​Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac „Am semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular“

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a anunțat în această dimineață că a fost semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular (prima etapă a acestuia), ce va crește capacitatea de intervenție în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase. 

Edilul precizează că la final, „spitalul modular va permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacității de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19 (inclusiv 10 paturi ATI, computer tomograf, RMN și radiologie) și va fi echipat astfel încât să asigure îngrijire și tratament adecvate cazurilor de infecție cu acest virus“.

De asemenea, unitatea va avea funcțiunea de spațiu de primiri urgențe și de izolare a pacienților cu suspiciunea sau confirmați COVID.

Primarul Vergicl Chițac menționează că este al treilea proiect sanitar de anvergură pregătit  la Constanța, după proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (cu 25 de milioane de lei, contractul de finanțare fiind deja semnat) și proiectul de construire a noului Spital Municipal Policlinic, desfășurat după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, ce va fi amplasat, de asemenea, pe Bd. Ferdinand nr. 100 (în acest caz, a fost încheiat contractul pentru realizarea proiectării și a întregii documentații necesare, astfel încât să fie depusă cererea de finanțare imediat ce se dă startul Planului Național de Redresare și Reziliență - PNRR).

„Dragi constănțeni, am semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular (prima etapă a acestuia), ce va crește capacitatea de intervenție în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase. Astfel, vom fi pregătiți să gestionăm așa cum trebuie criza sanitară pe care o traversăm.
La final, spitalul modular va permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacității de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19 (inclusiv 10 paturi ATI, computer tomograf, RMN și radiologie) și va fi echipat astfel încât să asigure îngrijire și tratament adecvate cazurilor de infecție cu acest virus. De asemenea, unitatea va avea funcțiunea de spațiu de primiri urgențe și de izolare a pacienților cu suspiciunea sau confirmați COVID.
După ieșirea din actuala criză sanitară, spitalul modular va funcționa ca unitate de rezervă timp de 10 ani. Valoarea prezentului contract este de aproximativ 14,5 milioane de lei, urmând ca investiția totală în noul spital modular să se ridice la aproximativ 50 de milioane de lei.
Este al treilea proiect sanitar de anvergură pe care îl pregătim la Constanța, după ce am anunțat proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (cu 25 de milioane de lei, contractul de finanțare fiind deja semnat) și proiectul de construire a noului Spital Municipal Policlinic, desfășurat după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, ce va fi amplasat, de asemenea, pe Bd. Ferdinand nr. 100 (în acest caz, am încheiat contractul pentru realizarea proiectării și a întregii documentații necesare, astfel încât să depunem cererea de finanțare imediat ce se dă startul Planului Național de Redresare și Reziliență - PNRR).
Vă mulțumesc“ - se arată în mesajul transmis pe Facebook de primarul Vergil Chițac.

Sursa foto: Ziua de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Chițac, la un pas să împărtășească soarta fostului primar Făgădău? Răspunsul instanței

19 Jan 2022 8237

Vergil Chițac „Am demarat procedurile în ceea ce privește proiectul viitorului stadion pe care Farul și Gheorghe Hagi vor reveni cu adevărat acasă“

18 Jan 2022 2371

Mesajul lui Vergil Chițac cu prilejul Zilei Culturii Române. Dorește renașterea culturală a Constanței

15 Jan 2022 604

Proces pentru casa lui Mazăre. Se caută moștenitorii

13 Jan 2022 12006

Incidența a depășit 3 cazuri la mia de locuitori în municipiul Constanța! Măsuri adoptate în cadrul CLSU

12 Jan 2022 984

Decizie definitivă în dosarul fostului șef al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța. Primarul Chițac învins și la recurs

12 Jan 2022 2856

Modernizarea sistemului de încălzire centralizată în Constanța. Mesajul primarului Vergil Chițac

07 Jan 2022 1832

Dosarul Retrocedărilor. Ce s-a ales de „urganaul financiar“ lansat de Primăria Constanța

07 Jan 2022 1262

Ultima oră! Dosarul Retrocedărilor, pretenții de 2,8 milioane de dolari! Ce a decis Tribunalul Constanța

06 Jan 2022 780

Un consilier superior din Primăria Constanța îl cheamă în judecată pe Vergil Chițac

06 Jan 2022 1855

Pretenții în Dosarul Retrocedărilor din Constanța. Pronunțare amânată de patru ori

05 Jan 2022 1553

ZIUA LIVE. Măsuri nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac - „Nu există voință din partea administrației pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase”! (VIDEO)

05 Jan 2022 1243

Nora primarului Chițac și-a numit proaspătul soț administrator în compania Ross Investment Beach SRL

05 Jan 2022 4962

Un parc nou va fi înființat la Constanța. Lucrările se vor desfășura pe o suprafață de 4 hectare

04 Jan 2022 12622

Retrospectivă 2021. Măsuri nepopulare luate de Primăria și Consiliul Local Constanța în 2021

01 Jan 2022 3383