Primul esec al echipei Mazare Consilierii din Mangalia au castigat procesul cu Tusac

cap_2.jpgSărbătorirea zilei de naştere a primarului Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, s-a transformat în motiv de neagră supărare pentru acesta.

Lupta dintre primar şi consilieri „de opoziţie" s-a soldat cu scorul de 0-1, instanţa constănţeană respingând cererea de dizolvare înaintată de primar pe 2 februarie. Sentinţa este definitivă şi poate fi atacată de edilul municipiului.

claudiu_tusac_online.jpg„Rămân constant în afirmaţiile pe care le-am făcut de mai bine de şase luni încoace", ne-a declarat consilierul PNL Viorel Oleniuc, preşedintele filialei locale. „Imediat după aflarea verdictului, la prima şedinţă de consiliu, vom repune în vigoare comisiile votate în şedinţa din februarie, va fi recunoscut drept viceprimar Ion Mincă, iar în câteva zile vom avea şi o comisie de verificare a cheltuielilor făcute timp de jumătate de an, fără o bază legală. Comisia va verifica şi va da o concluzie prin care ne vom delimita de dezastrul făcut de Tusac. Va fi verificată şi organigrama primăriei, pentru că există foarte multe personaje, începând cu agenţii de la poliţia „locală" şi până la cei ce realizează comunicate menite să-l slăvească pe marele primar, care nu au nicio legătură cu funcţiile pe care le ocupă. Între timp, trebuie să repunem în funcţiune şi serviciile destinate cetăţeanului, vom aproba PUD-uri şi PUZ-uri".

„Am un gust amar că instituţia prefectului a încurajat aceste abuzuri"

„S-a demonstrat încă o dată că acest primar nu e în stare să îşi desfăşoare activitatea decât prin abuzuri şi că este avid de cheltuirea banului public. Instanţa a certificat faptul că primarul Mihai Claudiu Tusac a reuşit să blocheze oraşul timp de un an, pierzând astfel milioane de euro, bani pentru proiecte europene, timp în care a cheltuit peste 400 de miliarde de lei din banul public. Îndeletnicirile primarului Tusac, în toată această perioadă, au fost legate de organizarea de petreceri şi festivaluri, de venirea Monicăi Columbeanu, achiziţionarea de palmieri şi borduri roşii, dar şi de avocaţii care se judecă în sutele de dosare. Chiar de ziua lui, noi, consilierii PD-L, cerem demisia primarului, pentru tot răul pe care l-a făcut oraşului nostru", afirmă Paul Foleanu, prim-vicepreşedinte al PD-L Mangalia.

„Noi vrem să ne aşezăm la lucru, aşa cum am făcut-o şi până acum", ne-a spus şi consilierul PRM Ion Anghel. „Nici nu mă bucur, nici nu îmi pare rău. Sunt însă ferm convins că nu vom avea un dialog cu actualul primar. Trebuie însă verificate cheltuielile făcute de acesta, pentru că vine iarna şi oamenilor nu le mai arde demult de distracţii, pentru că vor vrea căldură în apartamente".

ion_minca.jpgLiderul PC Constanţa şi actualul viceprimar al Mangaliei, Ion Mincă, spune că sentinţa instanţei „este ceva normal, firesc. Nu am fost şi nu voi fi de acord cu stilul acesta de balamuc. Mangalia este a mangalioţilor şi nu o voi lăsa niciodată încălecată de Constanţa. S-a furat destul, ajunge", afirmă şi liderul PC Constanţa.

Deputatul zonei, Zanfir Iorguş, este de părere că sentinţa dată de instanţa constănţeană demonstrează, o dată în plus, că „Tusac este iresponsabil şi tratează primăria ca pe propriul SRL. A forţat nota, încercând să încalce legea, iar rezultatul îl vedem cu toţii: oraşul este blocat. Toate hotărârile primarului PSD Tusac sunt ilegale, iar abuzul în serviciu  pe care l-a comis timp de jumătate de an va fi verificat de organele de anchetă. Eu, ca şi deputat al Mangaliei, am un gust amar că instituţia prefectului, care ar fi trebuit să fie echidistantă şi imparţială, a încurajat aceste abuzuri", conchide Zanfir Iorguş.

De cealaltă parte, contactat telefonic, primarul Claudiu Tusac ne-a declarat că nu îşi poate exprima niciun punct de vedere referitor la decizia luată de instanţă până nu va primi, zilele următoare, hârtia cu hotărârea instanţei. „Astăzi (n.r. ieri) este ziua mea. Nu vreau să vorbesc despre asta până nu o să-mi vină decizia oficială de la Tribunal. Atunci o să aveţi punctual meu oficial în legătură cu ceea ce s-a hotărât", a conchis edilul Mangaliei.

{mos_ri:consilieri,mangalia}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

dorel

29 Aug, 2009 02:03

Atentie Ciripoi,e mina lui Base

karadeniz

26 Aug, 2009 23:57

De faptul ca Tusac nu are ce cauta la primaria Mangaliei s-au convins si cei mai infocati sustinatori ai sai. Dar actuala stare de fapt se datoreaza in mare masura si prefectului judetului Constanta. Prin sustinerea din interese politice si de afaceri a primarului "Mangaliei si sudului litoralului" cum pompos se intituleaza, Mazare, Constantinescu si organizatia judeteana a PSD vor pierde din electorat mult mai mult decat si-au inchipuit in cele mai negre visuri.

Articole asemanatoare

DGABuzău/Un inspector ITM și un administrator de societate comercială, arestați preventiv pentru luare, respectiv dare de mită

29 Mar 2024 143

Accident rutier, în Constanța. O victimă este rănită (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2533

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 830

Accident în Constanța UPDATE. O mașină a intrat în parapet, după ieșirea de pe bd. I.C. Brătianu spre Agigea

24 Mar 2024 1067

Mohammad Murad, candidat din partea AUR la Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1130

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 1717

Exclusiv! Procurorii din Mangalia cer strămutarea! Pascu Matei Vlad ar putea fi judecat la o altă instanță

19 Mar 2024 1002

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1493

Accident rutier cu victimă pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Implicate un autoturism și un autotren (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1441

O șoferiță din Constanța s-a ales cu dosar penal pentru mai multe infracțiuni rutiere. Ce spun polițiștii (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 844

LIVE VIDEO Părinții tinerilor uciși în tragedia de la 2 Mai, județul Constanța, au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1144

Procesul 2 Mai Sebastian Olariu ar fi împlinit mâine, 22 de ani. Ce mesaj a transmis prietenul său (VIDEO)

14 Mar 2024 839

UPDATE Un nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul 2 Mai. Vlad Pascu și-a recunoscut faptele (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 1731

Știri Constanța UPDATE. Arde o casă în Valu lui Traian! (FOTO+VIDEO)

09 Mar 2024 1503

FOTO+VIEO Poliția din Vama Veche se mută în casă nouă! Din container, într-o clădire ce a aparținut Gărzii de Coastă

07 Mar 2024 912