Primăria Municipiului Constanța Proiect pilot pentru decongestionarea traficului pe strada Cișmelei (galerie foto)


Primăria Municipiului Constanța implementează de la 1 noiembrie un proiect pilot pentru decongestionarea traficului pe strada Cișmelei, în zona școlii nr. 29 “Mihai Viteazul”.

Este vorba despre un plan complet de resistematizare rutieră și pietonală care cuprinde instituirea de sensuri unice pe Aleea Lotus și strada Nufărului, mutarea stației de autobuz mai aproape de școală, dar și crearea unei zone de drop-on- drop-off pentru părinții care își aduc copiii la cursuri, cu autoturismul.

Zona devine una cu mari probleme în trafic la orele în care elevii sunt aduși și apoi luați de la școală, iar noile reglementări au fost aplicate în urma discuțiilor dintre Primăria Municipiului Constanța, conducerea unității de învățământ, compania de transport în comun, Poliția Rutieră și administratorul tramei stradale, S.C.Confort Urban.

În primul rând, în zona noii stații de autobuz, trotuarul a fost prelungit și reabilitat și a fost creat un culoar pe care elevii pot ajunge din stație chiar până în curtea școlii și a fost amenajată o zonă în care părinții pot opri autoturismele pentru ca elevii să coboare din mașină, să fie preluați de cadre didactice, pe trotuar și să fie însoțiți apoi către cursuri. Primăria Municipiului Constanța dar și conducerea unității de învățământ și reprezentanții companiei de transport îi încurajează în același timp pe părinți să ia în considerare varianta trimiterii copiilor la școală cu autobuzul, urmând ca aceștia să fie preluați din stație de profesori voluntari și polițiști locali.

În completarea acestor măsuri a fost creată o altă zonă de drop on- drop off, în spatele școlii, pe strada Nufărului. Aici, treptele și trotuarul au fost reabilitate și a fost amenajat un alt culoar pietonal dinspre strada Sucevei.

În plus, strada Nufărului va deveni arteră cu sens unic dinspre Aleea Lotus spre strada Suceava, iar pe Aleea Lotus, sensul unic se va institui dinspre strada Suceava spre aleea Umbrei. Părinții sunt sfătuiți să folosească această rută pentru a-i aduce pe copii la școală.

La orele de vârf, echipajele poliției locale vor dirija ciculația și îi vor supraveghea pe copii.

“Pe de o parte acest proiect pilot este menit să fluidizeze traficul rutier pe strada Cișmelei și pe de altă parte vine ca o facilitate pentru părinți și copii. Pe de o parte am mutat stația spre școală, în completare s-a amenajat un pasaj pietonal. Acest proiect vorbește despre modul în care copiii vor ajunge cu autobuzul până la școală, cadrele didactice și-au dat acordul să preia copiii și ca un prim pas până la momentul în care ei vor călători numai cu autobuzul am creat o zona de drop on drop off, o zona în care părinții care vin cu mașina își vor lăsa copiii iar profesorii îi vor prelua”, a declarat directorul Companiei de Transport în comun, domnul Bogdan Niță.


“Da, s-a făcut acest acest trotuar, aceasă zonă delimitată, pe această zonă copilul poate merge în siguranță către școală. Este un proiect la care lucrăm de câteva luni împreună cu Primăria, Confort Urban, RATC, ne-am întâlnit de mai multe ori să vedem cum ar fi mai bine și cum ar fi în primul rând copiii în siguranță, din cauza problemelor care apar în fața școlii și a blocajelor, din cauza ambuteiajelor pe strada Cișmelei, chiar și copiii care vin cu autobuzul întârzie spre școală”, a declarat directorul școlii nr. 29, domnul Denis Ion Ciorogaru.


Noile reglementări vor intra în vigoare de la 1 noiembrie.



Sursa foto: Primăria Municpiului Constanța 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț important de la CT BUS. Se va anula o stație!

12 Jul 2023 2155

CT Bus Stație mutată pentru liniile 100M, 100C și E1

26 May 2023 1249

Anunț important al CT BUS. Mai multe autobuze circulă pe traseu deviat

22 May 2023 1147

CT Bus, anunț important despre mutare unei stații

26 Apr 2023 3732

Constanța Un nou proiect pilot pentru decongestionarea traficului din dreptul unităților de învățământ (FOTO)

18 Apr 2023 1427

Atenție, șoferi! De astăzi, pe un tronson al unei străzi din Constanța se circulă în regim de dublu sens

06 Feb 2023 7626

Atenție șoferi! O stradă din cartierul Coiciu își modifică regimul de circulație. Măsura luată pentru fluidizarea traficului rutier în zonă

19 Dec 2022 1304

Atenție șoferi! Se schimbă regimul de circulație pe două străzi dintr-un cartier din Constanța

12 Sep 2022 1579

Constanța Reorganizare a traficului pe strada Farului, în urma unei consultări publice cu locuitorii din zonă

04 Jul 2022 989

Atenție, șoferi! Se aplică noi reguli de circulație în cartierele Faleză Nord, Tomis II și Piața Chiliei

13 May 2022 1698

Noi măsuri pentru fluidizarea traficului rutier în stațiunea Mamaia! Resistematizare va conține două variante de fluxuri auto

18 Apr 2022 1768

Constanța. Sensuri unice noi în zona centrală a municipiului

02 Mar 2022 2110

Schimbări importante în circulația rutieră din centrul municipiului Constanța

10 Feb 2022 10012

Constanța. 22 de străzi din centru vor avea sens unic începând din martie

09 Feb 2022 2616

Constanța. Traficul rutier va fi resistematizat în zona Delfinariu din municipiu

29 Sep 2021 1457