Primaria Independenta si-a cumparat tractor pentru fertilizarea izlazului comunal (galerie foto)

independenta.jpgComuna Independenţa şi-a achiziţionat utilaje pentru îngrijirea izlazului comunal. Primarul Cristea Gâscan ne-a declarat că achiziţia a fost făcută cu banii din subvenţiile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

„Sistemul pe care l-am achiziţionat cu banii din subvenţii costă în jur de 40.000 euro şi include un tractor cu 100 cai putere, o cisternă vidanjă pentru fertilizat, remorcă de şase tone de împrăştiat gunoi solid şi cositoare pentru buruienile de pe păşune", ne-a declarat edilul-şef din Independenţa. La prezentarea sistemului de utilaje au fost invitaţi atât agricultorii de pe plan local, cât şi primari ai unităţilor administrativ-teritoriale învecinate.

Primăria Independenţa a organizat ieri, cu ocazia achiziţionării utilajului, o prezentare a unei game de utilaje care le-ar putea fi de folos agricultorilor din comună. Mai exact, societatea de la care s-a achiziţionat utilajul le-a expus arendaşilor posibilităţile prin care şi-ar putea achiziţiona la rândul lor un utilaj asemănător. „Utilajele se pot achiziţiona şi prin barter, oferind în schimb produse agricole, pe o perioadă de trei-cinci ani", a afirmat edilul. Primarul a precizat că utilajul poate fi utilizat atât pentru cultivarea şi fertilizarea izlazului în suprafaţă de 1.600 de hectare, cât şi pentru culturile oamenilor. Cristea Gâscan a precizat că locuitorii care doresc pot închiria utilajul plătind un tarif minim pe oră pentru prestarea serviciilor.

„Comunele trebuie ca de acum încolo să se ocupe şi de partea economică. Agricultorii trebuie informaţi, ajutaţi, iar aceasta este o formă de ajutor", a afirmat primarul, adăugând că utilajul achiziţionat de către administraţia din Independenţa este cel mai ieftin pe piaţă la ora actuală. Reprezentantul societăţii de la care primăria a achiziţionat utilajele a precizat că firma pe care o reprezintă se ocupă şi de repararea, de reînnoirea tractoarelor vechi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Cristea Gâscan, primarul comunei Independența, avere și interese (DOCUMENTE)

01 Dec 2023 897

Cristea Gâscan, primarul ales al comunei Independența, declarație de avere

12 Nov 2020 4321

Cum cataloghează unul dintre cei mai longevivi primari din Constanța ordonanța privind migrația politică

31 Aug 2014 2103