Actualitate

Primăria Constanța vrea să gestioneze online locurile de parcare din municipiu

Primăria Constanţa consultă piaţa privind inițierea unei proceduri de achiziție a unei aplicații software integrate pentru gestionarea online a spațiilor de parcare care să includă o hartă (G.I.S.) a locurilor de parcare, tipul și statusul acestora.
 
Având în vedere faptul că rețeaua stradală a municipiului Constanța are o lungime de aproximativ 433 km, pe care sunt dispuse aproximativ 31.233 de locuri de parcare, pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor, Primăria Municipiului Constanța intenționează să achiziționeze o aplicație software integrată cu baza de date existentă pentru gestionarea online a spațiilor de parcare care să includă o harta proprie (G.I.S.) a locurilor destinate parcării autovehiculelor, tipul și statusul acestora. Pe baza nomenclatorului stradal, a ortofotoplanului și a schițelor spațiilor de parcare existente, în funcție de tipul parcării, furnizorul va genera o hartă (G.I.S.) în format Stereo 70, pe care va încarcă toate locurile publice de parcare, conform bazei de date (program Parcări) și a contractelor existente.
 
Astfel, vor fi evidențiate numărul parcării, numărul locurilor și dispunerea acestora, numărul de înmatriculare al autovehiculului beneficiar al autorizației/contractului de rezervare, tipul parcării: riverani, comerciale, mixte, cu plata cu tarif orar, fără plată sau locurile de parcare amenajate pentru persoane cu dizabilități, intervalul orar.
 
Locurile de parcare disponibile pentru care au fost depuse cereri vor fi evidențiate distinct. Totodată, aplicația va genera rapoarte sintetice în funcție de datele introduse (număr de locuri libere, data atribuirii etc.) punând la dispoziția beneficiarului criterii de căutare (numărul mașinii, nume prenume/denumire, număr parcare, bloc etc.) și conturi editabile.
 
Furnizorul va asigura găzduirea platformei, iar aceasta va putea fi accesată de către public pe site-ul Primăriei municipiului Constanța. Această aplicație trebuie să poată fi integrată cu alte aplicații de acest tip aflate în administrarea beneficiarului. Achiziția presupune atât furnizarea aplicației, instalarea/montarea acesteia, precum și efectuarea serviciului de mentenanță.
 
Se solicită opinia furnizorilor de aplicații software cu privire la soluția tehnică a aplicației și prețul acestuia. Dată limită transmitere propuneri: 05.04.2019 ora 16:00. Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite propunerile privind oferta de preț atât pe suport de hârtie la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări din Constanța, str. Ștefan Mihăileanu nr. 10.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție, șoferi! Modificări la programul de taxare în parcările cu tarif orar din municipiul Constanta (galerie foto)

20 Sep 2019 1308

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților, de acord cu anularea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța

26 Aug 2019 305

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu anularea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța?

19 Aug 2019 1320

Patru spații de servicii de pe Autostrada A2 vor fi închise

05 Aug 2019 603

Constanța, noi parcări publice cu plată

01 Aug 2019 2060

Cât costă curăţenia în spaţii de servicii, parcări şi centre de întreţinere de pe autostrăzile A2 şi A4 (document)

31 Jul 2019 568

Constănţeanul supărat „Tarifele pentru parcările din oraş, mai mari decât în Londra“

31 Jul 2019 3568

Getnic Construct Serv SRL a câștigat două contracte de la Primăria Cernavodă (documente)

17 Jul 2019 620

Noi locuri de parcare pentru constănțeni. Unde au fost amenajate

08 Jul 2019 640

Continuă amenajarea locurilor de parcare Noi locuri de parcare în locul garajelor de pe strada Unirii din Constanța

27 Jun 2019 1085

Atenţie constănţeni! Parcările rezidențiale, destinate şoferilor până la ora 17.00

19 Jun 2019 1731

Primăria Constanţa Continuă reabilitarea parcărilor din municipiu

13 Jun 2019 703

Sondaj de opinie Nouă din zece respondenţi nu cred că vor fi construite mai multe locuri de parcare în Constanţa, odată cu majorarea taxei

06 May 2019 657

Descarcă aplicaţia Constanța Parking. Parcare prin SMS şi în staţiunea Mamaia şi în Portul Tomis

28 Apr 2019 4344

Constanța, sufocată de mașini. De ce nu ar trebui să ne dorim parcări

23 Apr 2019 1232