Primul CEx al PSD sub noua conducere interimară a lui Marcel Ciolacu. Ce se va discuta


Social democrații se reunesc miercuri, de la ora 15, la sediul PSD din Kiseleff, în ședința Comitetului Executiv Național, sub conducerea interimară a lui Marcel Ciolacu, scrie digi24.ro. 

Este prima ședință oficială a noii conduceri interimare a partidului, după demisia Vioricăi Dăncilă și a vicepreședinților PSD. Surse din partid susțin că miercuri ar putea fi discutată situația lui Niculae Bădălău, căruia mai mulți lideri i-au cerut să facă un pas în spate, după ce a jignit diaspora. 

În urma declarațiilor făcute de președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, cu privire la românii care muncesc și trăiesc în diaspora, organizația județeană a PSD Brașov a cerut zilele trecute excluderea din partid a acestuia.


 „PSD nu se va putea reforma cu adevărat atât timp cât astfel de derapaje sunt acceptate”, se arată în cererea PSD Braşov. Președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, a cerut „un an de penitență” pentru Bădălău.


De asemenea, mai mulți lideri social-democrați au reacționat pe rețelele sociale și s-au delimitate de declarația lui Bădălău. Printre ei Gabriela Firea, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Pe lângă o eventuală sancționare a lui Niculae Bădălău, în ședința CEx ar putea fi cerută și schimbarea președintelui PSD Cluj, Liviu Alexa, pentru derapajele acestuia în luările de poziție pe care le-a avut de când a preluat organizația.

În cadrul ședinței urmează să fie discutate și chestiuni organizatorice, alegeri în filiale, dar și pregătirea Congresului PSD care ar urma să se desfăşoare în luna februarie a anului viitor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 340

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții au fost instituite (DOCUMENT)

15 Apr 2024 368

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 353

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 515

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 622

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 512

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 682

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 904

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 609

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 736

Palatul Parlamentului găzduiește reuniunea liderilor Partidului Socialiştilor Europeni

06 Apr 2024 449

Directorul Neptun Olimp SA este candidatul PSD la primăria Eforie

06 Apr 2024 880

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 531

Alegeri România Cinci alianțe electorale participă în alegerile europarlamentare din 9 iunie

04 Apr 2024 658

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 587