Actualitate

Primăria Constanța vrea să gestioneze online locurile de parcare din municipiu

Primăria Constanţa consultă piaţa privind inițierea unei proceduri de achiziție a unei aplicații software integrate pentru gestionarea online a spațiilor de parcare care să includă o hartă (G.I.S.) a locurilor de parcare, tipul și statusul acestora.
 
Având în vedere faptul că rețeaua stradală a municipiului Constanța are o lungime de aproximativ 433 km, pe care sunt dispuse aproximativ 31.233 de locuri de parcare, pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor, Primăria Municipiului Constanța intenționează să achiziționeze o aplicație software integrată cu baza de date existentă pentru gestionarea online a spațiilor de parcare care să includă o harta proprie (G.I.S.) a locurilor destinate parcării autovehiculelor, tipul și statusul acestora. Pe baza nomenclatorului stradal, a ortofotoplanului și a schițelor spațiilor de parcare existente, în funcție de tipul parcării, furnizorul va genera o hartă (G.I.S.) în format Stereo 70, pe care va încarcă toate locurile publice de parcare, conform bazei de date (program Parcări) și a contractelor existente.
 
Astfel, vor fi evidențiate numărul parcării, numărul locurilor și dispunerea acestora, numărul de înmatriculare al autovehiculului beneficiar al autorizației/contractului de rezervare, tipul parcării: riverani, comerciale, mixte, cu plata cu tarif orar, fără plată sau locurile de parcare amenajate pentru persoane cu dizabilități, intervalul orar.
 
Locurile de parcare disponibile pentru care au fost depuse cereri vor fi evidențiate distinct. Totodată, aplicația va genera rapoarte sintetice în funcție de datele introduse (număr de locuri libere, data atribuirii etc.) punând la dispoziția beneficiarului criterii de căutare (numărul mașinii, nume prenume/denumire, număr parcare, bloc etc.) și conturi editabile.
 
Furnizorul va asigura găzduirea platformei, iar aceasta va putea fi accesată de către public pe site-ul Primăriei municipiului Constanța. Această aplicație trebuie să poată fi integrată cu alte aplicații de acest tip aflate în administrarea beneficiarului. Achiziția presupune atât furnizarea aplicației, instalarea/montarea acesteia, precum și efectuarea serviciului de mentenanță.
 
Se solicită opinia furnizorilor de aplicații software cu privire la soluția tehnică a aplicației și prețul acestuia. Dată limită transmitere propuneri: 05.04.2019 ora 16:00. Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite propunerile privind oferta de preț atât pe suport de hârtie la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări din Constanța, str. Ștefan Mihăileanu nr. 10.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Getnic Construct Serv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Cernavodă (documente)

17 Jul 2019 426

Noi locuri de parcare pentru constănțeni. Unde au fost amenajate

08 Jul 2019 541

Continuă amenajarea locurilor de parcare Noi locuri de parcare în locul garajelor de pe strada Unirii din Constanța

27 Jun 2019 907

Atenţie constănţeni! Parcările rezidențiale, destinate şoferilor până la ora 17.00

19 Jun 2019 1544

Primăria Constanţa Continuă reabilitarea parcărilor din municipiu

13 Jun 2019 627

Sondaj de opinie Nouă din zece respondenţi nu cred că vor fi construite mai multe locuri de parcare în Constanţa, odată cu majorarea taxei

06 May 2019 555

Descarcă aplicaţia Constanța Parking. Parcare prin SMS şi în staţiunea Mamaia şi în Portul Tomis

28 Apr 2019 1933

Constanța, sufocată de mașini. De ce nu ar trebui să ne dorim parcări

23 Apr 2019 1163

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1261

În atenţia şoferilor O nouă aplicaţie va fi lansată de Primăria Constanţa, pentru plata locurilor de parcare din municipiu

05 Apr 2019 1685

Amânare în dosarul regulamentului parcărilor din Constanţa. Când este următorul termen

02 Apr 2019 1266

Unul plăteşte, altul beneficiază Regulamentul privind locurile de parcare din Constanţa ar putea fi anulat la începutul lunii viitoare (document)

06 Mar 2019 6927

USR Constanţa dezaprobă politica de parcare la nivelul municipiului Constanţa adoptată de Consiliul Local Municipal

01 Mar 2019 538

Lucrări de amenajare a unor noi locuri de parcare în municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Feb 2019 1091

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 942