Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a ajuns la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

Jill Biden
  • Jill Biden vizitează Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (MK) din România, unde se va întâlni cu conducerea militară a SUA și a NATO.
  • Avionul în care se află aceasta a aterizat în urmă cu câteva momente.
UPDATE

Avionul în care se află Jill Biden a plecat de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (MK) din România.

Ea va servi, de asemenea, mese și va vizita unele dintre trupele americane repartizate la bază înainte de a pleca spre București. Joining Forces, inițiativa Casei Albe a Primei Doamne pentru a sprijini familiile de militari, va facilita o poveste virtuală cu „United Through Reading”, o organizație care conectează familiile de militari cu membrii militari desfășurați prin înregistrări video și lecturi virtuale de cărți.

Sâmbătă, 7 mai, ea va participa la un briefing despre eforturile umanitare din partea agențiilor ONU, ONG-urilor și Guvernul României la Ambasada SUA la București, apoi se va întâlni cu personalul ambasadei.

Ulterior, Jill Biden are programată o întâlnire cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, pentru a-și exprima recunoștința pentru generozitatea și sprijinul României pentru refugiații ucraineni.„La fel ca dr. Biden, după ce a devenit Prima Doamnă, doamna Iohannis și-a păstrat postul de profesoară de engleză. Predă la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, România. În urma întâlnirii cu Prima Doamnă a României, dr. Biden va vizita o școală publică din București care găzduiește studenți ucraineni refugiați. Ea va vorbi cu educatori ucraineni și români și va interacționa cu studenți ucraineni refugiați și studenți români în cadrul clasei. Ulterior, ea va participa la o sesiune de ascultare cu educatoare și mame ucrainene. Ea va pleca apoi spre Bratislava, Slovacia și va saluta personalul de la Ambasada SUA“ - au mai precizat reprezentanții AMbasadei SUA la București.
Duminică, 8 mai, dr. Biden va zbura la Kosice, Slovacia. Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu președintele Slovaciei Zuzana Caputova la Palatul Prezidențial din Bratislava. După vizita sa la palat, Prima Doamnă va pleca spre Baza comună Andrews.

Prima Doamnă va fi însoțită în călătorie de secretarul de stat adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice Karen Donfried, director principal pentru afaceri multilaterale la Consiliul Național de Securitate Curtis Ried și director pentru afaceri umanitare la Consiliul Național de Securitate Daniel Dieckhaus. Ambasadorul la Uniunea Europeană Mark Gitenstein și Elizabeth Gitenstein se vor alătura Primei Doamne pentru partea din România a călătoriei. Ambasadorul Gitenstein a fost ambasador al SUA în România în perioada 2009-2012.





 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a fost din nou testată pozitiv pentru coronavirus

25 Aug 2022 1110

Detalii despre rochia pe care Carmen Iohannis a îmbrăcat-o la întâlnirea cu Jill Biden. ”Toate ţinutele sunt returnate designerului”

09 May 2022 1390

Jill Biden, vizită în Ucraina, după călătoriile în România și Slovacia. Prima doamnă s-a întâlnit și cu soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska

08 May 2022 1378

Carmen Iohannis, mesaj după vizita Primei Doamne a SUA „Grija pentru suflet şi comunicarea n-au graniţe!”

07 May 2022 2176

Consilier PNL România a reuşit să sprijine aproape 900.000 de mii de persoane alungate de război

07 May 2022 1452

Sorin Cîmpeanu „Elevii și profesorii români au dat dovadă de solidaritate”

07 May 2022 1815

Prima Doamnă a SUA Jill Biden le-a spus mamelor din Ucraina că sunt uimitoare. Ce mesaj le-a transmis românilor (VIDEO)

07 May 2022 1553

Jill Biden și Carmen Iohannis, în vizită la o școală care găzduiește elevi ucraineni (VIDEO)

07 May 2022 1542

Imagini de la întâlnirea dintre Jill Biden cu preşedintele Iohannis şi soţia sa, Carmen

07 May 2022 1343

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden se întâlnește astăzi cu Carmen Iohannis

07 May 2022 1227

Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani de la Baza Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

06 May 2022 1608

Județul Constanța Noi echipamente militare au sosit în Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu (VIDEO)

06 May 2022 1576

Prima doamnă a SUA, Jill Biden în vizită în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Este programată și o întâlnire cu Carmen Iohannis

06 May 2022 1438

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, vine în România. Se va întâlni cu militarii din Baza de la Mihail Kogălniceanu

02 May 2022 1784

Willow, o pisică tigrată adoptată de familia Biden, este noua mascotă a Casei Albe. Unde a văzut-o prima dată soția președintelui

28 Jan 2022 1316