Primăria Constanța, precizări importante privind reabilitarea fațadelor în vederea evitării majorării impozitului pe clădire


Primăria Constanța face precizări importante privind reabilitarea fațadelor în vederea evitării majorării impozitului pe clădire, conform HCL nr.27/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în municipiul Constanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite

Întrucât aspectul clădirilor și al terenurilor intravilane își aduce o contribuție majoră la confortul urban – ca parte componentă a unui peisaj urban optim – caracterizat de un raport echilibrat între construcții, vegetație și căile de circulație și de ameliorare a mediului de viață al locuitorilor municipiului, se impune luarea unor măsuri privind protejarea, conservarea și menținerea funcționalității acestora precum și de combaterea acțiunii factorilor poluanți., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.

Având în vedere că unele clădiri din municipiul Constanța se află într-o stare avansată de degradare sunt necesare măsuri care să conducă la determinarea proprietarilor clădirilor de a efectua lucrări de reabilitare a acestora. Pe lângă aspectul estetic plăcut, aceste lucrări au și scopul de a proteja întreaga clădire de acțiunea factorilor externi precum și de a realiza un ansamblu arhitectural și peisagistic modern care să confere integrarea clădirilor în peisajul oferit de vecinătățile existente. De asemenea, măsurile luate în această direcție au ca urmare creșterea valorii turistice a municipiului, a atractivității pentru investitori și a calității vieții pentru locuitori.

Potrivit sursei citate, temeiul juridic îl constituie prevederile Hotărârii Consiliului Local nr.27/2016, adoptată ținând seama de prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Începând cu anul 2017, Direcția generală poliția locală a demarat procedura de notificare a proprietarilor care dețin clădiri neîntreținute privind obligația de a efectua lucrări de reabilitare a fațadelor în termen de 6 luni și li s-a adus la cunoștință faptul că după depășirea acestui termen, se va aplica o mărire cu până la 500% a impozitului pe clădire, conform Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Proprietarii pot evita supraimpozitarea prin depunerea documentației pentru autorizația de construcție pentru lucrările de reabilitare a clădirilor și a anunțului pentru începerea lucrărilor de construcții, conform Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, putând efectua lucrările pe durata de valabilitate a autorizației., mai punctează sursa citată. 

Criteriile de încadrare în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite sunt stabilite și aprobate prin hotărârea sus-menționată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța despre cazul adolescentului prăbușit de la etajul unei clădiri în construcție (VIDEO)

04 Apr 2024 774

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 514

Istoria orașului, în paragină Franzelăria Automată de Lux, uitată în timp, pe strada Cuza Vodă din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1556

Cumpărări directe Proiectul tehnic pentru realizarea unei clădiri de legătură între două imobile ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, elaborat de Zen Proiect Consulting SRL (DOCUMENTE)

08 Mar 2024 626

Spațiul situat în corpul CI al Liceulul Tehnologic "loan N. Roman" din Constanța va fi închiriat, cu destinația de chioșc alimentar (DOCUMENT)

29 Feb 2024 592

Cumpărări directe Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța va realiza o clădire de legătură între corpul C7 și corpul C8 (DOCUMENTE)

28 Feb 2024 512

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța construiește un corp nou, cu destinația de investigații imagistice (DOCUMENT)

19 Feb 2024 790

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru securitate și detecție la incendii pentru clădirile instituției (DOCUMENT)

14 Feb 2024 633

Cumpărări directe Constanța Nordman Consproiect SRL din Satu Mare a semnat cu Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

13 Feb 2024 767

Documente depuse la Mediu Universitatea Ovidius Constanța extinde și consolidează clădirea de pe bulevardul Mamaia

01 Feb 2024 982

Constanța Ce firmă va asigura dirigenția de șantier la reabilitarea Colegiului Mihai Eminescu?

31 Jan 2024 949

Proces la Curtea de Apel pentru terenul aferent Restaurantului Vatra, din Mamaia! Compania Mamaia SA a cerut să intervină

23 Jan 2024 772

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, licitație pentru renovarea energetică a mai multor blocuri

12 Jan 2024 1357

Un băiat de 10 ani a căzut de la etajul I al unei clădiri dezafectate din Botoșani!

29 Dec 2023 699

Proiect depus la Mediu Extindere, dotare, împrejmuire și amenajare incintă Spital Municipal Medgidia

24 Dec 2023 849