Printre ele, și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa Trei spitale vor fi modernizate cu fonduri europene

 
  • Ministrul Vlad Voiculescu anunţă că trei spitale vor fi modernizate cu fonduri europene, printre ele și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Constanţa.
  • Spitalul va fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală de specialitate, precum şi cu materiale sanitare de protecţie, igienizare şi dezinfecţie, în vederea protejării sănătăţii populaţiei de efectele pandemiei.
Fonduri europene pentru trei spitale.

Alte trei spitale au semnat contracte cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru îmbunătățirea siguranței pacienților și a personalului medical din spitalele publice.
  • Primul proiect „Întărirea capacității Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan, București”, va beneficia de 43.9 milioane de lei finanțare. Obiectivul este protejarea personalului medical și a pacienților împotriva infectării cu COVID-19, precum și creșterea capacității celor două unități medicale (spitalul și Maternitatea Bucur din incintă, aceasta fiind unitate suport pentru pacienţii testaţi pozitiv), pentru diagnosticarea și tratarea pacienților infectați. Datorită proiectului va crește capacitatea de diagnosticare, îngrijire și tratament și vor fi achiziționate echipamente de radiologie, imagistică medicală, aparate de ventilație mecanică, defibrilatoare, echipamente specifice Unității de Primiri Urgențe, echipamente specifice activităților de terapie intensivă și sălilor de operație ale spitalului și maternității.
 
  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Constanţa va beneficia de un proiect cu o valoare de 36 milioane lei finanțare europeană. Spitalul va fi dotat cu echipamente şi aparatură medicală de specialitate, precum şi cu materiale sanitare de protecţie, igienizare şi dezinfecţie, în vederea protejării sănătăţii populaţiei de efectele pandemiei.
 
  • Spitalul Municipal de Urgență Roman este beneficiarul unui nou proiect finanțat cu 8,6 milioane lei din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Acesta va asigura dotarea și achiziționarea de echipamente medicale pentru spital, ce vor fi utilizate atât direct pentru pacienții cu COVID-19, cât și pentru tratamentul și îngrijirea pacienților suspecți sau non-COVID. Concret, finanțarea prevede îmbunătățirea capacității de monitorizare și îngrijire a pacienților, în special a cazurilor severe, care necesită internare la terapie intensivă, având în vedere că dotările actuale sunt precare și insuficiente pentru a face față unei astfel de crize sanitare, în special in camera de gardă, ATI, blocul operator, pe secțiile și in compartimentele spitalului.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un om s-a aruncat de la etajul cinci al Spitalului Județean Constanța! (galerie foto)

28 Feb 2021 1006

Spitalul Județean Constanța cumpără aparatură pentru programele de depistare precoce a leziunilor precanceroase. Investiție de peste 97.000 de euro

22 Feb 2021 2306

Felix Stroe propune să fie amendați aleșii locali și parlamentarii dacă nu își respectă promisiunile din campanie

13 Feb 2021 2309

Consiliul Județean Tulcea reabilitează și extinde Spitalul Județean de Urgență

06 Feb 2021 997

Corpul de control al președintelui CJ verifică externalizarea serviciilor medicale şi situația financiară a Spitalul Județean Constanța (documente)

06 Feb 2021 2897

Polițistul înjunghiat la Eforie, în continuare internat. Suspectul, arestat. Ancheta continuă

30 Jan 2021 812

Post vacant la Spitalul Judeţean Constanţa

23 Jan 2021 1392

Licitație organizată de Spitalul Județean Constanța, contestată de o firmă din București. Cum s-a soluționat

23 Jan 2021 638

Contract de servicii de arhivare documente atribuit de Spitalul Clinic Județean Constanța unei firme înființate de unul dintre actualii vicepreședinți ai CJC

23 Jan 2021 2213

Spitalul Județean Constanța, dat în judecată de un pacient care și-a cumpărat medicamente cât timp a fost internat. Ce s-a decis în instanță

21 Jan 2021 2396

20 de ani de închisoare pentru furtul a două portofele din Spitalul Judeţean Constanţa și din Policlinica cu Plată. Pedeapsa contestată

20 Jan 2021 1135

Zeci de angajări la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

19 Jan 2021 8159

CNSC a respins contestația formulată de o firmă împotriva rezultatului unei licitații a Spitalului Județean Constanța

19 Jan 2021 570

Spitalul Județean Constanța Măsuri suplimentare de comunicare cu familiile pacienților internați la ATI

08 Jan 2021 1220

A început faza 1 de vaccinare anti-Covid în județul Constanța (LIVE)

04 Jan 2021 2283