Primăria Mangalia Transport public ecologic, gratuit pentru turiști și localnici, în Mangalia și stațiuni (GALERIE FOTO)

Autobuze Mangalia. Foto: Primăria MangaliaPrimăria Mangalia va scoate pe traseu, începând de luni, 1 august, autobuzele electrice achiziționate în cadrul unui proiect cu fonduri UE, care vor deservi, gratuit, transportul public în localitate, inclusiv în stațiunile Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun-Olimp.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, prin implementarea acestui proiect, Mangalia devine prima localitate din județul Constanța, în care se introduce transportul public ecologic, cu autobuze electrice, fără costuri din partea călătorilor - turiști sau localnici.

„Pe toată perioada sezonului estival, turiștii aflați în vacanță, în sudul litoralului, pot circula gratuit cu transportul public, de la gară la hotel sau între stațiuni și oraș. După anularea taxei de parcare pentru încurajarea turismului în stațiunile Mangaliei, iată că venim acum cu o nouă măsură menită să atragă mai mulți turiști în această zonă a litoralului”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian.


Potrivit documentației, gratuitatea se oferă până la finalizarea proiectului, respectiv decembrie 2023. Edilul orașului a explicat că, ulterior, va propune Consiliului Local adoptarea unei Hotărâri, prin care să se asigure gratuitatea transportului public și după data respectivă.

„Conform graficului de circulație, afișat în fiecare stație de autobuz, acestea vor circula, într-o primă etapă, de luni până vineri, între orele 06:00 – 22:00, pe un traseu din oraș și stațiuni, începând din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 și până în Olimp, zona blocurilor C1-3, precum și pe arterele principale din toate stațiunile.

În plus, locuitorii Mangaliei atât din zonele centrale, cât și cei care locuiesc în cartierul de case vor beneficia de același transport nepoluant, ecologic. Autobuzele sunt produse în Turcia, cu sisteme electrice marca BMW și au o capacitate totală de 52 de locuri, dintre care 18 pe scaune.

Autovehiculele sunt acționate complet electric și dotate cu echipamente și sisteme informatice, comunicare și informare audio-video a pasagerilor, dar și rampe pentru persoanele cu dizabilități. În cadrul aceluiași proiect, se lucrează la un depou pentru autobuze, iar stațiile de încărcare electrice sunt amplasate la capetele de linie. Proiectul mai prevede asfaltarea unor străzi din cartierul de case al orașului, dar și modernizarea falezei din stațiunea Cap-Aurora, lucrările urmând să înceapă în această toamnă“ - au mai preciyat reprezentanţii Primăriei Mangalia.

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul privind herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru la anul!

01 Dec 2022 482

Percheziții DIICOT! Trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, în Mangalia, Neptun, Jupiter și Venus! Finalul de anchetă

01 Dec 2022 648

Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. Se așteaptă un prim verdict. Anticorupția a propus o pedeapsă cu suspendare

29 Nov 2022 502

Decizie AGA. Ce indemnizație primește noul director general interimar de la Șantierul Naval Mangalia SA?

29 Nov 2022 839

Județul Constanța Șofer beat și cu permisul suspendat, depistat în trafic. Ce alcoolemie avea

28 Nov 2022 600

Ziua Națională a României, sărbătorită de Forțele Navale Române. Programul evenimentelor organizate

28 Nov 2022 566

Trafic de droguri în Constanța și Mangalia! S-a lăsat cu arestări

27 Nov 2022 606

Judecătorii au amânat analizarea acordului de recunoaștere a vinovăției desprins din Dosarul vaccinărilor false din Mangalia

26 Nov 2022 653

Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 3154

Un primar din Constanța și un afacerist din Olt, achitați! Curtea de Apel reia procesul

26 Nov 2022 1027

Trafic de droguri 11 percheziții în Constanța și Mangalia!

25 Nov 2022 772

Accident la Mangalia Judecătorii au respins cererea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției

25 Nov 2022 854

Micii sportivi de la CS Năvodari, trei medalii de aur la etapa din Snagov a proiectului național „Șah în școală” (GALERIE FOTO)

25 Nov 2022 689

Dia Litoral SRL vrea să ridice un alt imobil în Mangalia

25 Nov 2022 546

COMPANIA NAȚIONALĂ DE CĂI FERATE “CFR” SA prin SC BAICONS IMPEX SRL - anunț de mediu

25 Nov 2022 496