Primăria Constanța își face bază de date care să permită posibilitatea de consultare a documentațiilor urbanistice în vigoare

  • Primăria cumpără servicii de date georeferențiate ale documentațiilor de urbanism
  • Prin această achiziție, municipiul Constanța își propune integrarea informațiilor de urbanism în sistemul informatic G.I.S. existent
  • În acest moment sunt cel puțin 3150 de astfel de documente necorelate
 
Municipalitatea organizează achiziție publică pentru de servicii de scanare, procesare, arhivare și implementare de date georeferențiate pentru documentațiilor de urbanism. În acest moment sunt cel puțin 3150 de astfel de documente necorelate.
Obiectul achiziției constituie crearea suportului tehnic pentru realizarea planului de referinţă în format digital, corespunzător documentațiilor de urbanism (P.U.G., P.U.Z., P.U.D.).
Planul de referinţă este produsul digital ce conţine informaţii grafice şi textuale, organizate într-o bază de date spaţială.
La nivelul Primăriei municipiului Constanța există nevoia colectării seturilor de date spațiale și populării sistemului G.I.S. cu aceste date geospațiale pe baza cărora direcția de urbanism să poată identifica cu precizie și rapid documentațiile de urbanism aplicabile pentru o anumită zonă (P.U.G./P.U.Z./P.U.D.), având posibilitatea de consultare în timp real în hartă, în format digital.
Prin această achiziție, Municipiul Constanța își propune integrarea informațiilor de urbanism în sistemul informatic G.I.S. existent.
Obiectivul general este realizarea unei baze de date georeferențiate care să permită posibilitatea de consultare a documentațiilor urbanistice în vigoare, precum și îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor furnizate de către administrația publică la nivelul Municipiului Constanța, de reducere a duratei de livrare a serviciilor publice în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, respectiv autorizării construcțiilor, avizării documentațiilor de urbanism de tip P.U.G., P.U.Z. și P.U.D. ca urmare a solicitărilor cetățenilor și instituțiilor. Achiziția are ca scop prestarea serviciilor de procesare a planurilor de urbanism din arhiva Primăriei municipiului Constanța, vizate de secretarul consiliului local (hotărâri ale consiliului local și anexe: planuri, regulamente locale de urbanism, memorii, avize solicitate prin certificatul de urbanism, etc.). Baza de date obţinută în urma procesării documentelor va fi preluată într-un sistem G.I.S., care va permite vizualizarea sub formă centralizată și integrată a tuturor documentațiilor de urbanism aprobate prin hotărâri ale Consiliului local al municipiului Constanța. Valoarea estimată a contractului anual este de  135.000 lei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 29.05.2020, pe adresa de e-mail nicoleta.popa@primaria-constanta.ro.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bucurie și tradiție de Paște la Căminul pentru Persoane Vârstnice din cadrul DGAS Constanța (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 191

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 419

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 377

Cu acordul Primăriei Constanța, Alessia Pro Trans Spedition SRL va construi hale pentru depozitare pe strada Interioară 3

24 Apr 2024 426

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 562

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 310

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 321

Primăria Constanța Campania „Salvează un cățel” Continuă (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 298

„Salvați Copiii” Conferință la Constanța Evaluarea situației copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 301

Primăria Constanța Atenție, călători! Iată când își reia activitatea linia 100M

24 Apr 2024 391

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 522

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 280

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 816

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 521

Exercițiu de pregătire în caz de cutremur cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Constanța (Galerie FOTO)

23 Apr 2024 360