Primăria Constanţa încasează taxa de panotaj. O companie de specialialitate va stabili cea mai bună soluţie

Primarul Decebal Făgădău a vorbit despre stadiul regulamentului referitor la panotajul publicitar din municipiu, după ce săptămâna trecută, deputatul USR Stelian Ion a tras un semnal de alarmă referitor la această chestiune.
Ion a afirmat printre altele că „Deşi monopolul deţinut timp de 15 ani la Constanţa de firma prietenilor lui Mazăre a expirat în iulie 2019, situaţia este încurcată, iar panourile acestei firme nu au fost demontate nici până azi. În cei 15 ani, Primăria Constanţa a pierdut foarte mulţi bani încasând sume extrem de mici, în vreme ce firma, fără să facă mare lucru, şi-a umplut conturile“.
Decebal Făgădău spune că au fost organizate dezbateri cu reprezentanţii industriei prezenţi pe piaţa din România, au fost consultate toate regulamentele care funcţionează în municipiile din România tocmai pentru că există diferenţe între lege, reglementările urbansitice şi solicitările operatorilor econmici, îşi doreşte ca procesul de consultare să fie unul deschis şi transparent şi profesionist. În plus, Făgădău a adăugat că municipiul Constanţa încasează taxele din panotaj la virgulă, cu sau fără regulament, conform taxelor aprobate de CLM. Este vorba despre taxa de afişaj şi taxa de ocupare a domeniului public.
„Indiferent  cum va ieşi acest regulament, pentru stabilitarea celei mai bune soluţii, în ceea ce priveşte apărarea interesul municipalităţii, vom angaja o companie de specialialitate care să ne spună care este cea mai bună soluţie atât din punct de vedere al veniturilor la buget, al aspectului urbanistic şi de asemenea, în conformitate cu realităţile economice ale industriei”, a precizat primarul Constanţei. 
Acesta a adăugat că asupra lui nu se fac presiuni, referindu-se la declaraţiile parlamentarului USR, care spunea săptămâna trecută că are informaţii că „Se fac presiuni ca noul contract de panotaj să fie atribuit aceleiaşi firme care a deţinut monopolul în oraş iar Făgădău nu trebuie să accepte compromisuri!”
Edilul a mai anunţat că se vor demola panourile din zonele în care acestea nu se mai încadrează potrivit draftului de regulament. În acest sens au fost solicitate mai multe autorizaţii de demolare. "Nu toate panourile sunt proprietatea firmei cu care Primăria Constanţa a avut contract. Sunt multe firme la nivel naţional, unele locale care au în proprietate sistemele de panotaj. Autorizaţiile sunt obţinute de fiecare firmă în parte. Nu există o situaţie de monopol în ceea ce priveşte publicitatea în municipiul Constanţa", a conchis Făgădău..
Regulamentul a fost postat pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa şi s-a supus consultării (din punctul de vedere al operatorilor din domeniul publicităţii). În acest moment, urmează să intre în Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, iar apoi va intra în dezbatere publică conform Legii 52/2003”.



Citeşte şi:

UPDATE Stelian Ion - „Se fac presiuni ca noul contract de panotaj să fie atribuit aceleiaşi firme care a deţinut monopolul în oraş. Făgădău să nu accepte compromisuri!“ (document)

Au fost emise certificatele de urbanism Seaview Media începe degajarea domeniului public de panouri publicitare şi mesh-uri

Contractul de panotaj din municipiul Constanţa s-a încheiat. Prietenul lui Mazăre, nevoit să-şi desfiinţeze cele 647 de panouri publicitare (galerie foto)

 
Ce prevede regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanţa

USR Constanţa cere primarului Făgădău să adopte de urgenţă regulamentul privind panotajul stradal
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Veste bună pentru iubitorii de burgeri Burger King deschide un nou restaurant în Constanța

26 Feb 2024 3832

A câștigat licitația organizată de Primăria Constanța pentru contractul de panotaj pe 5 ani Euromedia Group SA va construi un suport publicitar pe fațada imobilului City Park Mall

21 Feb 2024 768

Regulamentul de publicitate stradală din Constanța gândit strategic Primarul Chițac a furat startul! Campanie electorală sau mesaje de interes public? (GALERIE FOTO+VIDEO +DOCUMENT)

09 Jan 2024 1929

Primăria Constanța a eliberat noi autorizații de construire pentru panourile publicitare ale companiei Euromedia Grup

08 Aug 2022 1485

Unde vor fi amplasate primele panouri publicitare potrivit noului Regulament adoptat de Consiliul Local Constanța?

26 Jul 2022 2039

Ele sunt firmele care vor să gestioneze publicitatea stradală în municipiul Constanța pentru următorii cinci ani!

21 Feb 2022 2432

Seaview Media pierde unul dintre procesele intentate primăriei Constanța. Decizia nu este definitivă

03 Jun 2021 1635

Chițac -„Nu vrem să îngropăm serviciul de publicitate“ Seaview Media SRL, în litigiu cu Primăria Constanța. Care este obiectul dosarului și când se va pronunța instanța

27 May 2021 2071

Solicitarea lui Gheorghe Ungureanu tratată cu dispreț, postmortem. Se interzice amplasarea de mijloace de publicitate pe clădirea Casei de Cultură din Constanța

27 Apr 2021 2778

Care sunt solicitările industriei de publicitate în contextul adoptării unui nou regulament privind panotajul în municipiul Constanța

22 Apr 2021 2375

ZIUA LIVE. Primăria înlocuiește licitațiile pentru parcările rezidențiale cu o aplicație. Municipiul Constanța, cel mai mare buget de investiții din ultimii ani!

07 Apr 2021 7523

ZIUA LIVE. Cum se împart banii din bugetul municipiului Constanța în 2021?

05 Apr 2021 3427

Ce a decis Tribunalul Constanța în procesul dintre Seaview Media SRL și Primăria Constanța

15 Mar 2021 2041

Ce au decis judecătorii în procesul deschis de Seaview Media SRL, împotriva Primăriei Constanța. A fost termen ieri

02 Mar 2021 1700

Contractul de panotaj din municipiul Constanţa a expirat în 2019. Ce prevede noul regulament local de publicitate? (documente)

28 Jan 2021 2794