Primul bărbat monitorizat cu brățară electronică din România și-a tăiat dispozitivul! Anunțul făcut de Lucian Bode

Intervenție a Poliției, foto: Pixabay Primul bărbat din România căruia i-a fost montată brățară electronică, și-a tăiat brățara aseară. Însă, individul nu s-a bucurat foarte mult de „libertate”, acesta a fost reținut de polițiști la scurt timp după incident. 


Oficial de la Poliția Capitalei 

"În această dimineaţă, în jurul orei 3,30, poliţişti din cadrul Secţiei 19 Poliţie au fost sesizaţi, prin sistem 112, cu privire la faptul că la o adresă din Sectorul 5 al Capitalei s-a semnalat o alertă privind distrugerea unei brăţări de monitorizare de către un bărbat.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că bărbatul, căruia i-a fost montată brăţara de monitorizare la începutul acestei luni de către poliţişti din cadrul Secţiei 17, ar fi folosit un obiect tăietor-înţepător pentru a tăia dispozitivul de localizare, însă nu a reuşit. S-a relaţionat cu unitatea de Parchet, faţă de bărbat fiind dispusă, ulterior, măsura reţinerii pentru încălcarea Ordinului de Protecţie Provizoriu şi distrugere", a informat Poliţia Capitalei.


Ce spune Lucian Bode 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat că nouă dispozitive de monitorizare electronică au fost montate până în prezent, iar într-un caz, un bărbat a reuşit îndepărtarea dispozitivului şi este cercetat pentru distrugere.

Lucian Bode a declarat că acest proiect privind monitorizarea electronică se desfăşoară în prezent în 4 zone: Bucureşti, Iaşi, Mureş şi Vrancea.



Primul caz de folosire a brăţării electronice de supraveghere împotriva unui bărbat care și-a agresat partenera


Poliția Capitalei anunță că Secţia 17 a fost sesizată, prin apel 112, la data de 02 octombrie, cu privire la faptul că o femeie ar fi fost agresată de către concubinul ei, în timp ce se afla pe o stradă din Sectorul 5. Este vorba, totodată, de primul caz de folosire a brăţării electronice de supraveghere, dispozitivul fiind montat asupra unui bărbat care şi-a agresat concubina.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat faptul că victima prezenta urme vizibile de violenţă.

"În continuare, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Secţiei 17 au efectuat verificări, bărbatul bănuit fiind depistat şi condus la sediul Secţiei 17 Poliţie. În cauză, a fost emis ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului, asupra acestuia fiind montat un dispozitiv de supraveghere electronică", precizeaza atunci Poliţia Capitalei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice, în creștere în 2024! Peste 300 de suspecți, obligați să poarte brățara electronică de monitorizare

20 Apr 2024 352

Premieră la Constanța! Unui bărbat i-a fost montată brățară electronică de supraveghere. De ce a fost luată această decizie

30 Jan 2024 1136

Al doilea caz caz de folosire a brăţării electronice de supraveghere. Un bărbat și-a agresat concubina

04 Oct 2022 915

Primul caz de folosire a brăţării electronice de supraveghere împotriva unui bărbat care și-a agresat partenera

02 Oct 2022 1337

Ministrul Lucian Bode „Proiectul brățărilor electronice pentru protecția victimelor violenței domestice intră în linie dreaptă“

12 Jan 2022 1316

Proiectul de lege privind monitorizarea condamnaţilor prin dispozitive electronice, pe masa senatorilor (document)

13 Dec 2019 1658