Primarul comunei Castelu, județul Constanța, în greva foamei, de ziua lui. Ce nemulțumiri are (galerie foto + video)

  • Nicolae Anghel a decis să intre în greva foamei chiar de ziua lui. 
  • Este nemulțumit că nu a primit bani de la Ministerul Finanțelor, iar viceprimarul comunei este suspendat din funcție. 
Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei.

Edilul protestează în fața Prefecturii Constanța. Nicolae Anghel a declarat pentru ZIUA de Constanța că a decis să intre în greva foamei chiar de ziua lui, fiind nemulțumit că nu a primit bani de la Ministerul Finanțelor, iar viceprimarul comunei este suspendat din funcție. 

„Sunt la serviciu. Greva foamei înseamnă că sunt la serviciu pentru cetățeni. De ziua mea, cel mai frumos cadou. Este ziua mea de naștere astăzi. Vreau să țin minte ziua asta, indiferent ce se întâmplă. Nu există comuna Castelu pe listă, nici la CJC, nici la Ministerul finanțelor. Nu voiam miliarde. Traiesc din fonduri europene. Faptul că am prevăzut lucrul acesta, am tirmis adrese din toamna, din decembrie.I-am trimis Președintelui României, Ministrului Finanțelor, prim-ministrului, președintelui CJC, prefectului. Le-am zis toate problemele astea. Rezultatul a fost zero. În condițiile în care am de încheiat șase proiecte pe fonduri europene. Ele se termină în 2022. Ieri am semnat drumul ăla cu care ne tot chinuim cu asfaltarea, 66 de miliarde, care are termen de finalizare la sfârșitul lui octombrie 2022. Avem în derulare căminul de la Nisipari – 600.000 de euro, la care noi trebuie să punem 180.000 de euro. Avem în derulare, tot așa, grădinița de la Castelu, 600.000 de euro, la care noi trebuie să punem 120.000 de euro“ - a declarat pentru ZIUA de Constanța primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel.  


Edilul este nemulțumit că viceprimarul, care s-a ocupat de proiectele importante din comună a fost suspendat din funcție. 

„Problema e că eu deja m-am apucat să fac pe măsura 4.3, pentru drum de exploatație agricolă. În două săptămâni trebuie să îl depun că se deschide sesiunea. Acolo am cheltuieli – am cadastru, SF-ul, eu vreau lucruri mărunte, nu cum i-a dat lui Poarta Albă 50 de miliarde. Vreau să mă lase… Am depus în decembrie pe POIM pentru gaze 9 milioane de euro. A trebuit să plătim SF-ul, documentația. Aici e problema. Se deschide PNRR. Sunt deja avansat cu canalizarea – 21 kilometri – care costă 7,6 milioane de euro. Tot aici am dat să fac împădurire pe 180 hectare. Că bani merg doar aici. Mai merg banii pentru piste de biciclete, și am pus să fac piste la Nisipari, la Castelu la fel. Depun să iau banii europeni. Acum dacă sunt măsurile astea, eu ce să fac, să stau? Sunt bani pe care poți să îi iei. Etapele astea se duc. Eu am mai făcut un drum de exploatare, acum sunt la al doilea. Sunt indignat că mi-au suspendat viceprimarul din nou, și ea e creierul la proiecte. După 10 luni să vii să ataci o decizie… știți că e aiurea. Cele două probleme sunt comasate“ - a mai menționat edilul. 
 

Ce spune Prefectura Constanța

 

Referitor la acțiunea de protest întreprinsă de primarul comunei Castelu, facem precizarea că, în urma solicitării făcute de Instituția Prefectului - Județul Constanța, către toate U.A.T.-urile din județ, privind transmiterea necesarului cheltuielilor urgente până la finalul anului 2021, Primăria Castelu a comunicat faptul că, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală prin mecanisme de cofinanțare locală, este necesară suma de 4.741 mii lei, iar pentru cheltuieli de funcționare pe care nu le poate suporta din venituri proprii, este necesară suma de 1.343 mii lei. Ulterior, în anexa proiectului de Hotărâre de Guvern privind alocarea unor sume din Fondul de Rezervă Bugetară, aflat la dispoziția Guvernului, U.A.T. Castelu figura cu suma de 6.082 mii lei, adică necesarul comunicat de autoritatea locală către Instituția Prefectului - Județul Constanța.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 431

Anunț important pentru călătorii în Grecia. Ce trebuie să știe românii care merg acolo

16 Apr 2024 497

Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se derulează procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, județul Constanța

14 Apr 2024 538

Demonstrație în sprijinul prizonierilor de război ucraineni la Constanța

10 Apr 2024 452

Protest la Penitenciarul Poarta Albă-Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 989

Continuă acțiunile de protest la Penitenciarul Poarta Alba-Constanța! Ce nemulțumiri au angajații din sistemul penitenciar

08 Apr 2024 561

LIVE Acțiune de protest la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (FOTO+VIDEO)

03 Apr 2024 916

Avertizare de grevă la Poșta Română. Sindicatul anunță acțiuni pe 1 aprilie

31 Mar 2024 588

Programul „Cum depășim provocările din viața noastră", la Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea

31 Mar 2024 414

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 572

UPDATE. Constanța Poștașii au intrat în grevă de avertisment! Cât durează acțiunea de protest (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1121

Grevă de avertisment la Primăria Siliștea, județul Constanța Angajații din peste 1200 de primării de comune anunță noi proteste! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 595

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, se alătură protestului UNTRR

13 Mar 2024 631

Taximetriștii din Constanța se alătură protestului din București! 50 de mașini au pornit de dimineață (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 892

Peste 5.000 de sindicaliști din sănătate, așteptați luni la un amplu protest

10 Mar 2024 453