Primaria Navodari in proces cu CNGCF

colaj_2.jpgCentrul Naţional de Geodezie, Cartografie, Fotogrammetrie şi Teledetecţie (CNGCF) a trimis Primăriei Năvodari o notificare prin care solicită achitarea unei lucrări comandate în urmă cu trei ani şi a intentat o acţiune în instanţă.

Potrivit şefului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanţa, Stere Sponte, prin acest demers conducerea CNGCF încearcă să recupereze circa 13 miliarde lei vechi pentru elaborarea cadastrului edilitar al oraşului Năvodari. Lucrarea a fost comandată acum trei ani, în timpul mandatului fostului primar, Tudorel Calapod, şi până la ora actuală, se pare că s-au achitat doar patru miliarde lei vechi din valoarea totală a lucrării estimată, după cum afirmă actualul edil al urbei, Nicolae Matei, la 17 miliarde lei vechi. Numai că şeful administraţiei năvodărene refuză să plătească din diverse motive. „Lucrarea dată de ex-primar a fost supraevaluată, nu-i făcută bine şi nu este de folos cu nimic oraşului. Mai mult, aceasta a fost dată prin încredinţare directă, iar firma din Bucureşti a subcontractat nişte lucrări către persoane neavizate", susţine Nicolae Matei. Potrivit acestuia, în anul 2005, într-o şedinţă a Consiliul Local Năvodari fostul edil şi şeful OCPI Constanţa, consilierul local Stere Sponte, ar fi indus în eroare aleşii spunând că banii pentru elaborarea cadastrului respectiv vor fi achitaţi de Guvern, oraşul fiind inclus într-un proiect pilot. „Astfel, Consiliul Local Năvodari şi-a dat acordul de principiu pe considerentul că lucrarea va fi plătită din fonduri guvernamentale", a subliniat Matei. Convins că lucrarea executată de CNGCF „nu este ce trebuie", primarul oraşului Năvodari nu este dispus nici să semneze recepţia şi nici să achite diferenţa de 13 miliarde lei vechi. „E departe mântuirea de păcat. N-au cum să-mi blocheze conturile Primăriei. Astăzi (n.r. ieri), CL Năvodari s-a constituit parte civilă împotriva ex-primarului Calapod pentru a recupera banii ăştia şi alte 600 milioane lei, plătite pentru decopertarea asfaltului de pe o stradă de pământ", a conchis Nicolae Matei.

De partea cealaltă, directorul OCPI Constanţa, Stere Sponte, susţine că acest contract nu necesita organizarea unei licitaţii pentru că CNGCF este singura instituţie abilitată să execute astfel de lucrări. „Contractul este de trei ani, lucrările s-au făcut, iar primarul Matei n-a vrut să facă recepţia. El a solicitat şi tipărirea lucrării, s-a realizat şi s-a depus la Primărie un metru cub de hârtie tipărită. Totodată, s-a făcut şi o demonstraţie pe calculator a cadastrului edilitar. Dar, nici aşa n-a vrut să facă recepţia ca să nu plătească lucrarea", a menţionat Sponte. În acest context, conducerea CNGCF a apelat la instanţă, iar pe data de 8 ianuarie, la Bucureşti, va avea loc primul termen al procesului prin care se încearcă obligarea Primăriei Năvodari la plata restanţei şi semnarea pentru recepţia lucrării.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tavi

07 Jan, 2010 14:32

domnule primar persoanele cu dizabilitati nu si-au primit pensiile de 3 luni ce aveti de gand?

Bine informat

07 Jan, 2010 13:53

Matei nu te mai lua de D-nul Calapod, ca o sa ajunga Prefect. In sfarsit o sa aibe si Navodarenii un Prefect al lor pe nume Calapod

Articole asemanatoare

IPJ Constanța, pregătiri pentru alegerile locale din 9 iunie! Investiție de 55.000 de euro pentru reparații generale la sediu

19 Apr 2024 277

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” investește în lucrări de reparații laborator smart labs și anexă (DOCUMENT)

19 Apr 2024 225

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, licitație deschisă pentru lucrări de reparații la atelierul mecanic (DOCUMENT)

19 Apr 2024 259

Cumpărări directe Constanța Primăria Istria investește în lucrări de amenajare a platformei Școala Nuntași (DOCUMENT)

19 Apr 2024 226

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 429

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 425

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 418

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 334

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 503

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 298

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 402

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 366

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 470

Licitații Constanța Lenox Prod SRL, furnizorul de bocanci de protecție la SNTFC „CFR Călători“ SA

16 Apr 2024 503

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 491