Primăria Municipiului Constanța Proiect pilot pentru decongestionarea traficului pe strada Cișmelei (galerie foto)


Primăria Municipiului Constanța implementează de la 1 noiembrie un proiect pilot pentru decongestionarea traficului pe strada Cișmelei, în zona școlii nr. 29 “Mihai Viteazul”.

Este vorba despre un plan complet de resistematizare rutieră și pietonală care cuprinde instituirea de sensuri unice pe Aleea Lotus și strada Nufărului, mutarea stației de autobuz mai aproape de școală, dar și crearea unei zone de drop-on- drop-off pentru părinții care își aduc copiii la cursuri, cu autoturismul.

Zona devine una cu mari probleme în trafic la orele în care elevii sunt aduși și apoi luați de la școală, iar noile reglementări au fost aplicate în urma discuțiilor dintre Primăria Municipiului Constanța, conducerea unității de învățământ, compania de transport în comun, Poliția Rutieră și administratorul tramei stradale, S.C.Confort Urban.

În primul rând, în zona noii stații de autobuz, trotuarul a fost prelungit și reabilitat și a fost creat un culoar pe care elevii pot ajunge din stație chiar până în curtea școlii și a fost amenajată o zonă în care părinții pot opri autoturismele pentru ca elevii să coboare din mașină, să fie preluați de cadre didactice, pe trotuar și să fie însoțiți apoi către cursuri. Primăria Municipiului Constanța dar și conducerea unității de învățământ și reprezentanții companiei de transport îi încurajează în același timp pe părinți să ia în considerare varianta trimiterii copiilor la școală cu autobuzul, urmând ca aceștia să fie preluați din stație de profesori voluntari și polițiști locali.

În completarea acestor măsuri a fost creată o altă zonă de drop on- drop off, în spatele școlii, pe strada Nufărului. Aici, treptele și trotuarul au fost reabilitate și a fost amenajat un alt culoar pietonal dinspre strada Sucevei.

În plus, strada Nufărului va deveni arteră cu sens unic dinspre Aleea Lotus spre strada Suceava, iar pe Aleea Lotus, sensul unic se va institui dinspre strada Suceava spre aleea Umbrei. Părinții sunt sfătuiți să folosească această rută pentru a-i aduce pe copii la școală.

La orele de vârf, echipajele poliției locale vor dirija ciculația și îi vor supraveghea pe copii.

“Pe de o parte acest proiect pilot este menit să fluidizeze traficul rutier pe strada Cișmelei și pe de altă parte vine ca o facilitate pentru părinți și copii. Pe de o parte am mutat stația spre școală, în completare s-a amenajat un pasaj pietonal. Acest proiect vorbește despre modul în care copiii vor ajunge cu autobuzul până la școală, cadrele didactice și-au dat acordul să preia copiii și ca un prim pas până la momentul în care ei vor călători numai cu autobuzul am creat o zona de drop on drop off, o zona în care părinții care vin cu mașina își vor lăsa copiii iar profesorii îi vor prelua”, a declarat directorul Companiei de Transport în comun, domnul Bogdan Niță.


“Da, s-a făcut acest acest trotuar, aceasă zonă delimitată, pe această zonă copilul poate merge în siguranță către școală. Este un proiect la care lucrăm de câteva luni împreună cu Primăria, Confort Urban, RATC, ne-am întâlnit de mai multe ori să vedem cum ar fi mai bine și cum ar fi în primul rând copiii în siguranță, din cauza problemelor care apar în fața școlii și a blocajelor, din cauza ambuteiajelor pe strada Cișmelei, chiar și copiii care vin cu autobuzul întârzie spre școală”, a declarat directorul școlii nr. 29, domnul Denis Ion Ciorogaru.


Noile reglementări vor intra în vigoare de la 1 noiembrie.Sursa foto: Primăria Municpiului Constanța 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șase noi sensuri unice în municipiul Constanța, începând de azi. Noi locuri de parcare amenajate

21 Apr 2021 1223

Atenție, șoferi! De mâine, 6 străzi din municipiul Constanța devin cu sens unic

20 Apr 2021 1359

Atenție șoferi! Șase străzi din Constanța devin cu sens unic începând cu 21 aprilie

16 Apr 2021 1777

Șase noi sensuri unice în municipiul Constanța!

13 Apr 2021 3376

Constanța Atenție, șoferi! Străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului devin artere cu sens unic

25 Mar 2021 5894

Constanța Traficul rutier va fi resistematizat pe străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu și Poporului

19 Mar 2021 4358

Ionuț Rusu, viceprimar “Primăria Constanța a comandat un studiu care urmează să fundamenteze tarifele pentru parcările publice din municipiu”

03 Mar 2021 1666

Șapte artere rutiere din Constanța devin cu sens unic. Echipele Confort Urban vor monta în această noapte indicatoarele (galerie foto)

01 Aug 2020 1707

Resistematizare rutieră și pietonală în cartierul Tomis Nord!

22 Oct 2019 2658

Se schimbă sensul de circulație pe strada Pescarilor din Constanța (galerie foto)

15 Oct 2019 4100

Atenție, șoferi! De săptămâna viitoare, începe resistematizarea rutieră a cartierului Coiciu din Constanţa

01 Aug 2019 3610

Propunerea lui Decebal Făgădău pentru constănţeni „Îmi doresc să mergem pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul iar autoturismul să fie ultima opţiune”!

01 Apr 2019 2724