Primăria Municipiului Constanța „Zona peninsulară a Constanței a devenit, din 15 noiembrie, zonă pietonală“

Primăria Municipiului Constanța anunță printr-un comunicat de presă că, la fel ca zonele istorice din multe orașe vechi din țară și din toată lumea, zona peninsulară a Constanței a devenit, din 15 noiembrie, zonă pietonală.

„Prin excepție, persoanele fizice și juridice rezidente pot obține permise care le permit accesul în zonă. Potrivit Regulamentului de acces în zona peninsulară, există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Emiterea permisului de acces în zona peninsulară pentru persoane fizice și persoane juridice rezidente se realizează de către Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța după depunerea cererilor împreună cu documentele necesare, prin următoarele modalități: online pe adresa office@spit.ro, prin poștă/curier, la sediile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța. Accesul în agențiile fiscale se face pe baza prezentării Certificatului Verde.

„Amintim constănțenilor că intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care sunt amplasate indicatoare de semnalizare rutieră, respectiv puncte de intrare: strada Traian, la intersecția cu strada Doinei, strada Remus Opreanu, la intersecția cu strada Lebedei și puncte de ieșire: strada Vasile Alecsandri, la intersecția cu strada Mircea cel Bătrân, strada Arhiepiscopiei, la intersecția cu bulevardul Regina Elisabeta. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

În altă ordine de idei, facem apel la conducătorii auto să respecte semnele de circulație și să nu pătrundă în zona peninsulară fără a deține permis de acces prin zonele în care este instalat indicatorul rutier „ACCESUL INTERZIS". Această faptă atrage sancțiuni“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Totodată, reprezentanții Primăriei Constanța recomandă conducătorilor auto să folosească următoarele rute alternative:

         * Pentru autovehiculele neautorizate care circulă pe bulevardul Tomis și pătrund către bariera acces în zona peninsulară:

-stânga pe strada Vasile Alecsandri către strada Mircea cel Batran;

-dreapta pe strada Vasile Alecsandri către strada Termele Romane prin strada Traian (parcare Curtea de Apel).

         * Pentru autovehiculele care circulă dinspre portul Tomis (strada Lebedei) și strada Remus Opreanu din bulevardul Regina Elisabeta spre bariera de acces în zona peninsulară pe strada Remus Opreanu:

-virare stânga și întoarcere către bulevardul Regina Elisabeta prin strada Remus Opreanu.

„Amintim, totodată, că Primăria Constanța investește în continuare în zona peninsulară pentru a o transforma într-o zonă extrem de atractivă atât pentru constănțeni, cât și pentru turiști. Astfel, putem menționa Etapa 2 a programului de reabilitare a zonei peninsulare în care sunt cuprinse 27 de străzi, programul multianual REACTIS - REAbilităm ConsTanța IStorică, dar și reparația pavajului distrus din zonă cu bani din bugetul local“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 608

Primăria Constanța și fiscul local vor să anuleze victoria obținută în instanță de familia Dușu! La mijloc, o mică avere

11 Feb 2024 3301

Continuă procesul dintre Consal Trade SRL și Consiliul Local Constanța Compania a fost supraimpozitată cu 300% pentru un imobil neîngrijit pe care îl deține în municipiu!

07 Feb 2024 1125

Fiul fostului consilier județean PNL Baiazid Memiș, recurs contra Consiliului Local! La mijloc, un teren de pe strada Traian

30 Jan 2024 756

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 619

Știri Constanța azi Scandal în zona peninsulară din Constanța! Implicat un bătrân de 80 de ani (FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1808

Municipiul Constanța prin Primar, proces cu BRD pentru terenul de pe strada Arhiepiscopiei, din Zona Peninsulară

07 Jan 2024 3028

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

03 Jan 2024 714

Retrospectivă 2023! „Radiografia“ deciziilor cruciale în justiția din Constanța - Civil și Contencios administrativ și fiscal

27 Dec 2023 853

Ultima oră! Regulamentul de acces în Peninsula Constanța, anulat definitiv! A fost admis recursul cetățenilor în Dosarul Peninsula (MINUTA)

13 Nov 2023 908

Dosarul Peninsula, la Curtea de Apel! Mâine se așteaptă verdictul

12 Nov 2023 847

Verdictul pentru Peninsula Constanța, amânat din nou

07 Nov 2023 889

Știri Constanța Riveranii Zonei Peninsulare pot solicita abonament de parcare

31 Oct 2023 900

Dosarul „Peninsula“ – judecătorii au suplimentat timpul pentru deliberări!

31 Oct 2023 814

Peninsula Constanța! Curtea de Apel amână verdictul definitiv pe Regulamentul de acces în Zona Peninsulară

17 Oct 2023 832