Primul clopoțel, la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” Constanța (GALERIE FOTO)

Foto: Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.Sunetul clopoțelului s-a auzit, ieri, pentru prima dată în Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

Potrivit reprezentanților Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, primii 120 de cursanți au intrat în sălile de curs după ceremonia organizată cu acest prilej în prezența comenzii unității și a generalului-maior Corneliu Postu, directorul Statului Major al Apărării și al altor oficiali din Statul Major al Forțelor Aeriene, Statului Major al Forțelor Navale și conducerii detașamentului francez de apărare antiaeriană MAMBA.

Cu acest prilej, comandantul Școlii, colonelul Viorel-Eugen Bitan, le-a urat cursanților mult succes în noul an de învățământ și le-a spus că unitatea de la Capu Midia este locul în care pregătirea teoretică începe să se verifice în practică, unde vor deveni luptători și se vor iniția ca lideri. “De asemenea, este locul unde aveți primele contacte cu tragerile reale și unde descoperiți misiunile și anvergura armei pe care o reprezentați”, a spus comandatul SIApAA.

Instructorii le-au pregătit o serie de programe de pregătire ofițerilor, maiștrilor militari, subofițerilor, soldaților și gradaților profesioniști, dar și soldaților și gradaților voluntari. Aceștia vor urma cursuri de formare, de specializare și de carieră în arma rachete și artilerie antiaeriană.

La data de 1 iulie 2022 a fost înființată, la Capu Midia,  Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu“, preluând tradiția Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

Sursa foto: Anca Medrea, Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment Exerciții cu trageri de luptă în Poligonul Capu Midia (FOTO+VIDEO)

26 Apr 2023 1200

Exerciții cu trageri de luptă în Poligonul Capu Midia

24 Apr 2023 886

Imagini de la ceremonia aniversară Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” a împlinit 85 de ani de existență (GALERIE FOTO)

04 Apr 2023 1333

"Școala Altfel", la o altfel de școală. Experiență de neuitat pentru mai mulți elevi constănțeni (FOTO)

01 Apr 2023 1292

A sunat primul clopoțel la Capu Midia!

06 Oct 2022 927

Județul Constanța Prima serie de rezerviști voluntari a depus jurământul militar la Capu Midia (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 1400

Militarii Forțelor Aeriene ale Republicii Moldova se antrenează în Poligonul Capu Midia din județul Constanța (FOTO)

11 Nov 2021 1236