Actualitate

Primăria Constanța vrea să gestioneze online locurile de parcare din municipiu

Primăria Constanţa consultă piaţa privind inițierea unei proceduri de achiziție a unei aplicații software integrate pentru gestionarea online a spațiilor de parcare care să includă o hartă (G.I.S.) a locurilor de parcare, tipul și statusul acestora.
 
Având în vedere faptul că rețeaua stradală a municipiului Constanța are o lungime de aproximativ 433 km, pe care sunt dispuse aproximativ 31.233 de locuri de parcare, pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor, Primăria Municipiului Constanța intenționează să achiziționeze o aplicație software integrată cu baza de date existentă pentru gestionarea online a spațiilor de parcare care să includă o harta proprie (G.I.S.) a locurilor destinate parcării autovehiculelor, tipul și statusul acestora. Pe baza nomenclatorului stradal, a ortofotoplanului și a schițelor spațiilor de parcare existente, în funcție de tipul parcării, furnizorul va genera o hartă (G.I.S.) în format Stereo 70, pe care va încarcă toate locurile publice de parcare, conform bazei de date (program Parcări) și a contractelor existente.
 
Astfel, vor fi evidențiate numărul parcării, numărul locurilor și dispunerea acestora, numărul de înmatriculare al autovehiculului beneficiar al autorizației/contractului de rezervare, tipul parcării: riverani, comerciale, mixte, cu plata cu tarif orar, fără plată sau locurile de parcare amenajate pentru persoane cu dizabilități, intervalul orar.
 
Locurile de parcare disponibile pentru care au fost depuse cereri vor fi evidențiate distinct. Totodată, aplicația va genera rapoarte sintetice în funcție de datele introduse (număr de locuri libere, data atribuirii etc.) punând la dispoziția beneficiarului criterii de căutare (numărul mașinii, nume prenume/denumire, număr parcare, bloc etc.) și conturi editabile.
 
Furnizorul va asigura găzduirea platformei, iar aceasta va putea fi accesată de către public pe site-ul Primăriei municipiului Constanța. Această aplicație trebuie să poată fi integrată cu alte aplicații de acest tip aflate în administrarea beneficiarului. Achiziția presupune atât furnizarea aplicației, instalarea/montarea acesteia, precum și efectuarea serviciului de mentenanță.
 
Se solicită opinia furnizorilor de aplicații software cu privire la soluția tehnică a aplicației și prețul acestuia. Dată limită transmitere propuneri: 05.04.2019 ora 16:00. Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite propunerile privind oferta de preț atât pe suport de hârtie la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări din Constanța, str. Ștefan Mihăileanu nr. 10.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Nouă din zece respondenţi nu cred că vor fi construite mai multe locuri de parcare în Constanţa, odată cu majorarea taxei

06 May 2019 380

Descarcă aplicaţia Constanța Parking. Parcare prin SMS şi în staţiunea Mamaia şi în Portul Tomis

28 Apr 2019 838

Constanța, sufocată de mașini. De ce nu ar trebui să ne dorim parcări

23 Apr 2019 1098

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1159

În atenţia şoferilor O nouă aplicaţie va fi lansată de Primăria Constanţa, pentru plata locurilor de parcare din municipiu

05 Apr 2019 1042

Amânare în dosarul regulamentului parcărilor din Constanţa. Când este următorul termen

02 Apr 2019 1136

Unul plăteşte, altul beneficiază Regulamentul privind locurile de parcare din Constanţa ar putea fi anulat la începutul lunii viitoare (document)

06 Mar 2019 6102

USR Constanţa dezaprobă politica de parcare la nivelul municipiului Constanţa adoptată de Consiliul Local Municipal

01 Mar 2019 468

Lucrări de amenajare a unor noi locuri de parcare în municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Feb 2019 1013

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 884

Sondaj de opinie Credeţi în utilitatea grupurilor de pe Facebook de tip „Parchez ca un bou“?

28 Jan 2019 1576

Interviu live cu primarul Decebal Făgădău Constanța merită mai mult decât critici, dar cum întâmpinăm totuși cei 100 de ani de România Mare? (video)

28 Nov 2018 3251

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs. Iată posturile vacante!

16 Nov 2018 2041

CN APM construieşte o parcare în Poarta 7! Ce alte proiecte sunt conturate (document)

13 Nov 2018 960

Se doreşte descurajarea sau încurajarea deplasărilor motorizate individuale? USR Constanţa - „Politica de parcări a municipiului Constanţa, tratată cu superficialitate de Primărie!“ (galerie foto)

09 Nov 2018 1223