Prima zi de școală. Poliția Siguranța Școlară își începe, azi, misiunea. Cine conduce structura, la Constanța

  • Coordonatorul structurii Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța este comisar șef Carmen Șerbănescu.

Zi plină de emoții pentru preșcolari, elevi și liceeni. Aceștia serbează azi prima zi de școală, într-un mod cu totul diferit față de anii anteriori, în contextul epidemiei de coronavirus ce a cuprins România încă din luna martie.

Tot astăzi își începe misiunea și noua structură din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Poliția Siguranța Școlară.

Menită, printre altele, să prevină bullying-ul și faptele antisociale în unitățile de învățământ, Poliția Siguranța Școlară va acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

La malul mării, coordonatorul structurii Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța este comisar șef Carmen Șerbănescu.

Legat de Poliția Siguranță Școlară, reprezentanții Poliției Române au precizat următoarele:

Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritatea pentru Poliția Română.

În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ.


Începând de luni, 14 septembrie 2020, polițiștii de la siguranța școlară își vor începe misiunile pentru protejarea elevilor.

Aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate.

Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.

Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor.

De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevi, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 192

Acțiune a polițiștilor în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța

28 Feb 2024 504

Instituția Prefectului județului Constanța Declarații privind siguranța școlară la nivelul județului Constanța

22 Feb 2024 627

Activități preventive desfășurate de polițiștii din Constanța

15 Feb 2024 646

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevii

08 Feb 2024 403

Planul Național Cadru de Acțiune privind siguranța școlară, semnat marți la MAI

05 Sep 2023 839

Concurs național de prevenire a violenței în mediul școlar „Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI!”

06 Aug 2023 852

IPJ Tulcea Activități de informare publică privind Legea Anastasia desfășurate de polițiști (FOTO)

03 Aug 2023 865

Polițiștii au vorbit cu elevii școlilor gimnaziale din municipiul Constanța. Ce scop au avut oamenii legii

10 May 2022 1201

Constanța Acțiune de prevenire a bullyingului și a consumului de droguri, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”

03 May 2022 1489

Polițiștii au vorbit cu elevii constănțeni despre fenomenul de bullying în mediul școlar. Ce recomandări le-au făcut

01 Apr 2022 1108

Bullying la Colegiul Pedagogic, din Constanța? (GALERIE FOTO)

12 Feb 2022 8199

Educație rutieră timpurie, desfășurată în mai multe școli din județul Tulcea

10 Jun 2021 1550

Tulcea Acțiune pentru combaterea absenteismului școlar. Mai mulți elevi, depistați la terase sau în parc în timpul orelor

20 May 2021 1869

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli. Ce spune comisarul-șef Carmen Șerbănescu, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța

30 Jan 2021 2135