Primarul din Costinești, Jeanu Dorin Dumitru - „Atât pot eu ca primar, să pun presiune pe autoritățile decidente”


Primarul din Costinești, Jean Dorin Dumitru, a participat ieri, 10 iunie, profitând de prezența lui Octavian Berceanu, comisar șef general la Garda Națională de Mediu, la o conferință de presă, unde a prezentat situația actuală legată de situația din comună. Este clar că situația nu era o noutată pentru reprezentanții Gărzii de Mediu, care au ajuns la un consens.

„Profitând de faptul că domnul Octavian Berceanu, șeful gărzii de mediu, se afla în județul Constanța, m-am autoinvitat la evenimentul pe care l-a organizat, pentru a-l ruga încă o dată să intensifice controalele la groapa de gunoi Iridex, care după cum știți deja, pute îngrozitor și trebuie închisă de urgență. L-am simțit un om de bună credință, care ar dori să rezolve problema, de altfel mi-a și promis astăzi că sunt foarte atenți la situație, și că vor continua controalele în zonă. În ultimele luni, la chemarea noastră, Garda de Mediu a controlat groapa și a aplicat amenzi de peste 100.000 de lei și a impus măsuri care trebuie luate urgent de către agentul economic Iridex.



Mi s-a promis că și în lunile imediat următoare aplicarea acestor măsuri va fi urmărită atent. Am primit astăzi și promisiunea că vara nu vor mai fi depozitate alge la groapă, pentru că știți ce se petrece când acestea sunt aduse aici. Am convenit de asemenea cu doamna Steluța Popescu să vină să locuiască la Costinești câteva zile pentru a înțelege problema de la fața locului. Nu știu dacă a glumit, eu chiar îmi mențin invitația, pentru că până nu simți pe pielea ta, nu ai cum să înțelegi prin ce trec oamenii din Costinești. Atât pot eu ca primar, să pun presiune pe autoritățile decidente să ia măsuri împotriva acestei gropi și voi continua să fac asta, până la rezolvarea finală a problemei”, a spus Jean Dorin Dumitru, primarul din Costinești.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.