Primarul Constanţei iese în stradă! Radu Mazăre - „O să blocăm intersecţiile, o să dăm rute alternative“

Primarul constanţei, Radu Mazăre, a anunţat, ieri, la sfârşitul şedinţei de Consiliu Local, că, în această iarnă, va ţine cont şi de unele dorinţe ale constănţenilor. Nu este vorba despre subvenţionarea gigacaloriei, aşa cum ar fi fost de aşteptat, ci despre împodobirea oraşului cu lumini de iarnă. În acest fel, edilul-şef al Constanţei, care declara, cu nenumărate ocazii, că are „griji de noapte şi griji de zi“, demonstrează că mai are şi alte două feluri de preocupări: carnavalul pe care îl organizează vara pentru turişti şi „Carnavalionul“ pe care îl promite în această iarnă constănţenilor.

Carnaval vara, „Carnavalion“ iarna

„I-am spus «Carnvalion» şi, în momentul în care promit - chiar dacă am avut restricţie de ieşire din ţară şi nu am plecat şi nu ştiu când am să plec -, am spus chestiunea asta şi am să mă ţin de cuvânt. Vom avea «carnavalion» în patru locaţii din oraş, cu lumini. Sigur va fi luminat!“, dă asigurări primarul Constanţei. Acesta a declarat că încă nu ştie ce personaj va întruchipa, însă va fi, cu siguranţă, alături de constănţeni la petrecerea din stradă.

Alt bâlci pe bani publici

De menţionat că acest Carnavalion care se va desfăşura în Constanţa, în noaptea de Anul Nou, a fost cuprins şi în programul anual de finanţări nerambursabile, care include şi alte evenimente culturale: Orăşelul Copiilor 2014, Fashion Summer Festival 2014, Faleza Fanteziei 2014, Ziua Recoltei 2014, Târguri interne şi internaţionale, Videoplay, Mamaia este hitul verii, Festivalul Antic Tomis. În total, pentru aceste programe se alocă, practic, din banii constănţenilor 13.085.000 de lei, o parte din aceşti bani fiind destinaţi noii găselniţe a lui Mazăre - Carnavalionul.
În ceea ce priveşte suma pe care Primăria o va aloca pentru carnavalul de iarnă, edilul-şef nu are încă o idee precisă. „Nu ştiu cât va costa, nu ştiu în ce va consta, dar o să va spun la momentul respectiv. În orice caz, mare parte din populaţie o să fie pe stradă, împreună cu mine“, a mai spus Mazăre.

Radu Mazăre promite - „Va fi mult mai luminat oraşul, de sărbători“

 „Vor fi lumini, pentru că am constatat că am strâns de la buget - fiindcă nu avem bani, am considerat că alte lucruri sunt mai importante - mi-am asumat chestiunea asta şi am zis că poate şi bucuria pe care o generează luminiţele de sărbători înseamnă mult şi eu am ignorat-o. Va fi mult mai luminat oraşul de sărbători şi o să facem în aceste patru locaţii carnavalioane. Acum se ocupă de achiziţie“, a declarat Mazăre, cu privire la petrecerea pe care o pregăteşte de Revelion din banii publici.

Intersecţii blocate din dorinţa primarului

Cât despre locul unde aceste petreceri se vor desfăşura, un lucru este cert: vor fi în stradă. „O să fie în intersecţie, o să blocăm intersecţiile, o să dam rute alternative şi va fi în intersecţie“. Ar fi interesant de văzut dacă una dintre aceste intersecţii va fi şi cea de la Capitol - aceea în care Nicuşor Constantinescu, în urmă cu câţiva ani, într-o dimineaţă, a „staţionat“ (mai mult decât era cazul) la semafor.
 
Adevărul este că, din anumite puncte de vedere, nu putem spune că primarul Constanţei nu este un om de cuvânt. El promitea, în urmă cu câteva luni, că va face la Constanţa „ce n-a văzut Parisu’“. Probabil că Parisul nu a fost vreodată gazda vreunui astfel de Carnavalion...
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

TOT UN CONSTĂNŢEAN

19 Sep, 2014 15:13

...saracu"....

un constantean

19 Sep, 2014 09:21

E Mazarion, la fel ca al lui Vanghelie

Articole asemanatoare

Marile intersecţii sunt blocate E potop la Constanţa

05 Jun 2014 2249