Primăria Municipiului Constanța, detalii despre clădirile cu risc seismic

  • Comisia pentru reducerea riscului seismic, recent înființată la nivelul Primăriei Constanța.

79 de grădinițe și școli din municipiul Constanța funcționează în clădiri construite înainte de 1978. Dintre acestea, doar 15 au fost expertizate tehnic în ultimii 5 ani, transmite Primăria Municipiului Constanța.
 

Fiecare clădire în care se desfășoară activități didactice care se află în patrimoniul administrației publice locale va fi evaluată tehnic. Vom vedea, în urma rapoartelor de expertiză, în funcție de încadrarea acestora în clase de risc seismic, unde se impun intervenții urgente. Siguranța copiilor noștri reprezintă o prioritate pentru noi. Nu putem să trecem nimic cu vederea, transmite președintele comisiei pentru reducere a riscului seismic, viceprimarul Ionuț Rusu.


În același timp, echipele municipalității realizează inventarul tuturor clădirilor publice cu potențial risc seismic din municipiul Constanța.

Expertize tehnice se vor efectua și la imobilele aflate în administrarea R.A.E.D.P.P. Constanța. Acestea sunt amplasate preponderent în zona peninsulară și centrală a orașului și sunt construite în prima jumătate a secolului al XX-lea, după proiecte tehnice elaborate fără prescripții tehnice de protecție antiseismică. În urma rapoartelor de expertiză se vor stabili intervențiile necesare și se va realiza încadrarea acestor imobile în clase de importanță și risc seismic.

Comisia pentru reducerea riscului seismic, recent înființată la nivelul Primăriei Constanța, se întrunește săptămânal. Scopul acestei comisii este identificarea celor mai bune instrumente și soluții pentru punerea în siguranță a patrimoniului natural și construit de pe teritoriul municipiului Constanța pentru protejarea cetățenilor, creșterea calității vieții și pentru prevenirea, gestionarea și reducerea riscurilor generatoare de situații de urgență specifice, respectiv seism, alunecări de teren etc.

Sursă foto: PMC

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Dezvoltării Aproape 800 de milioane de lei vor finanța 59 de noi proiecte de infrastructură și de consolidare a clădirilor cu risc seismic

25 Sep 2023 655

Bugetul de o sută de milioane de euro alocat clădirilor cu risc seismic ridicat

31 Jul 2023 717

Lege promulgată Proprietarii își vor putea consolida mai ușor locuințele în caz de cutremur

21 Jul 2023 1082

Trei clădiri din Babadag, județul Tulcea, finanțate prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic

12 Jun 2023 1187

Curtea de Conturi, verificări la spitalele subordonate Ministerului Sănătății. Peste 50% dintre clădiri vechi de peste 60 de ani (DOCUMENT)

07 Mar 2023 1166

Modificări aduse Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

18 Jan 2023 1008

Un miliard de lei, buget Clădirile cu risc seismic ridicat vor fi consolidate cu bani de la stat. Ce condiții sunt impuse

23 Jun 2022 1346

Lista clădirilor din Constanţa încadrate în clase de risc seismic O firmă din Ilfov furnizează garduri de protecţie pentru imobilele care prezintă pericol public (documente)

07 Aug 2017 6727

Se caută soluții pentru ca locuințele cu risc seismic să poată fi reabilitate fără evacuarea oamenilor

04 Mar 2016 1817

Incluse şi imobile din Constanţa Programul de consolidare a clădirilor cu bulină roșie, aprobat de Guvern

02 Apr 2015 1927