Primăria Constanța cere aviz de la Apele Române pentru amenajarea taluzului de la plaja Modern



Primăria Constanța solicită de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) aviz de gospodărire a apelor pentru „amenajarea a zonei cuprinse între accesul către Plaja Modern, strada Lebedei, taluz, prin crearea de facilități pentru evenimente culturale și pentru petrecerea timpului liber, zone de promenadă și parcare”.

Persoanele care doresc sa transmită observații, sugestii și recomandări se pot adresa solicitantului, respectiv municipalității.

Se propun lucrări de: amenajare și modelare a terenului, realizarea de alei pietonale pavate, dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, bolarzi, semnalizare rutieră, totemuri pentru orientare, afișaj și reclamă, obiecte de artă, etc.), instalarea și racordarea la rețeaua electrică a stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat ambiental, realizarea de plantații de arbori, arbuști, plante perene și gazon, realizarea de instalații de irigare, toaletarea și curățarea arborilor existenți, amplasare construcții provizorii tip pavilion și racordarea acestora la rețelele edilitare (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, gaze naturale, telefonizare, internet).
 
Valoarea totală a proiectului este de 15.360.000 lei, cu o perioadă de implementare de 24 luni.

Amplasamentul în cauză este format din 4 terenuri în proprietatea beneficiarului (nr.cad. 207050, nr.cad. 207032, nr.cad. 207037, nr.cad. 207003) pe care, în prezent, se află o platforma betonată continuă, utilizată ca parcare. Pe amplasament, în afara platformei betonate, terenul este acoperit de vegetație (arbori, arbuști, plante crescute spontan). Terenul și trotuarul din zona acestuia sunt iluminate insuficient, iar zona are un aspect general degradat.

Parcarea
 
Se propune reamenajarea parcării pe platforma betonată conform normelor în vigoare, realizarea unor accesuri carosabile, din strada Lebedei, către aceasta și a unor circulații pietonale în interiorul noii parcări, pentru ca aceasta să funcționeze cât mai corect și să ajute la fluidizarea traficului din zonă.
 

Pavilioanele
 
 Pe terenurile cu nr.cad. 207032, nr.cad. 207037, nr.cad. 207003 vor fi amplasate 6 pavilioane (2 pe fiecare teren), cu acces din trotuarul existent. Aceste pavilioane vor fi de 2 tipuri și vor adăposti spații dedicate alimentației publice:

- Pavilionul 1 - „MARE” (total 4 pavilioane) cu suprafața de aproximativ 425 mp care va fi format dintr-o zona închisă acoperită în care se vor amplasa spațiile dedicate bucătăriei, grupurile sanitare și spațiile administrative și o terasă ce va adăposti mesele și barul.
- Pavilionul 2 - „MIC” (total 2 pavilioane) cu suprafața de aproximativ 350 mp care va fi format dintr-o zona închisă acoperită în care se vor amplasa spațiile dedicate bucătăriei, grupurile sanitare și spațiile administrative și o terasă ce va adăposti mesele și barul.
 
Zona de parc
 
Se propune amenajarea spațiilor rămase pe cele 4 terenuri, în afara platformei betonate și a pavilioanelor. Așadar, întregul teren cu numărul cadastral nr.cad. 207050 (zona sudică de „intrare” către amplasament), dar și parte din celelalte terenuri (în spatele parcării și a pavilioanelor) se vor transforma într-o zonă vegetală continuă, cu alei pietonale și mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, etc), în care utilizatorii vor putea să își petreacă timpul liber. Aici va exista o alee pietonală principală pavată și alte alei secundare ce vor fi tratate cu pietriș, dar și zone de staționare tratate cu scoarță de copac. Aleea pricipală pavată va funcționa ca o cale continuă de traversare a zonei și o alternativă, mai ferită de zgomotul străzii, a trotuarului existent ce este propus și el spre reabilitare.
 
Nivelul de călcare al acesteia va crește astfel încât pietonii să aibă vizibilitate către mare, peste parcarea reamenajată. Pe amplasament vor fi diferite tipuri de vegetație,de la vegetație înaltă, la plante perene și gazon pentru ca acesta să devine un spațiu variat și protejat de zgomot și noxe. Copacii existenți vor fi păstrați în mare măsură și vor fi curățați și toaletați, iar cei aflați într-o stare avansată de degradare vor fi defrișați.
 
Spațiul verde propus (gazon + suprafața plantată cu plantelor perene) va avea suprafața de 6170 mp, iar suprafața zonelor în care vor exista alei pietonale drenate (cu pietriș și mulch – scoarță de copaci) va fi de 990 mp.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 218

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 282

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 247

Cumpărări directe Constanța Primăria Siliștea organizează activități de Ziua Copilului, în valoare de 5.000 de euro (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 265

Primăria Comunei Seimeni angajează. Vezi dacă ești interesat

25 Apr 2024 269

Creștere a eficienței energetice Licitație pentru iluminatul public în Cobadin, județul Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 253

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 632

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 391

Bucurie și tradiție de Paște la Căminul pentru Persoane Vârstnice din cadrul DGAS Constanța (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 309

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 463

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 433

Cu acordul Primăriei Constanța, Alessia Pro Trans Spedition SRL va construi hale pentru depozitare pe strada Interioară 3

24 Apr 2024 461

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 617

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 329

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 341