă noi facem toate eforturile să nu iasă, mă aşteptăm că şi preşedintele să facă apel la calm. 

Au început tot felul de teorii. Oamenii chiar vor să-şi păstreze votul pentru că vor programul de guvernare.

Au început tot felul de teorii. Oamenii chiar vor să-şi păstreze votul pentru că vor programul de guvernare                        
                      
Premierul Grindeanu nu are de ce să se teamă. E doar un act normativ. Unde s-a mai pomenit în altă parte că procurorii să se bage peste treburile guvernului.Cu ce a pus guvernul mâinile pe DNA, când tocmai a pus în buget o suma foarte mare pentru DNA şi Ministerul Public? Dacă premierul va fi chemat la DNA şi suspendat de preşedinte, ce se va întâmplă? Nervozitatea va fi foarte mare, nu ştiu ce se va întâmplă. Un astemenea gest nu va putea trece.Unul dintre obiective a fost să nu se mai vorbească ce s-a întâmplat în guvernarea trecută. Uitaţi-va şi la ordonanţă adoptată de guvernul Cioloş. 

Aceste anchete nu pot fi oprite în Parlament, ele continuă.



Despre SRI - vulnerabilităţi, colaborare cu alte instituţii: Eu nu am informaţii că nu sunt în comisia SRI. Că președintele al CDEP l-am întrebat pe şeful Comisiei despre schimburile de informaţii din seară cu violente. Pentru că nu mi s-a părut corectă intervenţia preşedintelui.

Referendumuri: Două întrebări care trebuie să ajungă la public.  să terminăm cu bugetul şi vom discuta serios. Ne vom întâlni cu Coaliţia pentru Familie, au totuşi 3 milioane de semnături, un număr uriaş. Ce am discutat cu ei, pentru noi rămâne valabil. O întrebare privind familia e o întrebare profundă, în al doilea rând să vedem ce spun românii despre imunităţi. Peste tot e importantă imunitatea, dar nu e obligatoriu să fie şi la noi - să mai aibă cineva imunitate sau nu? Nu e o întrebare care să rămână strict în mediul politic.

Că procedura, discutăm cine poate să ceară referendumul. Dacă poate numai preşedintele, facem un apel şi îi cerem aceste referendumurile.

Aceste două întrebări nu sunt de grădiniţă, sunt profunde pentru societatea românească. Avem şi un protocol semnat cu Coaliţia pentru Familie. În această primăvară, noi toţi susţinem un referendum pe tema familiei.

Solicitarea preşedintelui: va primi aviz în termen legal, după aceea el va decide.

Despre întâlniri cu ambasadori: Eu sper că după aceste întâlniri au înţeles. Chiar dl Tăriceanu mi-a zis zilele trecute că a vorbit cu un lider european şi acela i-a spus că ştie că guvernul a votat o ordonanţă pentru amnistie. Până acolo s-a ajuns. Guvernul a informat oficial ţările europene, ambasadele, cu toate procedurile. Nu există niciun motiv să îi spună că ordonanţă a afectat statul de drept sau lupta împotriva corupţiei. 

De ce nu s-a pus în practică şi decizia CCR cu abuzul în serviciu?

Nu ştiu ce transmit ambasadorii. Eu mi-am făcut datoria. Premierul şi-a făcut datoria, Min. de Externe şi-a făcut datoria, a explicat foarte bine motivarea şi oportunitatea acestei decizii. După abrogarea ordonanţei, suntem curioşi ce reacţii vor mai avea aceste ambasadei. Din informaţiile noastre, în niciuna dintre aceste ţări abuzul în serviciu nu este incriminat.
Parlamentarii noştri (în PE) au informat şi se pare că oamenii (membri PE) au înţeles.

Întrebare Ciutacu: Întrevedeţi să aveţi o colaborare instituţională cu Iohannis după situaţia asta? Din partea noastră, am respectat tot ce era de respectat dpdv colaborare instituţională cu preşedintele. Nu avem nicio problema. Dar nu putem face mai mult. Dar nu văd şi nu cred că din cealaltă parte există această dorinţa.E dispus să meargă la discuţii cu Iohannis? Hai să vedem ce face.Modifică codul fiscal? Aici e un deranj foarte mare. Toată lumea trebuie să plătească taxe. Mă doare când un român care face aceeaşi muncă la o firma e plătit cu o suma şi un om în altă ţară e plătit de câteva ori mai mult.Toată lumea să plătească impozite. Aşa e corectĂ fost un mare scandal pe intenţia noastră de a mai amână un an unele prevederi din codul fiscal. Am spus din campania electorală. Dl Cioloş nu a vrut.

Se tem companiile de astfel de măsuri? Măsurile asumate de noi în campanie sunt sau urmează să fie puse în practică. Pot fi supăraţi, dar măsurile trebuie implementate.Schweighofer: Această anchetă trebuie dusă la capăt. Compania nu are nicio vină, dar adevărul trebuie să iasă la iveală - pentru toate defrişările. Ministerul va duce la capăt această anchetă.Nereguli au fost descoperite în mai multe ministere, vor ieşi la iveală în curând. Sunt puţine excepţii ministerele în care nu au fost descoperite.cred că pică moţiunea, avem majoritate stabilaToti trebuie să fim conştienţi că România are nevoie de calm. Nimeni nu câştigă dacă se prelungeşte criză. Guvernul a făcut ce avea de făcut. Această tulburare nu poate decât să stârnească alte tu;lburari. Nimeni nu a avut gânduri ascunse, să atace statul de drept şi lupta anticorupţie. Lumea trebuie să se calmeze. E important. Cei mai mulţi români încep să înţeleagă că e o acţiune care nu face bine României.”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.


Sursa foto: Agerpres


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1662

Falimentul fermei de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, amânat pentru la anul

06 Oct 2023 1340

UPDATE! Liviu Dragnea ar fi avut probleme de sănătate (VIDEO)

25 Sep 2023 1164

Falimentul Fermei Salcia SA amânat pentru luna octombrie

09 Jul 2023 1381

Ferma de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în faliment!

07 Feb 2023 3464

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 3685

Veste bună pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD!

04 Dec 2022 2953

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1377

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

17 Oct 2022 1294

Tribunalul București a stabilit când se va pronunța în dosarul lui Liviu Dragnea

13 Oct 2022 1410

Tribunalul București, în pronunțare în dosarul lui Liviu Dragnea!

29 Sep 2022 1602

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, așteptat în instanță! (RECHIZITORIU)

13 Sep 2022 1540

Insolvența fermei de porci controlată de Dragnea, amânată pentru la anul!

09 Sep 2022 1461

Liviu Dragnea, așteptat azi la Tribunalul București (DOCUMENT)

30 Jun 2022 2014

Liviu Dragnea invitat la ședința BPN a PNȚCD

15 May 2022 2595